Sara Bjersgård

dagen...

Publicerad 2009-03-31 20:38:28 i Allmänt,

Tisdagen började med tidig uppgång och mörkt på himlen. Haft nästan heldag i skolan- 3/4 skoldag kan man säga då vi bara gick till 14.30. Efter de skulle jag ner till akademibokhandeln för att köpa en kursbok som är till tentan om 2v.....kändes som man ville börja läsa den redan nu. Tyvärr var den redan slut så fick skynda mig hem och beställa den på nätet, hoppas den kommer snabbt som attan!
Då jag promenerade hem från stan sken solen och de blev så himla varmt....dock blåste de stundtals så himla mycket så man hade en hel sandlåda i ögonen. Mellanlandade snabbt hemma och skulle bege mig ut på promenix, då jag hade bytt om och så var himlen alldeles mörk och de såg ut som de skulle börja regna, blåsten flyttade molnen i väldans fart och inte en strimma blåhimmel syntes på himlen......vad ledsen man blir då! men tog mig en promenix ändå och fick bara små stänk på mig.
Ikväll blir de myspys själv i soffan framför Navy CIS och the mentalist.
//S

hatar förkyldningar

Publicerad 2009-03-31 16:02:33 i Allmänt,

Hatar att vara förkyld.....hela ens humör påverkas så negativt av de. Idag har jag inte ens kunnat njuta av solen som strålar, utan mest snörvlat, försökt att inte nysa under dagens föreläsningar och försökt bortse från de tunga huvudet. Kände mig dock ovanligt pigg imorse vid 6.30 och de var nog min vitklöksbomb igår som gjorde susen......dippade paprika och gurka i dipp gjord av cream fraich och 6-7 pressade vitlökar. De var så starkt att de egentligen inte var nåt gott att äta men tvingade i mig de......
Tänkte att jag skulle ta svängen förbi Ica på min promenix idag och köpa lyxjucie(brämhults eller liknande) och sedan köpa en citron som jag pressar i och sedan med vitlök i de.......de är Mammas dunderkur de och funkar lika bra varje gång. Dock pressar hon alltid juicen av egna apelsiner men då jag inte har någon bra press så köper vi färdig.


Kommer bli frisk som en nötkärna=)
//S

första dagen i veckan....

Publicerad 2009-03-30 17:16:18 i Allmänt,

Måndag åå måndag........
Hade sovmorgon idag och njöt för fulla muggar.......mumsade i mig en god bulgur sallad med fetaost innan jag begav mig till skolan. Vi började vid den konstiga tiden 12.30 idag.....hmmm.
Lärarna hade en superskojsig kursstart där de sjöng massa låtar de hade hittat på själva om miljö och mijöpåverkan. De hade även en "live-sändning" från globen(jorden) och där de spelade sportkommentatorer i en fotbollsmatch mellan människan och naturen. Visst var de en bra introduktion!!! Dock fick vi sedan ägna hela resten av em åt att fundera över vad man skulle behöva ha med sig i en rymdskepp som skulle hålla i 6000år. Ibland känns saker så meningslösa........

Känner mig rätt hängig idag....förkyldningen gör att jag nu lever på nässprej, dock hållt väldigt bra nu sedan lunch, så min röda näsa har fått vila. Har en lätt malande huvudvärk och tung i ögonlocken (får ni de med??). Halsen killar till ibland och så men inte mer märkvärdigt..........
Har dock bestämt mig för fast jag är hängig gå mina promenader varje dag. Idag bestämde de att jag ska gå ner till stan och möta upp Isse där och så går vi hem tillsammans, när han har slutat jobba. Den promenixen ger ungefär 7000steg/ca 5km......de är ju helt okey ju=)
Jag och älsklingen kör stenhårt med armhävningar här hemma nu med och försök till magträning...haha!
Jag har de stora problemet att jag får så ont i knäna vid armhävningar (klarar inte av att stå på tåna) och då jag ska göra situps så skadar jag alltid svanskotan (har problem med den).....skulle behöva en sån där bra dyna de har på friskis....perfekt till styrkeövningar!
Hur har er måndag varit???
//S

uch då...

Publicerad 2009-03-29 20:51:01 i Allmänt,

Nyser hela tiden.......blir galen! Känns som jag började bli bättre med förkyldningen men detta bådar ju inte gott. Är de för att jag gått i rask takt nu i 2dagar och verkligen svettats av promenaderna eller vad kan de va!?

Jag älskar att söka på saker....Wikipedia is the shit!
Nysning:
Reflexmönser som innebär en snabb utblåsning av luft ur mun och näsa. Nysningen framkallas vanligen genom retning av näsans nervceller, antingen på mekanisk eller kemisk väg. En nysning kan sprida virus och bakterier upp till två meter. Hastigheten för de partiklar som nyses ut kan vara upp till 167 km/timme.........hoppas jag inte nyser mer imorn, kommer ju smitta hela klassen=)
//S

sista dagen i veckan...

Publicerad 2009-03-29 19:37:38 i Allmänt,

Härlig söndag de har varit....
Tog en lånnnng sovmorgon och verkligen sov tills jag vaknade, typ! Sen åkte vi iväg till Isses föräldrar och firade hans bror som fyllde år idag, blev god mat och annat trevligt. Tyvärr var Isse tvungen att åka ner till jobbet vid 15 så blev en kort visit. Efter att han lämnat av mig tog jag en härlig promenix i de härliga vädret. Under morgonen var de ju så himla trist väder men sen sprack de ju upp och solen sken. Tog på mig västen och solbrillorna.....ååå va härligt!
Under kvällen har jag bara slappat framför tv:n och även plockat ihop allt som behövs till del-kursstarten imorn. Känns bra att vara lite förberedd för en ny del. Imorn börjar en intensiv period om miljö i 5veckor....tentor skall göras, redovisningar och mycket mer. Alltid spännande med kursstarter då man här får en uppfattning om hur kursen kommer se ut, just nu gissar man sig ju bara till en massa saker.
Funderar på vad jag ska äta till kvällsmat medan jag kollar på Gossip Girl...bra serie de där!
Snart är de ju Wipeout oxå.........skönt att kunna skratta en massa en söndagskväll!
//S

lördag....

Publicerad 2009-03-28 17:32:45 i Allmänt,

Idag har vi varit en sväng på Ikea......de blev nya vinglas och ett set utemöbler. Blev ett sött bord och två klappstolar i trä ...endast 199kr=) Blev även ett gäng nya värmeljus....fick tyvärr inte köpa mer ljus eller dom fina söta ljuslyktorna jag hittade för Isse...jag undrar varför???*ler*
Är spännande på hockeyn nu....men jag orkar inte kolla! Ibland önskade jag att HV åkte ur så man slipper sitta varannan dag bänkad framför tv:n och sitta på helspänn 3*20min. Men va skoj de vore om dom gick vidare till final....de blir ju en sån folkfest som alla gillar!
Hann även med en härlig promenad idag.....såg att solen började komma fram mellan regnmolnen så begav mig direkt och fick min kur av d-vitamin idag med. Var så härligt att känna solen värma mot ansiktet en stund...precis vad förkylda och hängiga jag behöver.
Ikväll blir de mys med älsklingen och robinsson på tv.....kanske någon bra film med.
//S

åååååååååååååååååå

Publicerad 2009-03-27 20:43:54 i Allmänt,

JIPPI! Det är allt jag kan säga....
Har varit så nyfiken jättelänge nu på vad jag skulle få tillbaka på skatteåterbäringen och kom på att jag kunde gå in själv med min e-legitimation på skatteverkets hemsida...........fick en underbart trevlig överraskning.
Jag får tillbaka hela 11295kr..........JIPPI! Där är både mina utlandsresor betalda.......Me love! Ska vara snabb på att godkänna de så jag får pengarna innan midsommar....för då ÅKER vi tjejer ju.....eller hur!?
Vilken härlig fredag de blev......
//S

fredag,,,,,

Publicerad 2009-03-27 15:18:01 i Allmänt,

Äntligen helg...
Har haft min sista redovisning idag och lämnat in mitt åtgärdsprogram....så nu är jag helt ledig i helgen....ååå så skönt!
Efter skolan gick jag ner mot stan för att möta upp Isse och Jens för lunch....tog även en sväng förbi hälsokosten och köpte zink-tabletter. så nu har jag tagit den först tabletten så får vi se om ca 2v om de funkar. Tydligen kan man få en massa finnar först innan de blir bättre, men de var oxå helt individuellt......åå så spännande detta är. tanken på att bli av med finnar som jag alltid haft känns konstigt, men gud vad besviken jag kommer bli om de inte funkar!!
Nu ska jag invänta på att höra nåt från min bror eller mor som kanske kommer hit och jag ska bjuda på våfflor=) Sen ska jag även upp till a6/ikea med älsklingen och spana lite. Ikväll blir de myspys framför tv:n tror jag........åååå vad jag älskar fredagar.
//S

myskväll.....

Publicerad 2009-03-26 21:54:39 i Allmänt,

Såhär tillbringade vi kvällen framför hockeyn....

Fläskfile, potatisgratäng och rödvinssås.....till de delade vi på en flaska rött....tänk vilken mystorsdag de blev!
Gud va bra match de var idag.....heja heja heja HV....!
Imorn ska jag ha sista redovisningen för denna delkurs...ska bli så skönt
//S

jippi!!

Publicerad 2009-03-26 17:07:17 i Allmänt,

Jippi.......jag är färdig!!!
Nu ska jag njuta av min helt ledig kväll..........vem ska inte kolla på hockey då??? Tyvärr missar man alltid dom braiga programmen kl21.......men bara HV vinner så är de värt de!
//S

dax att ta tag i dagen

Publicerad 2009-03-26 13:53:48 i Allmänt,

Nu har jag varit på en härlig promenix med min syster......hoppas jag får lite bilder från henne sen som vi tog. Nu har jag ätit en underbart god lunch och ska försöka ta tag i de sista skrivandet....uch och fy vad tråkigt de är ibland!

Blev wok med lite extra broccoli och med laxbitar i.....detta stekar jag sedan lätt i soya och sen med sweet chili på...jammi!


//S

härlig dag....

Publicerad 2009-03-26 10:07:48 i Allmänt,

Idag är jag ledig........och solen skiner och jag måste plugga.....suck!
Men först ska jag ut på en långpromenix med min syster....jippi!
Hoppas ni får en underbar torsdag.....snart helg ju!
//S

nejjjjjjjjj

Publicerad 2009-03-25 21:41:43 i Allmänt,

varför skulle dom göra de där skitmålet då de bara var 26sek kvar för.........där rök dom 10000kr!! Älsklingen skrek ut sin frustration.....undra om grannarna tycker vi är lite konstiga!?
Men så roligt att dom vann....nu blir de inte lika nervöst att kolla imorn ju.....
//S

gambling...

Publicerad 2009-03-25 21:13:13 i Allmänt,

Älsklingen har spelat/tippat på matchen.......nu står de 4-1 till Hv....han har tippat både 3-1,4-1,5-1 till HV.....blir de 4-1 till HV vinner han 3000kr......blir de 5-1 vinner han helas 10000kr.........hoppas hoppas hoppas! Allt kan förstöras på att frölunda gör ett mål nu.......han kan inte sitta ner längre.....de är 5min kvar.....heja heja heja HV!
//S

överraskning.....

Publicerad 2009-03-25 21:00:21 i Allmänt,

När jag ringde Isse efter skolan berättade han att jag skulle skynda mig hem för att han hade en överraskning till mig......åååå vad spänd jag blev, älskar överraskningar!
Och min älskling vet precis vad han ska överraska mig med oxå.......han hade köpt ett våffeljärn till mig=)
Så sen fick vi gå till Willys och införskaffa våffelsmet.....men såklart var de slut där så då fick vi en "ofrivillig" promenad bort till Ica.....tsss* Jag gillar....Isse gillar de mindre!
Sen gluffsade vi våfflor......tyvärr tror man ju att man kommer äta fler än vad man orkar. Klämde i oss 3 var men den sista var mer bara för att man ska passa på att äta.....I loooove våfflor. Godare än pannkakor och bakelser tillsammans!

               

Har ni ätit några våfflor idag?
Finns fortfarande kvar hos oss och smet med så kom bara hem till mig så kan vi ha en dagenefter våffeldagen-fika=)

//S

vågar man?

Publicerad 2009-03-25 11:30:53 i Allmänt,

Jag fick nys om igår att Zink-tabletter kan hjälpa mot acne-problem och även mot håravfall. Jag blir så sugen på att testa om de funkar, tydligen kan de hjälpa så mycket att man helt blir av med finnarna men att de är helt individuellt. Jag tror ju även jag fäller mer hår på huvudet än vanligt folk så kanske hjälper de de med.
Vågar man testa?
Tror jag ska ta svängen förbi apoteket efter skolan och köpa mig en burk....kanske kan jag få Isse att testa med=)
//S

the deal!

Publicerad 2009-03-25 10:42:24 i Allmänt,

Älsklingen har gjort en deal med mig.....Han har nu lovat mig 100kr för varje kilo jag går ner och 100kr för varje cm i midjan som försvinner.......åååå vad jag ska träna nu! Nu kan man, förutom att må bättre, tjäna en massa pengar=)
    

Vi får se hur de går.........
//S

onsdag....

Publicerad 2009-03-25 09:50:27 i Allmänt,

Snart har halva veckan gått......ojojoj!
Idag har jag mitt sista seminarium och jag hoppas de ska gå kanon. Boken "barn i utsatta livssituationer" är en väldigt bra kursbok faktiskt och man blir väldigt bestört över all statistik de tar upp om hur många barn som mår psykiskt dåligt, som blir misshandlade av sina föräldrar, som blir mobbade osv......kommer nog bli en spännande diskussion idag.
Dock börjar jag inte förrens 13 så har några timmar på mig till att götta mig här hemma. Ska ta och få i mig nån frukost nu och sedan läsa de sista i boken.
Idag skiner solen så starkt att man kan tro de är sommar påväg, om man bara kollar på solen och inte på snön på marken. Äntligen har vi de varmt och gött i vår lilla lägenhet....suck!
//S

kvällen...

Publicerad 2009-03-24 20:00:16 i Allmänt,

Nu står bakpotatisen i ugnen och älsklingen ligger och sover i soffan. Vi har precis varit på Maxi en sväng och handlat som galningar. Tyvärr har älsklingen fullt på hela skafferiet med sötsaker och onyttigheter......hur ska detta gå. Men jag var strång och köpte ingen god glass, de är sååå svårt att avstå ju! Men jag köpte faktiskt 70% choklad för att testa om de kan stoppa sötbegäret när de kommer......med tanke på att de är nyttigt så hoppas vi på de. Fast de hjälper nog inte när jag blir sådär malig....när man måste tugga på nåt hela tiden....vilka problem man har!
Dax för Navy CIS nu....jippi!
//S

tillbaka

Publicerad 2009-03-24 13:05:00 i Allmänt,

Nu har jag svettats ut varenda liten droppe i min kropp tror jag på 1h....de är inte dåligt de=)
Blev inspirerad av Lina med att göra mig en nyttig smoothies till lunch. Egentligen behöver man inget mer då man bara ska plugga hela eftermiddagen. Så därför tog jag fram min stavmixer(måste skaffa mig en riktig mixer snart) och de blev en med blåbär och hallon med lite mjölk. Nu ska jag kolla lite på Ellen på tv och sen fixa de sista inför seminariet imorn.

  
//S

nejjjjjjj

Publicerad 2009-03-24 09:08:26 i Allmänt,

Var kom alla denna snö ifrån??? Jag hatar snööö just nu!
Tyvärr ska de vara sånt här skitväder hela veckan..........men va deppig man kommer bli
Nu ska jag snart iväg till spinningen...ska bara få liv i min söta pojkvän som även han ska ner fast till jobbet.

Dax för lite "spinning"....*tss*
//S

tröttis...

Publicerad 2009-03-23 22:50:19 i Allmänt,

Gud vilken seg dag det har varit.......men snart är de dax att kojsa!
Imorn blir de att gå upp rätt tidigt då jag ska ner på friskis för lite spinning.....kommer döööööö! Har inte konditionstränat så på flera veckor......ojoj.
Sen efter jag har dött så ska jag plugga lite till.......jippi!
Det är härligt att vara ledig men trist då man inte göra så mycket annat än att plugga och slöa.....
Hoppas ni har haft en härlig måndag....ska kolla på de sista av project runway nu.
//S

yaaaa...

Publicerad 2009-03-23 17:19:15 i Allmänt,

Nu har jag bara en del av mitt åtgärdsprogram kvar.........de är iof den tråkiga delen då man måste knyta an hela med kurslitteratur och de 3perspektiven vi har pratat om i kursen......jippi!
hey ho...lets go!
//S

vill ha...

Publicerad 2009-03-23 16:31:42 i Allmänt,

Hittat en underbar sida där man kan beställa snygga väggdekorationer och till och med specialbeställa/göra sin egen konstruktion.
sidan heter Vimsadekor och jag blir så sugen på att beställa en massa.

Här är några av mina favoriter.......den första skulle jag ha i sovrummet..sååå söt! Dom andra skulle kunna sitta vart som helst men kanske bäst i hallen så ser man de direkt när man kommer in eller går. Det var inte så himla dyrt heller. Dessa kostar ungefär 400kr/st.....me love!




Gör ditt hem mer personligt tycker jag!
//S

pluggar.....typ!

Publicerad 2009-03-23 16:06:09 i Allmänt,

Jag kommer ingenstans med mitt pluggande.....de är det dumma med att man är ledig så mycket men inte har så mycket att göra.....man skjuter bara på de ju!
I lördags tog jag tag i min kursbok som vi ska ha seminarium på på onsdag och jag kom rätt långt. Tanken är att man ska ta ut 3 olika frågeställningar ur boken. De har jag nu redan gjort men de dumma är att man måste ta dom ur 3 olika kapitel....grrr. Jag hittade en frågeställning redan i inledningen och sedan två stycken i de första kapitlet......
De roliga var när jag låg i sängen och läste och kom på den första frågeställningen orkade jag inte gå upp och hämta mitt block utan tog de närmsta jag hade, en gammal tidning uppslagen på krypto/kryss-sidan.
 
Så de blev massa små anteckningar överallt på hela sidan och jag har nu sammanställt detta fint=)
Ska försöka ta tag i mitt åtgärdsprogram nu med, trotts bristen på motivation!
//S

veckan...

Publicerad 2009-03-22 20:37:17 i Allmänt,

Såg i min kalender att de är massa roligt som händer denna veckan.......
För de första får man ju studiebidrag och lön denna veckan....de gillar man ju alltid.
På onsdag är de ju även Våffeldagen.....jag som ÄLSKAR våfflor. Men kan inte göra de hemma då vi inte äger ett våffeljärn.....någon som har som vill bjuda på onsdagsfika??
Sen på söndag får man ju inte glömma att ställa fram klockan.......de kan ju bli fel varje gång..hahah! Man vill ju inte komma försent 1h.

//S

kvällen...

Publicerad 2009-03-22 20:20:46 i Allmänt,

Nu står fläskpannkakan i ugnen och jag kollar på Wipeout, vilken skadeglädje man har=)
Jag är ledig ändå till onsdag nu så jag har helg i flera dagar till....underbart!
Ska försöka göra så mycke pluggande som möjligt imorn så har man de gjort. Sen har jag bara ett seminarium på onsdag och sedan ledig torsdag....tss. Ibland har man de bra!
På fredag är de redovisning som avslutar specialpedagog-delkursen och sen ska jag tänka om på miljöinriktning. Tydligen kommer kursen göra att man tänker på alla miljöbovar och vad man kan göra istället.......hoppas inte Isse slänger ut mig!
Vad gör ni denna söndagskväll?
//S

födelsedagen....

Publicerad 2009-03-22 18:28:08 i Allmänt,

Hade en mysig födelsedag igår......tog de lugnt och städade lite på förmiddagen och sen begav vi oss hem till Hok. Vi åt gott och bara umgicks.....me love!
Fick även en massa fina presenter.....
Massa fint av vännerna.......hur söta tesilar som helst med löste till såklart=)

                                                 
Fick även en cool grej.......tar ingen plats heller=)


Av älsklingen fick jag 3fina nya berlocker till mitt armband. En härlig jordgubbe, en fin nyckelpiga och ett hjärta med LOVE på.

Sen fick jag en underbart god parfym, 20st rosor och en våg......
          

När jag var hemma fick jag massa fina blommor och pengar/presentkort.



Sen fick jag en underbart fin teckning av min lilla lillebror. Det är ju tanken som räknas.....

Han är ju bara 17år......=)

Tack alla för de fina uppvaktandet!
//S

min dag....

Publicerad 2009-03-21 11:15:48 i Allmänt,



Det är min dag idag, ja de är min dag idag, ja de är min daaag i daaaaagg*tralalala*
Denna fina trudelutt har jag sjungt hela morgonen.....Isse blir nog snart tokig på mig.
Idag fyller jag år......hela 22år.....gud va gammal jag börjar bli!
Hade en underbart trevlig kväll igår med mina närmsta vänner och såklart blev de singstar för fulla muggar=)
Idag ska vi åka hem till Hok där mormor och morfar har anslutit och fira lite till.......tyvärr kunde inte kusinerna och annan "släkt" komma så de blir en familjekväll helt och hållet...mysigt!
Ska försöka njuta av vårsolen en sista gång innan den tydligen försvinner imorn i en tid framöver.......
XOXO
//S

stressad...

Publicerad 2009-03-20 16:51:00 i Allmänt,

Nu har jag precis kommit hem från att ha handlat.....jag behövde köpa sjukt mycket grejer och de var såklart sjukt mycket folk på Maxi...suck!
Nu måste jag börja med maten innan jag hoppar in i duschen och gör mig fin. Om 2h kommer alla vänner och då vill man ju helst vara färdig......lär ju aldrig hinna*ååååå*
Hoppas ni får en underbar kväll
//S

snart helg...

Publicerad 2009-03-19 14:13:50 i Allmänt,

Nu har jag fått hjälp med att bestämma mat för imorn ikväll........tack Karin!
Idag har jag varit i skolan på förmiddagen men gick hem vid lunch då jag inte orkade sitta hela eftermiddagen på en föreläsning som egentligen inte ger mig särskilt mycket.
Har fortfarande ont i halsen och kunde inte somna igår......låg och vred mig och vaknade även flera gånger under natten. Så är väldigt trött och seg idag känner jag mig.....men ska snart gå en promenix med Lina ute i solen. Kände att jag aldrig skulle orkat kibox som vi hade planerat så blir en lugn,lång promenix.
När jag kommer hem ska jag försöka städa....lär aldrig orka de men måste! Imorn kommer ju mina underbara vänner och vi ska äta gott, sjunga singstar såklart och bara umgås.
Tänk att man snart blir 22år........ibland känner jag mig äldre och väldigt ofta lever jag fortfarande kvar i att jag är 20...hahah!
Nähä...lite vila innan promenix.
//S

halsen...

Publicerad 2009-03-18 21:11:42 i Allmänt,

Har en obehaglig känsla i halsen.....jag har inte ont i mandlarna, jag hostar inget och det retas inte i halsen. De är bara torrt och obehagligt.......vill inte bli sjuk,vill inte, vill inte, vill inte!!!

Dax för en kopp te till.....


//S

shopping...

Publicerad 2009-03-18 20:54:24 i Allmänt,

På fredag ska jag och Lina ta oss en välbehövlig shoppingrunda......är så mycket jag behöver just nu!


Jag behöver smink..........
Måste köpa ny foundation och ny mascara......kanske även blir ny rouge och nagellack=)


Jag är i stort behov av nya skor...enkla och våriga/sommriga. Går i ett par vita,skitiga och trasiga skor just nu, de går ju inte!
        

Jag är även i stort behov av snygga festtoppar och någon fin tunika/klänning.



Sen står de massa annat på min inköpningslista......de kommer bli en dyr fredag men en rolig sådan.

//S

håret....

Publicerad 2009-03-18 18:23:30 i Allmänt,

Hade en hemsk utväxt innan som jag var tvungen att fixa till......


Så nu har jag rätt jämn färg i håret igen....blev faktiskt askigare/askblondare än vad de blivit innan, så jag har försökt att uppnå länge*hahah*

Ser ni...inte lika gult som innan....jippi!
//S

magsäck....

Publicerad 2009-03-18 16:49:22 i Allmänt,

Min älskling säger så mycket roligt nu för tiden.....

Christian ställer sig och håller om mig då jag viker tvätt. Jag står så där gott framåtlutad och han tar genast tag om min mage som hänger över byxorna(typ).
C - vad är det här? Är det en magväska?
S - ja, jag bär med mig den överallt jag går*fniss*

Hatar att jag inte kan springa och träna denna vecka.....känner mig som en pluffsboll=/
//S

mitt i veckan..typ!

Publicerad 2009-03-18 13:54:06 i Allmänt,

Detta är MIN dag.....min absoluta favoritdag. Jag mår så himla bra idag, fast ändå inte liksom! Jag njöt påväg hem från skolan idag då solen äntligen värmde i ansiktet. Min absoluta favoritperiod på året är deffenitivt våren och när första vårsolen kommer. Nästa underbara dag är när man inte längre behöver gå med jacka på sig....men de blir ju närmare sommaren det. Jag känner mig oerhört pigg fast jag har ont i halsen och huvudvärk och att de är dax för att tvätta hela långa eftermiddagen.......men jag är pigg ändå. Tänk vad lite sol kan göra=)

//S

uch då...

Publicerad 2009-03-17 22:12:20 i Allmänt,

Har skrivit in mitt nya schema som börjar om 2veckor.....uch och fy. Har nåt verkligen varje dag utan vid påsk då vi är lediga men har en tenta på tisdagen efter där.....illa illa. Kanske måste tack nej till ett av mina jobbarpass där den helgen. Men ska nog invänta och höra vad de är för tenta.........hörde nåt om att de var mer som en dugga(liten tenta) men de vet man ju inte förrens kursstarten.
Ska försöka njuta av mina lediga dagar nu framöver.......snart drar helvetet igång, typ!
//S

pluggis

Publicerad 2009-03-17 17:52:23 i Allmänt,

Uch...nu har jag suttit "hela" eftermiddagen och pluggat.......visst så skulle jag kunna göra de enkelt för mig och bara läsa skiten och försöka komma ihåg allt i huvudet. Men jag vill gärna ha saker nedskrivna så nu har jag gått igenom allt som man ska "kunna" till morgondagens seminarium......så nu är jag säker inför imorn, japps!
Då klockan inte har hunnit bli så mycket ska jag nu passa på att färga utväxten.....it's about time!
Har ni hunnit njuta av vårsolen??
//S

är det konstigt?

Publicerad 2009-03-17 17:04:34 i Allmänt,

Jag och min älskade sambo, vi har skapat oss en speciell nish när vi pratar med varandra. Vi börjar allt mer och mer prata med varandra på engelska.....är vi inte allt för konstiga? Vi har alltid lagt in söta engelska ord till varandra men nu kan vi ha långa diskussioner på lite halv svengelska......vi tycker de bara är roligt iof men jag blir alltid full i skratt efter våra diskussioner.......kanske är de ett "Simon and Thomas"-syndrom=) Vem vet.....kanske flyttar vi till England och slår oss till ro!
//S

halsont..

Publicerad 2009-03-17 11:45:59 i Allmänt,

Fortfarande ett rivjärn i halsen.....men är glad att jag är pigg annars. Så har ägnat hela förmiddagen åt att dricka honungste men inte ens de verkar hjälpa. Blir kanske en sväng förbi apoteket efter skolan och se om dom har nåt bra.
Annars blev de uppgång rätt tidigt då älsklingen gick upp då.....har suttit och läst om hur politiken har inverkan på skolmiljön och påverkan på "barn med behov av särskilt stöd"-undervisning......supertrist! Efter skolan ska jag ta mig an salamancadeklarationen.......jippi!
Såg att jag även MÅSTE färga min utväxt idag.....har låtit de växa lite för mycket nu=) Så förhoppningsvis hinner jag de med.
Borde verkligen gå en promenad i vårsolen oxå......men de lär jag aldrig hinna! Men jag mår bra.....superbra, älskar denna tid på året då man börjar känna sig extra pigg och får känna solen värma mot ansiktet. Kanske är vi inte där än men de kommer, med rasande fart........me love!
//S

dagen.....

Publicerad 2009-03-16 22:52:10 i Allmänt,

Hej hopp i de gröna......våren är påväg!!!!!!=)
Steg upp allt för tidigt idag för att äta lite frukost och bege mig ner till friskis för en stund på gymmet. Jag och Lina körde stenhårt på armar och lite mage och känner de faktiskt i armarna nu ikväll med, att dom har fått jobba lite extra*toppen*
Sen hade jag en stunds skola vid 13 och fick lite mer inblick i hur mitt åtgärsprogram ska se ut....bara sätta mig nu och skriva de oxå!!
Under kvällen bestämde det att vi skulle till Peza & Madde och kolla på hv-matchen så där har jag ägnat min kväll. Vilken match!! Höll ju på att krypa utanför mitt eget skinn ett tag...uch klarar inte av när de blir så spännande.
Har ont i halsen idag.....känns som sandpapper och är jättetorr hela tiden. Hoppas de är bättre imorn så kanske jag beger mig ut och springer. Men vågar inte de om jag mår såhär.....var helt slut och svettig efter 15min cykling idag!!!!

Isse fällde en så rolig kommentar när vi var påväg hem.
"Endel gillar att gå på gymmet, jag gillar att sova"
Det är min älsklings livsfilosofi just nu......förstår ni att jag är bedrövad!!

Nu ska iaf jag sova.....känner att förkyldningen tar ut sin rätt och är super trött hela tiden!
//S

helgen är över...

Publicerad 2009-03-15 22:31:48 i Allmänt,

Nu har jag precis kommit hem efter min jobbarhelg.......pust! Helgen har fungerat rätt bra förutom rivmärke och bitmärke på handen. Just nu har jag ont i handen då jag greppar tag i något men hoppas de går över.....men lite orolig blir man ju.
Nu ska jag sova sött i min säng i många många timmar...eller iaf till 8.30, sen ska jag åka till gymmet och träna med Lina imorn. Men måste ta de rätt lugnt då jag känt mig hängig hela helgen och igenkorkad!!
Hoppas ni har haft en underbar helg....
//S

vaknat...

Publicerad 2009-03-13 16:48:18 i Allmänt,

Har precis vaknat....men för andra gången idag!
Har varit väldigt trött idag och lite hängig...min förkyldning börjar nog gå mot fel håll tror jag=/
Hade en superfin dag idag på min sista praktikdag, vi åt glass i stora lass och alla var jättenöjda. Min handledare blev superglad över sina ljuslyktor....hon älskade tydligen ljuslyktor (lyckoträff). Fick underbara kramar och hade en elev som sa att han aldrig skulle glömma bort mig- hur tårögd blir man inte då*lycka*
Trotts en så bra dag och en kort dag med så höll jag på att somna på bussen och hade en malande huvudvärk....så när jag kom hem kröp jag ner jämte älsklingen(som var och festade igår) och sov tills nu. Känner mig piggare efter 2½h sömn......
Hoppas jag nu verkligen orkar jobba 12h/pass nu hela helgen......har tur som är resurs så behöver inte vara på allerten precis hela tiden kanske.
Ikväll blir de fredagsmys till tusen......tror jag ska göra mig lite popcorn ikväll, var himla länge sen sist.

//S

torsdag....

Publicerad 2009-03-12 17:45:28 i Allmänt,

kom precis hem från att ha uträttat massa ärenden. Har köpt massa glass,strutar, chokladsås och strössel nu till imorn...har min sista vfu-dag, gud vad tungt det känns. Sedan ville jag även ge min handledare nåt fint så gick och köpte två fina kult-lyktor, dock hittade jag inget fint motiv på brickorna så fick blir rosa...hahha! Köpte sånna jag själv skulle vilja ha........(så då vet ni=)
Hade en bra förmiddag på praktiken och sen åkte jag ner mot stan och högskolan. Vi hade en obligatorisk föreläsning nu på eftermiddagen och den var faktiskt väldigt intressant. Var så roligt att träffa alla igen och höra hur dom har haft de. Har ju haft lite kontakt med vissa under tiden men ändå. Är så glad att jag hamnade med en bra handledare och i en underbart bra klass. Andra hade inte haft lika tur nämligen.......de är ju den största fasan!

Blir ingen träning idag heller då min förkyldning blviit värre....helt igenkorkad ena stunden och helt plötsligt sitter jag där och snörvlar....skitjobbigt! Kan inte bli sjuk nu.......ska ju jobba och dessa pengar är väl behövliga nu!

Hoppas eran torsdag varit kanon....imorn är de fredag=)
//s

dagen...

Publicerad 2009-03-11 17:41:06 i Allmänt,

Vi har haft en rätt mysig dag på praktiken idag.....vi tog med oss hela klassen ner till stan och lämnade/lånade böcker på stadsbiblioteket. Sen gick vi till Malmborgs och fikade......mysigt. Dock så blev en av eleverna så dålig och spydde på em nu så nu känner jag mig överhopad av bacilusker och mår bara dåligt. Förhoppningsvis inbillar jag mig bara för nu är verkligen inte rätt tid till att bli sjuk på. Har en obligatorisk föreläsning imorn och sen de sista dagarna nu på vfu:n. Sen jobbar jag HELA helgen så de finns verkligen ingen tid till magsjuka nu!!!!

Efter praktiken åkte jag och älsklingen och handlade......fick med mig en underbart god glass hem. Med bananglass och choklad.....den var helt underbar!!!!! Nu ska jag sätta mig med mitt åtgärdsprogram och sen kanske de blir att fixa med bloggen oxå. Älsklingen har hjälpt mig med en ny header som nog kommer bli supersnygg och kände för lite förändring. Tyvärr fattade jag inte hur jag skulle göra denna gång heller men då Isse vet precis så tog han sig tid och fixade......me love!
Kanske ska ta mig en clementin nu med....smaskens!
//S

duktig jag är...

Publicerad 2009-03-10 20:16:12 i Allmänt,

Suttit och gått igenom min pärm med bankpapper och lönebesked och så.......
Började på 83kr/h inom barnomsorgen och har kommit upp till hela 118kr/h......bra ökning tycker jag=)
Kunde slänga ett ton med papper som jag sparat lite i onödan.....så nu kan jag stänga igen pärmen igen!
//S

ååååå

Publicerad 2009-03-10 19:51:25 i Allmänt,

åååå...månen lyser utanför vårt fönster nu...ååå vad fin den är. Den är stor, gul, stark, rund och klar. Älskar när man så tydligt kan se de mörka fläckarna på den och de ser liksom ut som om mörkret runt den skingrar sig lite.....

                                         Drömmer mig bort!
//S

måndag, tisdag

Publicerad 2009-03-10 17:52:34 i Allmänt,

Hade verkligen ingen lust att skriva igår så får skriva igen det idag istället=)
Igår blev de uppgång redan vid 06.00....gud så jobbigt de är att komma upp så tidigt. Tänk att jag gick upp 05.30 varje morgon då jag jobbade i Skillingaryd....började dock inte förrens kl8 (restid)....vilken tur att jag hade ett så roligt jobb annars hade jag nog aldrig orkat.
Hade en bra dag igår och njöt av vårvädret.....helt underbart!
Idag har jag knappt gjort nåt på praktiken pga utbrott och sedan var dagen extra kort idag då de var halv-studiedag så barnen och jag slutade redan 12.20. Gick därför upp till min syster och hämtade mina jeans jag glömde där senast. Vi hann även med en promenix, tyvärr var de inte lika vårfint idag utan röset och snöigt!!!! Men är så skönt att kunna gå med någon så man kan prata av sig lite och sådär....alltid lika kul.
Tog mig hemåt med tunga steg då jag hade bestämt mig för att städa en massa när jag kom hem. Fick en underbar överraskning dock då älsklingen redan var i full färd med att städa.....då blev de så mycket lättare för mig att hjälpa till.*smack*
Så nu lever vi i en ren och fin lägenhet ett litet tag framöver.........jippi!
Ska nu kura upp mig i soffan, läsa alla bloggar och sådär. Sen funderar jag på om jag ska börja läsa "flyga drake" nu då jag läste ut "ökenblomman återvänder" igårkväll......en så vacker bok det var, kan verkligen rekommendera den.

Hoppas ni har haft en underbar dag
//S

utmaning...

Publicerad 2009-03-10 17:28:21 i Allmänt,

Har blivit utmanad av Eve


Detta är mina svar:

Tre jobb jag har haft:  Barnflicka, jobbat i golfrestaurang, elevassistent
Tre platser jag bott på: Vaggeryd, Hok, Jönköping
Tre TV-program: CSI, Criminal minds, Project runway
Tre favvoplagg: Jeans, gina-kofta, boxarlinne
Tre favoriträtter: Spagetti och köttfärssås, paj, grillspett med tzatsiki
Tre platser där jag helst skulle vara just nu: London, Kreta, Albany/Panama city

Jag utmanar härmed Britta, Linda, Kristina........

//S

vem älskar inte söndagar..

Publicerad 2009-03-08 13:42:45 i Allmänt,

så skönt med söndag tycker jag.......
Har en riktig slappardag och kollar på massa repriser på tv......underbart!
Igår gick de så himla bra på jobbet och var inga krångel alls....då är de så kul att jobba! Sen åkte jag direkt hem till madde och pesa och såg precis slutet av melodifestivalen.......måste missat nåt förstår jag. Hatar verkligen låten "snälla,snälla" och så går den vidare......den är till och med favorittippad i finalen.........men hallå. Den är ju hur dålig som helst......!!!
Vad tyckte ni om igår?
//S

men hallå

Publicerad 2009-03-07 14:09:14 i Allmänt,

Det snöar ut......men hallå....det ska ju bli vår nu!!!!!!!
Dock är det sånna där underbart fina snöflingor som är stora och dalar ner lite fint.......så tycker jag alltid snö ska falla=)
Dax att fixa det sista och sen åker jag till jobbet.....får väl ta mina vinterstövlar idag då.
//S

lördag...

Publicerad 2009-03-07 11:56:20 i Allmänt,

Precis gått upp och ätit frukost nu.....vi tog en låååång sovmorgon idag! Konstigt nog så vaknade jag ändå kl8 imorse som en klocka och kroppen är så inställd på att få sova 7½h nu...komiskt de där ibland! Men jag kunde gott sömna om och verkligen ligga och dra mig.....underbart!
Idag ska jag inte göra ett dugg....förutom att jobba=) Sitter nu mest på att väntar på att åka iväg....sånt är så jobbigt trotts att de är roligt att jobba.
Skulle egentligen inte jobba idag först men sen tackade jag ja i all hast och sen när jag upptäckte att jag jobbar hela nästa helg och att jag inte haft en enda ledig hel helg nu på väldigt länge så frågade jag om den gick att byta bort. Detta gjorde jag i söndags då jag jobbade och sen hörde jag inget alls. Ringde igår och då hade detta inte kollats upp....tydligen är han som fixar vikarier sjuk och en hel hög annan personal är sjuka med=kris. Så därför blir det ännu en helg med jobb.....men härligt goa pengar sen=)
Efter jobbet ska jag hem till Pesa och Madde där ett gäng har samlats för hockey/schlager. Sedan ska vi väl hinna prata om vi kan åka utomlands tillsammans i sommar. Måste ju se så alla kan samma vecka...de blir de knepigaste=)

Igår blev de underbart god middag med fläskfile och så kollade vi på High school musical 3 och sen The day the earth stood still. Jag älskar ju dans/sång filmer så den förstnämnda var för mig och den sista för Isse.......visst är han söt!

Hoppas ni får en mysig lördag
//S

fredag....

Publicerad 2009-03-06 18:17:43 i Allmänt,

härligt med fredag.......!!!!
Har haft en bra dag på praktiken med hemkunskap.....roligt tycker jag=)
Sen blev de Yoga med min syster på friskis nu på eftermiddagen....var en annan kille som hade det idag och först böev jag lite besviken då jag gillar alexanders pass annars. Men denna var jätteduktig och körde mer avancerade övningar och positioner som jag lärt mig innan........kändes som de tog bättre för mig som är lite mer van vid att yoga och han körde en "killer"-magövning som var hemsk.
Nu sitter jag och fryser som vanligt. Måste berätta om igår.....då frös jag ju så himla mycket så när älsklingen skulle duscha satte jag mig med inne på toan på toalocket...bara för att få lite värme*ler* Dock var de fasansfullt att gå ut igen sen.....
Ikväll har älsklingen planerat massa mys....han ska fixa maten och så har han fixat två filmer vi ska kolla på. Han håller dock allt hemligt tills ikväll......spännande!!

Vad ska ni hitta på ikväll?
//S

inte min dag...

Publicerad 2009-03-05 18:27:11 i Allmänt,

Idag är verkligen inte min dag.....allt har gått emot mig verkligen.
Hade chans att vicka idag en stund på eftermiddagen men då ställdes lektionen in så blev inget vick. Sen messade Lina och sa att hon var förkyld=ingen spinning. Kommer hem till en askall lägenhet och fryser nu som aset(typ). Sen ringde jag till jobbet och kollar om dom bytt bort min tid på lördag....då är han som fixar sånt sjuk och jag lär troligtvis behöva jobba på lördag. Datorn krånglar och får verkligen inte adobe flash player att fungera......Isse får de heller inte att funka och verkas inte ens installeras fast de står att installationen är genomförd......mycket konstigt!!!

Kanske ska gå och lägga mig och hoppas att allt löser sig imorn..................
//S

men då...

Publicerad 2009-03-04 22:02:01 i Allmänt,

Vad gör jag för fel......??
Har försökt installera Flash Player säkert 20gånger nu och de funkar inte......hatar sånt här!!
Dax att krypa till sängs
//S

inte igen....

Publicerad 2009-03-04 15:39:26 i Allmänt,

Kom hem precis efter en liten promenix från stan....passade på att stiga av tidigare så jag fick mina 30min promenad idag! Fast kom på sen att jag redan gått 1h med en av eleverna idag på morgonen...haha....extra duktig helt enkelt. Är så bra där uppe vid öxnehaga då de är så bergigt/brant så man får verkligen backträning.....dock gör de att barnen inte orkar lika mycket heller=) Men "vi" pedagoger var så glada att just denna elev hängde med på en sån lång promenad...!

När jag kom hem nu stod de två killar och borrade precis utanför vår dörr........frågade hur länge dom skulle hålla på och dom hoppades bli färdiga idag...JIPPI! Sen var jag tvungen att säga att dom var hopplösa som borrade så hemskt och dom gillade att de var så populära bland alla.....hahah! -"de är ju tur att man är omtyckt"
Konstigt nog lät de nästan inte alls särskilt mycket högre av borrningen trotts att de var utanför dörren......måste verkligen gå i väggarna det där. Men har haft en malande huvudvärk hela eftermiddagen så de var verkligen ingen höjdare att komma hem till ändå.

//S

swich...

Publicerad 2009-03-03 19:06:38 i Allmänt,

Idag blev de visst en ändlös med massa konstiga inlägg..hahahha!
Men nu har de äntligen slutat borra och klockan är ca 19.........jippi!
Jag har helt från ingenstanns skrivit ungefär 1sida på mitt åtgärdsprogram.....swisch sa det bara. Dock är de skitsvårt att skriva en bakgrund/kartläggning om eleven då alla elever på särskolan har en diagnos och en kartläggning på detta. Ska kolla med min handledare imorn om hon kan hjälpa mig skriva den delen, vet ju inte ens vilken diagnos eleven har=)
Har tur även då hlk-lärare kommer på torsdag och jag har hon som ska läsa allas åtgärdsprogram sen så ska fråga ut henne om allt!!!!......dock är hon lite skrämmande så får se om jag vågar ifrågasätta nåt alls.....*tss*
Nu ska jag iaf köra mitt 30min yogapass tänkte jag och sedan få i mig nåt att äta.
Sen blir de navy CIS vid 20 och efter det min braiga bok.......är inne i ett spännande kapitel nu så kunde knappt lägga ifrån mig den igår kväll=)
Hoppas ni har haft en underbar dag mina vänner
//S

HATA

Publicerad 2009-03-03 18:02:31 i Allmänt,

dom borrar fortfarande.................!!! Tydligen är de inte grannen utan några som borrar för nya kablar till hela huset då vi ska byta från comhem till Telia.....men herregud,vilka arbetstider har dom? Började ju redan imorse och nu är snart kl18................................!!!!!
Jag börjar nu få lätt huvudvärk coh är väldigt irriterad...borde egentligen gå ut en sväng men nu är de mörkt ut och de är nu mera farligt att gå ensam på torpa!!!

Har knappt skrivit nåt på mitt åtgärdsprogram och Isse har inte fått nåt jobbat knappt...vi har mest legat och degat tillsammans....väntat på att dom ska gå hem!
Får ta nya tag imorn igen och hoppas de är lugnt när jag kommer hem.
//S

ordspråk

Publicerad 2009-03-03 12:49:00 i Allmänt,

Fina tänkvärda ord som jag har i min kalender......


" var dig själv. Alla andra är redan upptagna"
                                                                         /Oscar Wilde


" om du älskar livet så kasta inte bort tiden, för livet är gjort av tid"
                                                                                                          /Benjamin Franklin


" det är omöjligt att njuta helt av sysslolösheten om man inte har mycket att göra"

                                                                                                                                                 //Jerome K. Jerome


" en äkta vän står aldrig i vägen för dig, om du inte råkar vara påväg nedåt"

                                                                                                                                   //Arnold Glasav

//S

dagens upplägg...

Publicerad 2009-03-03 12:21:06 i Allmänt,

Vad gör man en dag som denna??
Känner mig så rastlös och ja.....dom borrar/slipar fortfarande!!
Slökollar på tv på alla talkshows och som tur är dom ju textade så man förstår vad de pratar om fast man inte hör. Borde kanske städa istället men nu har Isse möte här hemma med en innebandyledare så då kan ju inte jag sätta igång och låta...hahha!(ursäkter för allti just nu). Kanske borde bege mig ut på en långpromenix, Lina är hemma och är sjuk så de blir ingen spinning ikväll. Men vädret är inte alls inbjudande och har ingen motivation alls att byta om från mina myskläder. Så jag blir nog kvar i soffan,under täcket en stund till.......kanske börjar jag skriva på mitt åtgärdsprogram mellan varven. Vet ju lite vad jag ska skriva nu iaf........
//S

blir galen...

Publicerad 2009-03-03 10:30:51 i Allmänt,

Jag tror jag blir galen.......våra grannar håller på att slipar/borrar konstant och har inte kunnat sova nu på morgonen.....tänkte även ligga och dra mig i sängen och läsa min bok....går ju aldrig i detta oväsendet. Fortsätter det
såhär så lär jag aldrig kunna plugga sen och just nu hör jag inte tv:n alls.....vilken härlig ledig tisdag!!!!!
//S

imorn....

Publicerad 2009-03-02 18:50:33 i Allmänt,

Imorn är jag ledig.....ååååå vad skönt.
Barnen har studiedag och min handledare ska oxå mestadels jobba hemifrån så då ska jag skriva på mitt åtgärdsprogram är de tänkt. Dock hann jag bara växla några tankar med min handledare om vad jag hade tänkt skriva nu idag under vår rast så får se hur långt jag kommer imorn.
Min handledare från HLK kommer nu på torsdag istället då vi har halvstudiedag nästa tisdag då hon egentligen skulle komma......därför ska jag mentalt förbereda mig för detta nu i veckan oxå. Lite tur har jag då det blir så att jag kommer hålla i samlingen då hon kommer på besök så behöver inte oro mig för uppgift eller nåt.......härligt!
Trotts den lediga dagen imorn kommer jag nog krypa i sängs rätt tidigt då jag redan är trött......hahha
//S

söndag..

Publicerad 2009-03-01 08:28:35 i Allmänt,

Snart bär det av till jobbet för ett litet pass på 10h=)
Sitter och äter frukost framför vasaloppet....hahha!
Hoppas alla får en härlig söndag
//S

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela