Sara Bjersgård

Gott Nytt År!!!!

Publicerad 2010-12-31 13:08:12 i Allmänt,

Vill bara önska alla mina fina vänner ett riktigt Gott Nytt År. Hoppas att år 2010 har varit bra och att år 2011 kommer bli ännu bättre......

Endel av oss går in i vuxenvärlden och börjar jobba på heltid
Endel stannar kvar i studentlivet
Någon kanske byter jobb 2011
Endel hittar kärleken
Endel kommer förlora kärlekar
Endel av oss kommer åka utomlands
Kanske kommer några (helst jag) gå ner i vikt
Kanske kommer nån gå upp i vikt
Någon kommer säkert flytta
Någon kommer säkert förlova sig
Kanske blir nån gravid detta år
Vi kommer möta nya vänner
Vi kommer umgås med våra gamla vänner
2011 kommer bjuda på massa tråkigheter och massa med underbara skojiga saker

Vi kommer ha kul 2011
Tillsammans


Massa kärlek

XOXO
Sara

min fina mormor!

Publicerad 2010-12-29 22:12:15 i Allmänt,

Idag fyller min mormor 85år och detta firade vi med bio (Änglagård) och middag hemma hos min syster.....väldigt mysigt. Vi hann även med en sväng och hälsade på pappa som ligger inlagd på Ryhov.
Önskar jag var så pigg och alert när jag blir 85....kanske ska börja med den där morgonjympan nu då.....tss=)
Älsklingen och jag hann även med en sväng på stan för lite mellandagsshopping.....fanns massa fint och hade jag haft en större budget hade jag shoppat en massa. Nu var jag duktig och stod emot ha begären och köpte inget alls.....tummen upp för mig!


XOXO
Sara

ny färg...

Publicerad 2010-12-28 16:26:49 i Allmänt,

Färgning pågår

Äntligen försvinner utväxten.....orkade aldrig innan julafton men måste ju fixas inför nyår så man kan gå in i det nya året som en fulländad blondin.....typ....eller!?=)

Vill även tillägna detta inlägg till bästa Karin "Stockholmaren" Larsson som gjorde denna färgning möjlig...tsss!!!!

XOXO
Sara

julpynt....overload?

Publicerad 2010-12-26 19:50:06 i Allmänt,

I Filippinerna är allt julpynt så fint....massa färg,glitter.....extra allt, liksom! Kunde därför inte låta bli att köpa men mig lite hem...sånt som inte skulle ta för mycket plats och som inte väger så mycket.

Köpte band som är hårdare på kanterna...blev fina rosetter i granen....love!!


Kanske inte såvanligt julpynt men älskar dessa glittriga fjärilar, ska egentligen vara i granen dom med men fick bli i blommorna.


Dessa fina snöflingor är mitt bästa julfynd....så fina!


XOXO
Sara

Jul Jul strålande Jul!

Publicerad 2010-12-26 18:55:39 i Allmänt,

Hoppas ni har haft en fin jul och att ni fått umgås med dom ni älskar mest!
Jag åkte som vanligt (sa jag att jag älskar traditioner!!) ut till Hok på torsdagen då vi har massa mys med mys framför brasan, pepparkakasbak, klä granen, rimstuga och tomtegröt och skinksmörgås!
På julaftons morgon går vi upp rätt tidigt..i år blev de vid 8-tiden för att samlas vid brasen och äta pepparkakor och dricka kaffe/te och öppna julklapparna.......bästa stunden på året, tror jag allt!!!

Vid lunch åkte vi till kusinerna för julmat (varannat år hos oss/hos dom) och gud vad vi åt....jag och min bror låg utslagna i soffan efteråt....att man aldrig lär sig!!!!!!
Runt 16 tiden bar det av hemåt jkpg och ut till Isses familjs firande med mer trevligt sällskap och julmyset fortsatte. Man var rätt trött när vi landade i lägenheten vid 24-tiden!!!!

Detta var min julaftons outfit.....beige klänning köpt i Filli som är siden på baksidan och tyll på framsidan...love! Sen hade jag en söt kofta från New Yorker...så söt!!!!


XOXO
Sara

magonda över?

Publicerad 2010-12-26 18:17:26 i Allmänt,

Har ju haft problem med min mage i över 4 månader nu och uppsökte läkare igen direkt när jag kom hem från resan. I onsdags förra veckan var jag där igen för att se om proverna visade något eller boka upp fler undersökningar framöver. I proverna hade de hittat en ovanlig parasit som det fanns väldigt lite forskning om och som man inte riktigt visste vart den kommer ifrån eller vad den gör i magen. Man har hittat den hos folk med magproblem men man har även hittat den hos folk utan symtom...därför kan man inte exakt säga att dessa symtom beror på just denna parasit. Inte heller vanligt penicillin funkar så fick några andra starka saker som ska ta död på "skiten"....
samma dag som jag började äta medicinen blev jag jättedålig, med magsmärta, illamående och fruktansvärt trött. Detta höll i sig i 6dagar och jag sov så sjukt mycket, var väldigt konstigt då detta inte skulle vara en biverkning. Dock började jag under måndagen känna mig lite piggare och magen värkte inte, trotts läkarens rådan att slita äta tabletterna de 10dagar man skulle då jag reagerat så kraftigt har jag ändå gjort de. Mår mycket bättre nu och magen gör inte lika ont alls.....hoppas därför nu att det var denna parasit som har ställt till det i några månader nu så jag slipper magont framöver....håll en tumme åt mig, snälla!!!!

XOXO
Sara

Examensarbete...

Publicerad 2010-12-26 18:01:38 i Allmänt,



Såhär ägnades de sista dagarna med examensarbete. På ett fik med en chailatte och lilla mini (mini-pc). I måndags tog vi jullov, lämnade in det första färdiga utkastet till vår handledare och får inte tillbaka det förrens efter nyår så just nu kan vi inte göra mer. Den 19 januari har vi vår opponering och den 21 januari tar vi examen...dock börjar jag jobba redan den 10januari, så det är redan då allvaret börjar, kan man säga=)
Ska spåna på tid och så för examensfest....hur ska man hinna med allt?

XOXO
Sara

Shoppingparadiset!

Publicerad 2010-12-26 17:51:59 i Allmänt,

Under våra 2 månader i Filippinerna shoppade vi en hel del då allt var så sjukt billigt....tänk att allt är billigare än i Ullared....svårt för en shoppoholic som mig att begränsa sig kan jag säga men tycker ändå jag klarade mig väldigt bra. De enda galna var väl de där 11 armbanden som vägde 2kg bara dom....men älskar dom!
Smycken och smink var galet billigt så de köpte jag massa av....kläder var lite svårare då tjejerna där är ju så himla små och korta...men lite fint hittade jag ändå.

Underbar klänning.....dyraste jag köpte...kostar ca 200kr=)


Två härliga västar och ett färgglatt linne


Underbar sjal...lever i den=) Köpte även en t-shirt från ett cafe som drevs av döva och stumma med alfabetet som tecken och den gråa tröjan var egentligen ett nödköp då det var så kallt nere i restaurangen,denna levde jag i när vi var där.


Köpt ett par converse...galet billiga där, endast 250kr. Dock hade de inte mörklila som jag ville ha i rätt storlek så fick bli ett par blåa....få se om jag kommer trivas i dom!


Köpte som sagt massa annat oxå men var jobbigt att hitta allt som jag köpt...men en ny väska,smink,smycken,massa torkad mango m.m. blev de oxå.........kommer sakna att shoppa billigt!!!

XOXO
Sara

Årliga pepparkakasbaket

Publicerad 2010-12-26 17:28:26 i Allmänt,



Varje år i över 25år så har vår familj tillsammans med Fam Westin bakat pepparkakor någon vecka innan jul. I år var vi nästan alla samlade och det blev en väldigt trevlig helg tillsammans med massa bak och prat....älskar julen och alla dess traditioner!!!!

Hade även hundterapi med deras snälla hund......har blivit superduktig=)


XOXO
Sara

drömmer mig bort!

Publicerad 2010-12-09 10:16:31 i Allmänt,

Jag kan verkligen tipsa om den underbara ön, Boracay......underbar strand och underbart vatten!
Bästa stället att njuta av värmen



Detta är det jag ska drömma mig tillbaka till tills det blir sommar igen.....jag är verkligen en sommartjej, trotts att jag tycker vintern är den mysigaste årstiden, men jag trivs så bra i värmen än i kylan.

Vilket är erat favoritresmål om ni skulle tips någon annan??


XO
Sara

ytligheten finns överallt=)

Publicerad 2010-12-08 18:44:11 i Allmänt,

Det känns lite lustigt att skriva om massa vardagliga saker nu då man under 2 månader skrivit om massa fantastiska,unika upplevelser. Men detta är ju Sara bloggen om Saras liv.....mitt vardagliga liv där det inte händer så mycket häftiga saker i. Därför tar vi och hoppar direkt in i Saras ytliga problem och jag behöver någon att rådfråga med= Ni!
Testade att byta frisyr för någon dag sen till mittbena (något jag inte haft sen åk7 typ) då min lugg nästan är lika lång som resten av håret. Men är osäker till om jag passar i de då jag har så hög panna...tsss



Passar jag i det eller ska jag köra med sidlugg som innan???


XO
Sara

hej hej hallå dagboken!

Publicerad 2010-12-08 18:30:18 i Allmänt,

Åååå nu är bloggen igång igen....
Hoppas ni följt min och Linas fina, fantastiska, underbara, superbraiga blogg medans vi var iväg i Filippinoland!!!!
Har hundratals bilder från vår resa och kommer säkert lägga upp några här framöver...det finns så mycket att berätta som vi inte nämnt i den andra bloggen. Vi kom aldrig ihåg allt roligt som händer varje dag och när vi väl gör de hade vi bloggat färdigt..haha. Men frasen "detta måste vi skriva i bloggen" har yttrats väldigt många gånger under resan=) Det var väldigt skönt att få en annan (Lina) att förstå hur det är att blogga och att man verkligen börjar tänka i blogginlägg och vilken tid det egentligen tar att skriva ett inlägg, med bilder och allt. Tyvärr blev nog Lina mer avskräckt än motiverad att blogga...hahah!

Vi chockades av kylan när vi kom hem, då vi tillbringat de senaste månaderna i över 30graders värme och kom nu hem till snöstorm och -10. Men det var sååå skönt att vara hemma. I sin älsklings famn, i den underbara sängen, till det underbara kylskåpet (mest dess innehåll dock), till sin stora klädgarderob, till sina fina vänner och familj och livet i Jkpg.

Vi är mitt upp i slutfasen av vårt examensarbetsskrivande....vi skriver "skiten" på engelska och efter 2 månaders engelska pratande så känns skrivandet rätt lätt. Hoppas vi även får lite pluspoäng för detta gedigna beslut..haha!

Under tiden vi varit iväg och nu de senaste veckorna hemma har jag sökt jobb som bara den. Tyvärr finns det inga lärartjänster i Jönköpingskommun men massa förskolejobb och fritidspedagogsvickariat. Jag har sökt alla dessa och ett tag hörde jag inget alls...trodde jag skulle behöva springvicka eller jobba extra på boendet. Men sen började det ringa för intervju och den senaste veckan har jag varit på 3st,planerat för 2 andra. Idag blev jag erbjuden en förskoletjänst i Ryd och jag kunde inte tacka nej. Så fr.o.m den 10jan börjar jag jobba heltid som förskolelärare fram till sommaren. Det känns jättekul att veta vad jag ska göra nu framöver men det är helt galet att om 1månad ska jag börja jobba efter 3½års pluggande. Väldigt spännande ska det bli men också väldigt tråkigt att lämna studentlivet!!
Efter mitt beslut ringde dom och erbjöd mig en annan tjänst i Värnamo som jag fick tacka nej till och kort därefter ringde dom och ville ha mig på intervju till gräshagsskolan....man känner sig så eftertraktad=)

Ikväll blir det firande i soffan i min ensamhet, nerkurad under filten....bor fortfarande i en frysbox såhär års tyvärr!!

Hoppas allt är bra med er alla och att ni kommer tycka denna blogg är lika rolig som vår reseblogg...tyvärr kanske inte lika fina paradisbilder...haha!

XO
Sara

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela