Sara Bjersgård

jag klarade de...

Publicerad 2008-11-30 21:11:15 i Allmänt,

Vet ni vad jag gjorde igår........jag klappade en hund för första gången!!!
Ni som känner mig vet hur hundrädd jag varit sedan 1½års ålder och aldrig kommit inärheten av hundar. Igår var vi hemma hos mammas bästa barndomskompis och dom har nyligen skaffat hund. De var en svart fin laberador som var väldigt lugn så jag kunde gå omkring i huset utan att känna mig särskilt orolig då den bara gick förbi en. Helt plötsligt när jag satt i soffan och pratade med min syster kommer hunden fram till mig och lägger huvudet i mitt knä......jag fryser till is, blev så chockad!!! Annie säger till mig att klappa hunden och jag gör de..........var helt svettig efter av all spänning!.......fatta vad jag har kommit långt i min hundrädsla....har ju varit en slags fobi kan man säga......
Jag kände mig så duktig.......kanske är svårt för er att förstå men stort för mig.
//S

ååå

Publicerad 2008-11-30 20:59:26 i Allmänt,

åååå vad mycket de finns att berätta om nu....har ju hunnit gå en hel helg!
Hade de väldigt trevligt i fredags med livemusik och julmat och frida som sällskap.

liveband och mysig dukning.....

                      
                        Kvällens outfit

Detta blev gårdagens pepparkakasbaks-resultat....jammi!


Idag har vi julstökat och handlat....alltså bara tagit de lugnt.
Hur har era adventsfirande varit?
//S





Fredag och julbord....

Publicerad 2008-11-28 16:49:17 i Allmänt,

Ska iväg på julbord ikväll med min kära vän Frida.....är faktikst hon som bjuder med mig på sin vinst.....är hon inte för snäll!? Så vi båda kommer äta oss proppmätta ikväll helt gratis.....me like!
Har faktiskt aldrig varit på ett julbord som detta innan så ska bli spännande....hoppas de blir lyckat!
Hoppas jag hinner berätta mer ikväll när jag kommer hem men vi får se...ska upp tidigt imorgon igen för att åka till Vara och baka pepparkakor hos fam Westins.....årlig tradition. Älskar traditioner.......
Trevlig advent min vänner
//S

snart helg...

Publicerad 2008-11-27 17:37:15 i Allmänt,

Längtar till helgen nu....varit så mycket att tänka på i veckan så är helt slutkörd redan!
Min handledare tycker jag tar på mig för mycket och för avancerade uppgifter för barnen....inte att dom inte klarar ut dom eller så utan att de kräver en massa tid av mig för att förbereda.....haha...valde en utmanande uppgift till idag som jag ska förbereda inför min HLK lärare kommer på måndag...blir nog skitbra men som sagt, ska försöka hinna färdigt de nu tills imorn så min handledare kan få kolla på de innan jag ska göra de måndag morgon.....lär sitta hela natten! Ska nämligen snart iväg på Kibox men Lina....yaa...har precis kommit hem och ätit lite flingor och fil som uppladdning. Ska sätta mig och klippa lite fina stjärnor/snöflingor av värmeljuskoppar nu som jag ska göra med barnen imorn....sen blir de att träna 85min stenhårt och hem för dusch,mat och planering!!! Tur för mig att de inte är nåt bra på tv ikväll,förutom criminal minds, som jag och älsklingen helt nyligen börjat följa.
Blev ett blurrigt inlägg de här.....men men
Ska försöka visa er mina fina ljuskoppsmästerverk senare=)
//S

uch och fy...

Publicerad 2008-11-26 22:34:10 i Allmänt,

Hatar denna kyla och nu försvinner snön och byts ut mot en massa regn...hatar ännu mer!
Har haft en bra dag annars....haft en heldag själv med barnen ju och gick smärtfritt, så var väldigt nöjd med trött när dagen var slut. Åkte ner till stan direkt för att för de första fixa mitt busskort som lagt av...IGEN....blir så trött på skiten! Sen skulle jag se om jag kunde hitta lite klappar jag kommit på att ge,men visste inte vad jag hitta det så de var till att reka i affärer och gå från butik till butik för att de vad de hade. Hittade en sak till min syster men köpte de inte, ska tänka över saken först och kanske spana en sväng på a6 med innan jag slåt till. Vi har så nu för tiden att vi köper bara för ca 200kr till varje familjemedlem till jul, inte samma hysteri och så slipper man lägga en massa pengar som man egentligen inte har. Har nog kommit på vad jag ska ge till alla i familjen...har bara till älsklingen kvar, han är så svår då han inte önskar sig nåt men man vill ju ge nåt han vill ha.....ååå så svårt. Har ni inga bra tips??

Skapade en "ny" efterrätt idag med då jag kände sötbegäret segrra...blev ben&jerry chokladglass med vit och mörk choklad och nötter i. Till detta skivade jag in banan och åt....underbart gott!

Underbar kombination!
//S

brrr its cold in here

Publicerad 2008-11-25 21:00:47 i Allmänt,

Sitter här och fryser....hatar denna kyla!
Precis ätit lite risgrynsgröt och spelat patiensduell med Karin....min räddare!
Har haft en bra dag på praktiken men haft en massa att göra....sönderstressad nu på eftermiddagen, men ikväll blir de till att slappa för hann förbereda allt tills morgondagens lektioner. Imorn tar jag hand om alla lektioner med barnen då min handledare är på HLK på handledarträff...hoppas barnen är extra lugna och fina imorn! Är ju sämst på att konflikthantera ser ni.......
Ska ta och kolla på House nu och sen kojsa tidigt.....upp tidigt imorn som vanligt....på morgonen längtar jag tills vfu:n är slut. Då behöver jag inte gå upp förrens 7.30 som tidigast......men föreläsningssalen känns ju inte så lockande, uch nej!
Hoppas alla mina vänner har de bra på sina praktiker och ni andra i skolan, jobbet eller hemma.
//S

mina ben...

Publicerad 2008-11-24 22:18:24 i Allmänt,

Så fort jag kom hem och satte mig och äta fick jag jätteont i magen och även ont i benen.....dessa åkommer hänger inte ihop dock! Börjar fundera på om de är nåt jag inte tål...kanske börjar bli laktosintolerant....uch va jobbigt! Sen att jag började få ont i benen som träningsvärk....då jag inte hade gjort nåt alls under dagen är fortfarande ett mysterie. Men hoppades att träning skulle hjälpa och de har de tyvärr inte gjort. De var ett tufft pass och de märktes att man inte tränat på 2 veckor snart....men klarade sista låten helt stående...vi är la för bäst! Men så fort jag steg av cykeln kände jag värken i låren....borde inte den vara borta efter 1h cykling.....suck!
Fick sällskap hem av Sara. M som oxå var på spinningen och blev att jag gick med henne istället för åka bussen...så egentligen fick hon sällskap av mig=)
Tog en låååång varm dusch här hemma sen och gjorde mig fin med rakning av benen och fixade min fötter...känner mig som en ny människa!! Sen tar jag alltid min favorit olja på benen efter rakning då jag alltid blir så torr. Men de går ju inte ta vilken lotion som helst på helt nyrakade ben utan att man får utslag av alkoholen....därför har jag hittat den perfekta oljan som är utan alkohol och känns underbar mot huden. Den heter Lemon Body Oil av Dr. Hauschka och är köpt på en hälsokost. Kostar lite mer än vanligt men tycker de är värt de....dryg och skonsam mot huden...luktar otroligt gott med, fräscht!!!
Men nu måste jag allt ta och sova....
Måste fortsätta denna veckan med bra sömn
Godnatt
//S

träning...

Publicerad 2008-11-24 17:55:13 i Allmänt,

Ska snart iväg och träna...blir spinning idag! Kom precis hem och har slängt i mig lite mat nu....stressigt med ska bli kul.
Berättar mer om dagen när jag kommer hem och sjunkit ner i soffan.
Hoppas ni har haft en bra måndag....
//S

fixa och trixa

Publicerad 2008-11-23 21:01:31 i Allmänt,

Har fixat hela eftermiddagen.....inför veckan alla lektioner, så slipper jag göra så mycket i veckan nu. Ska ha min matematikdel nu om former, mönster och tesselering.....hoppas de kommer tycka de är roligt.

Här är mina fina former som vi ska diskutera kring imorn....fina va!?


Har även klippt och klistrat ihop början på ringar med olika slags former som de sen skall slutföra och både se mönstret och vilka former som behövs för att bygga färdigt ringen. Börjar snart bli tokig på alla dessa former och allt klippande....och mer väntar i veckan!
Hoppas ni har en trevlig kväll.........
Ps.....jag hade rätt angående ensam mamma söker- valen.....så härligt med nykära människor. Önskar alla mina kompisar fick vara de!!
//S

Ikväll är de dax....

Publicerad 2008-11-23 17:44:43 i Allmänt,

Ikväll är de dax för tjejerna i ensam mamma söker att välja.....man vet ju redan vilka två av tjejerna kommer välja men den tredje tjejen är lite klurig att luska ut hur de kommer gå.

Johanna väljer såklart Alex



Anette kommer ju att välja Richard



Sen är de vem Nina kommer att välja....jag tycker självklart Mikael som verkar hur go som helst. Gillar inte Peter med sina mega smycken och han känns allt för blyg.             

                      
  

Blir spännande att se avslutningen ikväll.....älskar sånna här program.....gör inte ni??
//S

behöver skratta lite...

Publicerad 2008-11-23 17:05:01 i Allmänt,

Kände mig lite dyster ikväll så hittade detta rolig klipp.....så härlig!!

Först är Johan Glans- min absoluta favorit! Från denna scen använder både jag och min bror repliker från...de visar att de är sjukt roligt=).....kaka, på en torsdag!!



Andra är på Björn Gustavsson från melodifestivalen....när han sjunger till Karin Berg..gud vad man skrattar!!



Hoppas de piggar upp även er.....
//S

Tips

Publicerad 2008-11-23 11:36:53 i Allmänt,

Jag har börjat köpa nåt nytt till min frukost denna veckan.....tipsar om detta då jag hade en kompis (inga namn) som skulle avstå från alla sorts mjölkprodukter under en tid och tror de kan vara bra för alla att låta bli mjölk,fil och så ett tag, vi svenskar är ju ändå typ de enda i världen som dricker så mycket mjölk.
Så jag ville testa soyamjölk och se hur de smakar.....och de smakar helt okey. Man känner en liten smak av soya i början men sen tänker du knappt på att de inte är vanlig mjölk. Kan verkligen rekommendera detta om ni känner som jag att vilja testa nåt nytt. Äter ju alltid flingor till frukost på helgerna och nu under vfu:n äter jag rågflingegröt på morgonen och allt detta med mjölk till. Det sämsta med soyamjölken är dock att den kan bara stå öppen i 5dagar innan den blir för gammal så man måste dricka den kontinueligt hela tiden. Ska tipsa min syster om detta oxå då hon dricker laktosfri, söt blaskmjölk och detta kanske passar henne bättre....man ska aldrig vara för feg för att testa.
Jag köpte gogreens sojamjölk då jag tyckte de andra märkerna såg konstiga ut*fniss* De var först svårt att hitta då jag trodde de skulle stå sojamjölk på förpackningen med de står sojadryck istället och därför trodde jag inte de var sån sojamjölk jag hade hört talas om.....men de är de!(förvirrande)
Tror även att just gogreen är de dyraste märket då detta även är ekologiskt så blir nog till att köpa en billigare variant nästa gång.
//S

Dagens

Publicerad 2008-11-22 17:47:20 i Allmänt,

Humör: Bra men är rätt trött och seg
Gjort: Inget alls....ligger i soffan och kollar på mtv
Planer: Inga...jo, måste vattna blommorna innan de dör
Ser på: MTV- the hills

Lyssnar på: intro av the Hills=)
Läser: andras bloggar
Dricker: apelsin saft

Äter: päron
Bästa: Att min älskling är hemma och håller mig sällskap och att Karin är inne på msn...skulle inte klara dagen annars!
Sämsta: Att jag mår illa hela tiden....kanske är allergisk mot nåt!?
Väder: Vet knappt...inte kollat ut alls idag..men är mörkt just nu!

//S

boktips...

Publicerad 2008-11-22 17:37:47 i Allmänt,

Ikväll ska jag börja läsa en mycket rolig bok som jag ska läsa högt med barnen.....Bondeliv med Gunnar Glans!

Passar perfekt till bondgårdstemat de har nu och boken kommer från Arla

All I want for Christmas...

Publicerad 2008-11-22 15:52:39 i Allmänt,

Här är några saker jag önskar mig i julklapp.....

En hudanalys står högst upp på önskelistan- funkar även med andra behandling med=)


En epilator för hårfria ben- denna har även munstycke till under armarna och bikinilinjen-me like!

Älskar smycken men har tyvärr inte så många "äkta"-därför står de med på listan med.



Ett USB-minne....gärna ett lite ovanligt som denna jordgubbe-sött eller hur!?



Undersköna underkläder- hoppas min älskling ser detta=)


Smink- de får jag aldrig nog av.

Egentligen blir jag glad för nästan vad som helst....de enda kravet ska vara att de inte är nåt onödigt eller nåt som jag redan har(fick flanellpyjamas 2år i rad tex....hahha)

Nu ska jag bara hitta på nåt bra att köpa till Isse....några förslag???

//S

vilar...

Publicerad 2008-11-22 13:00:48 i Allmänt,

Är hemma idag....funkar inte att jobba då man mår illa ständigt och känner sig konstig. Måste vila  helgen och se om de blir bättre så jag får en bättre vecka.....veckan har ju tagit på krafterna när man ska försöka vara trevlig och alert fast man känner sig dålig.
Igår blev de mys framför tv:n...älsklingen börjar med känna sig sjuk men mer åt förkyldningshållet, hoppas han inte smittar mig med de med nu. Så låg nerkrypna under både filt och täcke då de är sjukt kallt i lägenheten nu och kollade på Idol. Helt sjukt att inte Johan åkte ut igår....han är ju så sämst!! Man hejar ju klart på Kevin..!

Har sovit till 12 idag......vaknade vid 8 först som jag var inställd på att sova 8h nu men vaknade illamående och ville bara somna om....vet ju att jag behöver vila så jag kan bli frisk....så sov till och från tills 12.....skönt, men sen kunde jag inte ligga kvar, blir ju så rastlös!

Vad ska ni göra för roligt idag?
Tanken att jag ska stanna liggande hela dagen gör mig redan rastlös....
//S

uch...

Publicerad 2008-11-20 18:16:29 i Allmänt,

Mår inget bra idag.....börjar nog tyvärr att bli sjuk, kollar tempen precis just nu, vi får se vad den visar. Har mått sådär konstigt idag igen med tungt huvud och illamående...
Vill inte bli sjuk....har för mycket planerat ju!!
Ska ju jobba 13h på lördag och tanken var ju att hitta på nåt med tjejerna på fredag.....jag vill men känns just nu som jag får skita i båda..suck! Men ska försöka lägga mig tidigt ikväll och se om jag känner mig bättre annars får jag nog börja ringa runt och ställa in......hata!
Har så himla mycket att fixa med just nu....ska egentligen skriva ett planeringsdokument och förbereda inför mina lektioner nästa vecka.....men orkar inte, ligger bara och mår dåligt. Min handledare sa att jag skulle ta de lugnt men ändå så vill man ju ha de färdigt innan helgen då de drar igång på måndag......åååå!
Hoppas ni har de bättre hos er
//S

tjohollahopp

Publicerad 2008-11-19 18:50:57 i Allmänt,

Mår bättre idag men känner mig fortfarande tung i huvudet.....hoppas de inte blir mer och att jag nu bara blir bättre.
Idag har de varit full rulle och vi fick lite tid nu på eftermiddagen åt att planera inför nästa vecka. Då ska jag äntligen få ha en av mina uppgifter, de ska bli skönt att få en av dom gjorda så kan man skriva om de i veckan oxå. Har valt i mattedelen vi skulle utföra att jobba med tesselering....hoppas de blir skoj och min handledare var helt lyiskt när vi fixade idag.....så de känns motiverande!
Annars har jag inte så mycket att skriva om tyvärr.....är i Månsarp hela dagarna och när jag kommer hem är de redan mörkt och dystert och jag hamnar alltid i soffhörnet med datorn i knäet och huvudet liggande mot en kudde. Vart och handlat oxå iof....köpt superbilliga(tyvärr fula) gummistövlar tills imorn då vi ska besöka en bondgård i Tenhult. Vi var tydligen tvungna att ha gummistövlar då man fick ställa sig i nåt desificeringsmedel innnan man får komma in, då är de ju inte så checkt med gympadojjor....så jag fick i panik köpa dessa fula gröna stövlar, fick dom för 50kr....de är la för billigt!!
 
En sån här tråkig stövekl blev de...men den var så billig så de fick bli en sån!
   
Sånna här stövlar skulle jag egentligen vilja ha....muntrar ju upp i de tråkiga vädret!
//S

illa illa

Publicerad 2008-11-18 21:08:30 i Allmänt,

Inte mått bra idag.....vet inte vad de är! Blev illamående efter frukosten idag och känner mig sååå trött och tung i huvudet. Inget har hjälpt ovh de är som om jag inte sovit alls på flera dagar och mår illa va trötthet........vad tror ni..har ju iaf sovit 7h varje natt!?
Nu ska jag och älsklingen kolla på House och mysa framför tv:n......me love!
Ska försöka få 8h sömn inatt...kanske hjälper!
//S

nu vecka...lika trött!

Publicerad 2008-11-17 22:13:35 i Allmänt,

Uch vad jag uppdaterar dåligt...ursäkta mig!
Haft en bra dag idag....haft en lektion idag och de rullar på, kom hem lite tidigare idag och de var så skönt. Så var hemma vid 16 tiden och fick lite paus mellan vfu och tvättid vid 18. Vi tog oss en promenix(fått med isse 2gånger i raken nu) och sedan gick förbi ICA för att köpa mjölk och hårfärg till mig. Imorn ska jag försöka täcka över den fula utväxten jag fått...hoppas denna blekning blir bättre än de andra, tog en nytt märke idag för att se om de blir nåt bättre.....hoppas!
Sen har jag tvättat hela kvällen...springer fram och tillbaka och där imellan har jag både planerat lektion, pratat med mor och kollat på tv....var ett ledsamt CSI avsnitt idag så har gråtit en massa nu med!!!*tår*
Blev en äggmacka nu och dax att gå och kojsa....vet att de inte är de bästa att äta precis innan läggdax men....så blir de ibland!
Imorn blir de en sen dag på praktiken med möte på eftermiddagen....
Hoppas eran vecka börjat bra
//S

slappardag...

Publicerad 2008-11-16 16:14:46 i Allmänt,

Gick inte upp förrens 12.30 idag.....iof gick jag inte och la mig förren 02.30 men de blev ändå 10h....me like!
Men är så seg idag...både jobbarsjuk och festsjuk tror jag. Ska nog ta tag i nåt nu..kanske dammsuga lite och städa toan..behövs verkligen men hoppas på hjälp från pojkvännen....vilket inte kommer ske...suck!
Så här ser de ut efter gårdagen.....hoppas han tar tag i de snart!!


Gjorde ni nåt skojsigt igår??
//S

sovva

Publicerad 2008-11-16 02:04:02 i Allmänt,

Gick bra att jobba idag...lugn dag men inte utbrott alls typ, kändes skönt. När jag skulle åka hem ringde älsklingen och sa att de inte hade blivit nån pokerkväll utan han hade bjudit hem massa folk till oss istället föt lite wii och xbox.....oj sa jag. Jag som hade planerat att komma hem , duscha och sedan krypa ner i soffan men mysbyxorna på och kolla på de sista av CSI Miami.....men mina planer blev helt krossade!!!
Min kväll blev ändå lyckad då Lina kom förbi en sväng.....vi spelade kort och alfapet och drack rödvin......visst låter de vuxet??? Tack för ikväll vännen..................

Visst har vi vuxit till oss??? (är taget för ca 5år sedan)
Nu ligger jag i sängen och väntar mest på att de ska gå hem de som är kvar....kan inte sova så när andra är runt omkring än,känns olustigt tycker jag....nu är kl 02.00.....vill soooova nu!
Har ni hittat på idag då??
//S

ojoj...

Publicerad 2008-11-14 22:18:30 i Allmänt,

Nu höll jag på att lura mig själv....råkade ställa mobilklockan på 7.55 istället för 6.55.....då hade jag inte kommit till jobbet imorn!!
Har ett annat problem med....ett toaproblem. Nog varit på toa 10-15gånger idag....blir kissnödig hela tiden...vad gör man??!! Blir de som förra gången jag jobbade kunde jag inte gå på toa alls utan risk för utbrott.....får inte ta och dricka nåt alls nu förrens 21 imorn kväll....kanske funkar då!........ suck vilka problem man har.
//S

kevin måste ju vinna

Publicerad 2008-11-14 21:44:21 i Allmänt,

Kevin är ju sååå mycket bättre än alla andra i Idol....han måste ju vinna, de vore ju konstigt annars. Alice är ju klart den som kommer efter honom......sprudliga dom är båda två.
Älskar Anna och Kevins framträdande ikväll...deras duett var så mysig och jag älskar verkligen låten, gör inte ni??!!!

Gud vad man önskade att man kunde sjunga!!
//S                                            

helg...eller inte

Publicerad 2008-11-14 20:26:08 i Allmänt,

Känns inte som de är fredag...har ju inte ledigt ännu så att jag kan ta en lång sovmorgon.....just i detta nu ångrar jag att jag tackade ja till jobb,....men vill ju jobba, vill ha lite extra pengar till jul och mellandagarna. Är inget jobbigt jobb att gå till....visst de är psykiskt och ibland fysiskt påfrestande men man är bland människor och man kan umgås och prata om allt möjligt....så de är alltid trevligt där. Mycket är ju fortfarande nytt för mig men de finns alltid nån som jobbar som kan de, som man kan fråga saker.

Nu är första vfu veckan färdig....gått så himla fort och de är mycket som ska in på 4veckor nu....redan lite stressad, tror min handledare blev de idag med när vi satt och planerade...känns dumt att begära att man ska få ha lektioner och sen ska hon få in allt som hon planerat nu innan jul....men hoppas de blir bra.
Sitter och myser i soffan nu och kollar på Idol...är nog första veckofinalen jag sätt hela....gillar mest uttagningarna och när folk sjunger falskt.....tsss
Har tråkigt...så himla rastlös och är ensam hemma. Isse är iväg på match och kommer nog inte hem förrens jag somnat, hatar ensamma hemmakvällar!
Hoppas ni har fått en bra början på helgen
//S

hemma redan

Publicerad 2008-11-13 16:32:09 i Allmänt,

Redan hemma....fick gå hem redan vid 15-tiden idag och de var behövligt. Är sliten och trött fortfarande men känns lite bättre nu i slutet av veckan...är nog väldigt psykologiskt!
Damp ner i soffan direkt med täcke om mig....ska vila lite nu innan de blir tufft Kibox-pass ikväll med Lina....ska bli kul men just nu är jag allt för seg för att se detta.
Haft en bra dag på skolan och räddningstjänsten var hos oss en stund på förmiddagen.....alla barnen fick testa att släcka med brandsläckaren och så även jag.....alla barnen ropade "Heja Sara" under tiden....dom är för söta!
Ska nog ta och äta lite frallor och så nu innan träning...Isse har lovat tacotallrik när jag kommer hem.....me love!
//S

lilllördag...

Publicerad 2008-11-12 20:51:18 i Allmänt,

uch va dålig jag är på att skriva....känner inte riktigt orken till de heller men måste ju skriva ett inlägg idag ialla fall!
Mina lektioner idag gick bara bra...fick superbra respons från min handledare och som gillade min lärarstil, de måste väl vara en bra komplimang....tss. Ska ha samma lektion med andra halvan av klassen imorn och då blir de lite ändringar av vissa saker då vi ska se om de passar bättre(själva upplägget). Känner mig mer upprymd idag och tror att de kommer bli en kanonpraktik....men handledare är verkligen såå himla bra och jag känner verkligen att man kan fråga henne om allt. Trotts att detta är en andraklass så kan hon allt om den tidiga läs och skrivutvecklingen så jag har bombaderat henne med frågor om hur hon har lagt upp undervisningen tidigare.....Hon är otroligt pedagogisk....min nya Idol kanske!?
Imorn får jag även 40min sovmorgon.....de är guld värt. Har ju kännt mig så himla trött nu och imorse kändes det som jag bara hade sovit 1-2h.....dööd, men känns bättre nu och ska sooooova hela söndagen.
Var och handlade med älsklingen efter praktiken....massa gott och sen blev de Max på vägen hem....smaskigt gott och allt för länge sen*ler*. Sen blev de en längre promenad efter då jag lovat mig själv att gå nu...igår blev de ingen då de ösregnade och var ju tvungen att fixa inför lektionerna. Nu sitter jag med tända ljus och myser framför tv:n....jag älskar dessa stunder. Är ju Bonde söker på tv och snart Greys anatomy......I love!
Hoppas ni har haft en underbar dag
//S

lektion

Publicerad 2008-11-11 21:09:48 i Allmänt,

Så nu har jag pysslat färdigt....hoppas de blir bra!
De ska få göra sina egna väderprognoser som en avslutning på deras senaste tema om väder i alla former. Så nu har jag gjort min prognos som jag ska introducera med imorn och sen ska vi prata om hur man kan göra. sedan ska de få sitta två och två och göra sina egna prognoser men olika väder, temperaturer och vindar.....blir nog superskoj grej. De blir ju nån mer lektion till detta och sedan ska de få redovisa sina prognoser för varandra......

Aldrig börjat ha lektioner efter 2 dagar men känns egenligen inte som de ska bli något problem. har ju hoppat in i den klassen under kursens gång och haft uppdrag från skolan...funkat jättebra. Nu har jag ju lärt mig deras namn på ett ungefär så de ska nog gå..*tss*
Nu blir de House sen läggdax.....redan trött!
//S

länge sen sist

Publicerad 2008-11-11 18:15:36 i Allmänt,

Nu har jag lite tid över.....varit så himla mycket nu och jag har varit så trött!
Hade ju min första praktikdag igår och den var bra....känns bra inför dessa 5veckor men den gick verkligen i ett och åt väldigt dåligt under dagen så när jag satte mig på bussen hem vid 17-tiden måsse jag så illa.....uch uch! När jag kom hem blev de till att äta något och sen hade Isse lovat att hänga med på promenad så då gick vi en sväng...regnade inte så mycket på oss som tur var. Sedan blev de till att börja laga lite mat för kvällen och de blev precis lagom att äta innan CSI började vid 21.....något jag och älsklingen alltid kollar på!!! Sedan var jag så trött att jag gick och la mig......la mig kl22....detta har inte hänt på hur länge som helst, kommer inte ihåg senast. Men  måste nästan göra de så jag får 8h sömn varje natt för att orka vara allert under dagarna.
Ska sätta mig nu och förbereda inför min lektion imorn....hör kör vi igång direkt. Har faktsikt två tillfällen imorn där jag ska få vara "fröken"...vi får se hur barnen reagerar=)
Hinner jag ska jag ta kort på mina fina förberedelser inför imorn.....de ska handla om väder!
Känns konstigt att typ komma hem kl18 varje dag och sen har man 4h på sig att göra allt man vill och ska innan de är dax för sängen.....men på fre slutar jag 14.00, då ska jag nog ta och färga håret....utväxten börjar bli för gräslig!
Hoppas ni haft en bra start på veckan mina vänner
//S

suck...

Publicerad 2008-11-09 22:07:57 i Allmänt,

Har helt glömt bort att skriva här idag......haft så mycket för mig.
Vi åkte redan kl9 hem till Hok för att fira farsdag men min familj......mormor och morfar var oxå där!
Jag, mormor och pappa var ute och krattade löv på förmiddagen och blev så himla svettig och lär få träningsvärk i armarna, men duktig va jag=) Mormor hade varit ute och krattat flera timmar innan oss och fattar inte hur hon orkar....supermormor! Ni vet väl att jag ska bli som henne när jag blir stor......!!
Mormor och morfar är en av mina stammisläsare på bloggen, de är så roligt tycker jag.....HEJ mormor och morfar!
Idag blev de även en ny omgång av energimassage med hela programmet så mamma har gått färdigt kursen nu...underbart skönt tycker jag, isse gillade de inte lika mycket!
Sedan spelade vi TP hela eftermiddagen och bara umgicks......me like!
Nu sitter jag framför tv:n och kollar på filmen på på 4:an....borde gå och lägga mig snart då jag har min första vfu-dag imorn. Har lite ångest.....vill bara sova imorn....känner mig så trött och sliten....sova sova sova. Men vet att jag kommer få de kul i veckan..de brukar de ju vara och hoppas jag blir piggare....man brukar ju vara rätt sliten efter första vfu-veckan, vi får se. Har lovat nu mig själv att gå en promenad varje dag nu efter vfu-dagen.....tror jag måste de för att bli lite piggare.
Hoppas ni har haft en härlig helg
//S

ååååå va gott

Publicerad 2008-11-08 18:02:44 i Allmänt,

är så himla malig....skulle kunna äta vad som helst just nu. Som tur är hittade jag tillslut min påse med pumpakärnor jag införskaffade senast.....smakar smaskens och är nyttigt oxå ju. Man får i sig massa mineraler, vitaminer och innehåller mycket fett....av den bra sorten, kan de bli bättre? Tanken slår mig hela tiden att "de är ju ändå lördag" men fått i min så mycket dåligt denna veckan med all stress så borde verkligen inte. Kanske unnar jag mig lite popcorn ikväll.....thats it!

Vi har varit på sortergården idag och slängt massa grejer och sedan var vi en sväng på a6, köpte farsdagspresent och blev en sväng på ikea med. Var ju även på torget på morgoen och blev 2 nya teer, ett ljusfat och och två blommor.
Sitter och kollar på 5:an nu...den där filmen Camp Rock med the Jonas brothers.....älskar ju alla filmer med musik och dans i, tror jag kommer gilla den fast den är kanske för yngre åldrar....men skitsamma!
//S

waikepaiki

Publicerad 2008-11-08 09:08:59 i Allmänt,

Redan uppe.......vem går upp en lördag kl 8 frivilligt kan man fråga sig......jo jag!!
Snart kommer min syster hit och vi ska gå på Torget.....eller Töööjet som man säger här i Jönköping. Köpa lite blommor och jag ska införskaffa mig lite nytt löste och kanske en gardinkappa om de finns. Är alltid lika roligt att vara där man alla dofter och grejer att kolla på. Har ni aldrig varit på torget en lördag i jönköping rekommenderar jag de verkligen....de är som att gå på Hötorget i Sthlm fast mycket större och inte lika gåpåiga försäljare=)
Men nu ska jag inte tracka på sthlm för de.....Karin tyckte jag var elak mot stockholmare igår....näää....rent allmänna åsikter jag slänger ur mig...tss! Men jag älskar sthlm....jag har alltid roligt där och Karin har lärt mig att hitta inom ett rätt brett område då vi alltid går dit vi ska än att åka tunnelbana, måste snart åka dit igen!
V hade supertrevligt igår jag och Karin.....vi åt och åt och åt....satt på Jensens i 2h och bara tjötade och åt. Sedan gick vi till Frida där några andra hade slutit upp och hann vi med lite tjöt där med.
Idag blir en lugn dag....ska ta torget på förmiddagen..hoppas jag hittar nåt fint till min älskade far där tills imorn....ni har väl inte glömt att de är farsdag?? Sen ska jag och älsklingen fixa här hemma....åka till sortergården och slänga en massa och bära ner en massa i källaren till förrådet. Ikväll blir de myspys framför tv:n, troligtvis för mig själv då Isse ska spela poker SM på nätet........(gick ju bra förra gången).....hoppas de går likabra denna...håll en tumme!
Ska ta och kolla om de går nån bra film på tv ikväll....annars kanske de blir att gå till VIP och hyra en.....ja vi får se.
Hoppas ni får en härlig lördag mina vänner.....njut av ledigheten eller njut ni som jobbar....*pengar på kontot*
//S

ååååå vad skönt....

Publicerad 2008-11-07 16:15:12 i Allmänt,

Är färdig med rapporten.......blev 10sidor så fick inte skriva mer, fast jag ville! Hoppas dom blir supernöjda med den nu och att jag slipper komplettera.....Var så trött på skiten att när jag avslutade sista meningen orkade jag bara inte läsa igenom de 10sidor utan skickade bara in skiten...hoppas jag inte har allt för mycket småfel nu=)
Nu ska jag gå på helg och verkligen njuta av den...............ååååå va skönt!
Ska ta och hoppa in i duschen och städa lite här innan Karin kommer, blir ut och äta på Jensens ikväll!-me like!
Vad ska ni hitta på ikväll??
//S

skrivprocessen....

Publicerad 2008-11-07 09:39:36 i Allmänt,

Jag sitter och skriver och skriver....blir aldrig klar tyvärr. Satt hela dagen igår mellan 11-21 utan att knappt röra mig från soffan.....ändå är jag inte klar. Är väldans nöjd med min bakgrund men nu är de att få en helhet och en rödtråd i visionen. Jag vet allt jag vill ha med men nu ska jag bara formulera mig fint och kanske vidga vissa begrepp med hjälp av kurslitteraturen....suck...visst låter de skoj. nää....nog prat om skolan nu!

I onsdags var vi ju som sagt ute och åt på Anna- Gretas...var väldigt spänd på hur de skulle vara där och om de skulle bli en ny favorit. Blev tyvärr inte de riktigt........de var mysigt och sådär men allt de vi beställde in var inget av de en riktig 10poängare.....allt va gott men inte wow gott så.

Jag åt paella, den var de godaste och skulle kunna äta de enbart om de hade funnits. Sen var de chilimarinerade jätteräkor som inte smakade särskilt mycket. Sen var de lammribs som var den största besvikelsen..torrt och smaklöst. Sen trodde jag att jag beställde potatis, chilikroketter,men de var egentligen friterade bollar med jalapenos och ost, rätt gott men för starkt. Kostigt nog var vitlöksbrödet den största besvikelsen så de inte alls smakade vitlök.....Jag och Isse älssskar vitlök i alla former och äter alltid vitöksbröd ute så. Sedan beställde vi även in en nachotallrik de hade med 2 olika sorters natcho, 2 dippsåser och små brödbitar med soltorkade tomater i....de var riktigt gott=)

Fick ju en fin blombukett sen på eftermiddagen där.....älskar bukettblommor!


Nu ska jag ägna hela min dag åt att skriva färdigt arbetet....ska ju in idag!
Sen kommer Karin hit lite senare......jippi!
Vi ska ut och äta och tjata av oss lite...var så länge sen vi träffades nu, vännen och jag!
                 
                              
//S

bortkopplad

Publicerad 2008-11-06 16:22:19 i Allmänt,

Har inte kunnat gå ut på nätet på hela dagen.....inte kollat på tv heller....hela ComHem:s har legat nere men nu är de igång igen. De var nog iof tur att de inte funkat för har fått mycket skrivit idag....men tyvärr inte alls så mycket som jag hade hoppats på. Men är nästan färdig med min bakgrund och har endel på min vision men de är så svårt att få ihop allt.....så svårt!
Men ska sitta hela kvällen.....jag måste få den färdig känner jag....ska ju träffa Lina imorn med kl9 och läsa varandra arbete.....måste bli färdig idag!!!
Hoppas ni har en bra torsdag.... ska försöka berätta allt om igår lite senare.
//S

bättre sent än aldrig...

Publicerad 2008-11-05 17:21:20 i Allmänt,

Fick lite bilder från Lina idag från hallowenmiddagen i fredags. Blev ju så att ingen klädde ut sig tillsist men testade för första gången att göra sotade ögon(svart ögonskugga)....blev jag ju lite mer mystisk än vanligt*ler*
Blev även blodröda naglar oxå....har ett ehlt underbart rött lack som blir så tjockt och fint lager första gången. Naglarna blev även väldigt populära på jobbet i helgen då vi hade hallowendisco och jag hade då blod på händerna....huuuuu!
    
Vet inte alls om de blev en snygg makeup men blev rätt nöjd ändå.
Kvällen i säg blev väldigt lyckad och fick både prata av mig och bli uppdaterad på allt som har hänt sen sist.
       
Choklad och vanilj.......               Fniss Fniss

                   
          Underbart god mat och sällskap

 De får vi ta och göra om snart igen......
//S

4år....

Publicerad 2008-11-05 17:02:14 i Allmänt,

Idag är det den 5 november år 2008.....de är en bra dag för oss här på sjöbogatan-idag är allt lite extra kärleksfullt och mysigt.
Var och tränade med Lina och syster på gymmet vid 9 imorse....uch vad jag var trött. Men vi gymmade 1½h sen gjorde jag några extra stopp påvägen hem.
Ville ju överraska älsklingen med något och de fick bli "frukost" på sängen och ett kärlekskort. Visste ju att han skulle fortfarande ligga och sova när jag kom hem så min plan funkade perfekt. Efter jag hade duschat överrskade jag honom med att vakna till en bricka fullt med............................*sötsaker*


Jag själv skulle aldrig kunna äta nåt så sött de första jag gör på morgonen men då jag hade varit uppe och ätit frukost redan vid 8 så blev de här en god fika i sängen.....de blev mycket uppskattat=)
Ikväll blir de att gå ut och äta på Anna-Gretas.....har hört om deras underbara tapas, måste vi testa! Att gå ut och äta är en liten tradition vi har skapat och är ett måste på årsdagen.

Suttit och skrivit på mitt arbete nu.....har bara 3sidor än men känns som jag har koll på läget ialla fall. Ska gå och låna en bok av Frida imorn, en som jag inte har för att få med mer källor och sen om jag hinner ska jag coh Lina sätta oss och läsa igenom varandras arbeten, men chansen till de är just nu väldigt liten.
//S

min Viktor....

Publicerad 2008-11-04 23:23:52 i Allmänt,


Min allra bästa vän...en vän som man kan lita på....tralalala.
Fick just denna härliga sång från Viktor....en av mina närmsta vänner och nog den person jag berättar mest saker för. Han är en sån där vän som tänker likadant som jag.....under hela gymnasiet var vi Piff & Puff- Jag var piff och han var puff!!=)
Saknar min vän ofta men när vi blir vuxna ska vi bli grannar, allt skulle bli så mycket enklare då......eller hur?
//S

Till min kärlek!

Publicerad 2008-11-04 23:11:30 i Allmänt,

Imorgon är de 4år sedan mitt liv förändrades....mitt liv blev bättre och en person fick mitt hjärta. Han har hållt de nära sitt rätt länge nu, 4år är ibland en evighet men en liten bit av livet.

Älskar dig mer än livet självt!

 
Den här låten vill jag ha på mitt bröllop!
Du är kärlek för mig, du är mitt liv, mitt allt.........
Kyssar
//S

tisdagskväll

Publicerad 2008-11-04 22:58:59 i Allmänt,

Myser i soffan...men tända ljus och filt.
Varit en sväng i Huskvarna och kollat på Isses innebandymatch mot Tranås.....dom vann! Fick med mig Annie och Johan för att kolla....mycket roligare när man får med sig någon. Har inte kollat på en match på säkert 1år.....
Blev att mumsa på chicken mama som dom hade med sig innan matchen.....me like!

Imorn blir de till att gå upp relativt tidigt...blir gymmet med Lina och Annie vid 9-tiden. Känns skönt att komma upp och träna och sen sätta sig i lugn och ro och skriva på arbetet sen. Hoppas jag får massa skrivit så jag kan känna mig lite ledig på fredag....då kommer ju Karin till mig...jippi!

Fundera på om jag ska köpa nåt fint till Isse imorn....vi brukar aldrig köpa nåt till varandra på årsdagarna men känner att jag vill ge nåt litet.....Det känns de som de är alltid killen som ska vara romantisk och ge tjejen blommor eller så, men varför kan inte tjejer vara romantiska oxå?
Får se om jag hinner slinka in efter träningen och införskaffa nåt kul.
Annars har de inte hänt så mycket annat i mitt liv idag.....känner mig glad....känslan av att de jobbiga snart är över har infunnit sig och jag är lugn, ovanligt lugn. Tror allt stress, jobb och planer tar ut sin rätt just nu och jag är trött.....men glad.

Blir nog att vi går till Anna-Gretas i stan imorn....fick tipset från Lina och jag vet att en av Isses kompisar tipsade om de stället med. Kollade in deras meny nu och de fanns massa gott...ska nog beställa in tapas/mezas tror jag=)
Ska bara lyckas övertala Isse att vi ska dit...han är en kille som gillar kött och potatisrestauranger mest......men med min omotståndliga charm kommer han ge med sig.......hoppas jag=)

Alla bloggar om USA-valet idag.....känner att jag inte är tillräckligt insatt för att diskutera detta. Men jag tror på Obama, jag känner för Obama och jag tror han är bäst för landet. Jag vet inte vart jag fått detta intryck ifrån men de är de jag känner och tror. Ska inte valvaka inatt....ska sova min skönhetssömn! Vi får se när vi vaknar imorn hur mycket världen har förändrats.

//S

hjälp

Publicerad 2008-11-04 16:32:27 i Allmänt,

Någon som har tips på bra restaurang i Jönköping som man kan fira sina 4års dag på??
Skulle vilja testa någon ny som jag aldrig varit på och lite finare, men hittar inget jag gillar så speciellt.
Som tur är behöver jag nog inte boka bord för att ut och äta en onsdag....dock lär de vara helt dött överallt!
//S

YESSSSSSSS

Publicerad 2008-11-04 16:15:57 i Allmänt,

35/36...........äntligen!
Såhär glad är jag nu.........

Jag vet inte om de är mina tänder eller mitt leende som är snett*asg*
//S

snabbmakaroner!

Publicerad 2008-11-04 12:57:22 i Allmänt,

Precis slängt i mig lite snabbisar med korv...jammi!
Ska sätta mig nu och öva en sista gång innan tentan som är om 1½h........blev lite konfunderad när jag kollade på schemat i morse och de var bara avlagt 30min till omtentan....hmmm. Antingen har de skrivit fel eller så har hon kortat ner/tagit bort mycket från förra. Ja vet inte vad jag gillar bäst....känner ju att jag vill visa att jag kan de men en lätt variant vore inte fel de heller...tror hon rättar tentan typ direkt efter så lär få veta redan idag om jag klarade den, de är ju skönt.
Men får hålla er uppdaterade på hur de gick.......(*BRA,BRA,BRA,BRA ska de gå*)
Klara jag den nu ska jag unna mig en riktigt långpromenad i solen och verkligen ta mig den tiden innan man sätter sig hela veckan med rapportskrivning. Kanske unnar mig lite choklad med....men kanske bara!
Ska ta och försöka lämna burken(datorn) nu....får uppdatera mig om allt som hänt i världen senare.
Hoppas ni har de bra
//S

pust...

Publicerad 2008-11-03 15:51:52 i Allmänt,

Nu är min jobbperiod slut och dax att ta tag i skolarbete....suck! Ibland är de så mycket skönare att jobba...slippa sitta och ha ångest över saker som skall skrivas och så.
Har ju min omtenta imorn...ska försöka sätta mig nu och se vad de var jag missade, kändes ju som jag kunde de.....dubbelsuck! Klarar jag den inte imorn får jag inte lämna in slutrapporten på fredag........ångest så de skriker om de!
Sitter här i min iskalla lägenhet och bara suckar känner jag......jag längtar tills helgen......någon som vill hitta på nåt skoj på fre/lör?

Blev ingen träning idag....lina skulle va barnvakt och jag hade nog fått svårt att hinna dit då de drog ut på tiden på jobbet ändå. Kanske ska kolla med Frida om vi ska ta en promenix senare om jag hinner...borde som sagt röra på mig och kanske ventilera alla tankar.

Hoppas älsklingen kommer hem från Ullared snart med...se vad han har köpt för kul där......!!
//s

hemma igen..

Publicerad 2008-11-02 22:02:58 i Allmänt,

Känns som jag precis vaknat från en dröm.....känns som jag inte haft helg än men ändå så är de måndag morn. Jobbat mina 24h nu och allt känns så bra.....De är ju så mycket man försöker ta in-rutiner,intryck,tips och arbetssätt, så känner mig trött men glad. Allt har funkat bra, personlen varit kanon mot mig och vi har hittat på mycket skoj. Slapp dessutom att sitta på bussen hem ikväll då jag fick åka med en av de andra in till stan....sååå skönt.
Nu ska jag åka till Skilingaryd imorn och vara lite lärare.....ska bli skojisgt att träffa alla gamla kolleger och barn igen.
Tror ni jag hinner att gå och träna vid 15 då jag slutar vid 14......har ju iof bil men de kan bli tajt. Ska kolla med Lina om hon orkar och vill så tar jag med mig kläder för de...känner att jag knappt lär hinna träna i veckan ändå så lika bra att röra på fläsket ett tag=)

Hade förresten superskoj i fredags hemma hos LInda....vi var 7 tjejer som bara satt och åt god mat och tjötade i flera timmar. De var precis de jag behövde göra kände jag och perfekt inledning på helgen....tack!
Ska se om jag kan fixa bilder från kvällen av Lina...hon var den enda som förevigade denna afton.
Hoppas ni har haft en härlig helg mina vänner...
Skriv gärna ett inlägg/kommentar och berätta vad ni har gjort för skoj!
Saknar er alla
//S

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela