Sara Bjersgård

galen dag....

Publicerad 2010-01-25 21:38:49 i Allmänt,

Imorn lär jag inte hinna uppdatera alls....

9-12.30
föreläsning
12.30-16 planering av Vemdalsresan.....kan ta 1h eller 4h, svårt att säga. Vilket kan ge mig en liten paus eller så kan de bli skitstressigt att hinna till träningen.
17-18.30 Volleyboll
18.30-19.45 Energiladdning på Waynes
20-21.30 Kibox på Friskis

hemma vid 22 och direkt i säng då det är tidig uppgång på onsdag.....kommer vara helt förstörd=)

                                                                                                                                                 //S

Jag lever...

Publicerad 2010-01-25 17:33:32 i Allmänt,

Helt glömt bort att blogga denna helg.....sorry!
I fredags hade jag en toppendag verkligen.....tränade lite med min syster på morgonen och sen blev de en sväng på stan. När jag väl var hemma vid 16-tiden var jag sååå trött att jag tog mig 1h vila....ni som känner mig vet att jag inte blir särskilt mycket piggare av powernaps utan blir tröttare och mår bara dåligt....
Men på kvällen skulle jag till Lina för att fira henne...så de var bara att försöka bättra på sminket, göra nåt åt de stripiga håret (vill ha mer hår!!!) och byta om.
Kvällen bjöd på massa god mat, gott att dricka och massa lustiga samtal....det är roligt de där när tjejkompisar sitter och pratar.....man kan prata om precis allt=) Vid 03.00 var jag hemma.....mycket rolig kväll!
Lördagen bestod av slapp i soffan, sov länge och plockade i lägenheten lite....
Min söndag bestod av jobb i Taberg....var ett tag sen man jobbade nu och var skoj att träffa alla igen (fått avboka jobbtider pga sjukdom och skolan)...... Fick även min julklapp från cheferna, jättefina glögglas och skålar...me like!
Idag var det kursstart och dagen börjar med att den enda jag kände som skulle gå samma kurs messar och meddelar att hon är sjuk! Så kände mig rätt ensam. Men kursen verkar bli skoj och mycket som bestämms nu idagarna. Redan imorn skall man bestämma vilka man vill bo med i Vemdalen...så de blir spännande! Alltid efter en kursstart är man super seg och trött i huvudet liksom.....men nu ska jag äta lite och sen byta om för volleyboll. Ska bli intressant att se vilka som fortfarande är kvar och vilka som är nya=)

Hoppas ni haft en bra start på veckan
                                                                                                                                //S

inget mer....

Publicerad 2010-01-21 19:40:10 i Allmänt,

Har ingen lust att skriva idag....har en sån där hormonell (!!!) dag där jag är nere, trött, gråter för allt, känner alla sjukdomssymtom man kan ha (snart döende) och inte på humör för nåt.  har helt enkelt ingen bra dag.
Imorn tar vi nya tag.....blir nog en bra fredag tror jag=)

                                                                                                                          //S

onsdagen den 20/1

Publicerad 2010-01-20 16:01:17 i Allmänt,

Varit en så rolig dag idag....
Började med lite träning på crossen innan frukost och "göra sig fin för dagen". Vid 11.30 mötte jag upp min grupp för en "sista" lunch tillsammans. Vi testade den indiska restaurangen som ligger nära högskolan...väldigt gott. Jessika hade även med sig sin systemkamera så vi tog massa knasiga kort och flummade runt....hoppas jag kan visa några senare.
Efter lunchen var det då dax för redovisningen som gick kanon och jag hade den stora turen att få börja....de var så skönt sen att bara kunna slappna av och jag hann heller aldrig bli så nervös som jag kan bli.

Nu är jag nerslagen i soffan....uch vad jag är trött! Tror jag ska fortsätta och läsa i min engelska bok jag har börjat på...sen blir det tvmys för hela slanten=)
Hoppas ni har haft en härlig onsdag

                                                                                                                                           //S

tjohoooo

Publicerad 2010-01-20 15:53:27 i Allmänt,

Nu är jag precis hemkommen från skolan....första dagen där på typ 1månad. Redovisningen gick bra....körde helt utan texten typ då den bara gjorde mig nervös ändå och gick helt efter min pp...borde ju kunna det mesta utantill efter man har skrivit om det. Fick (efter att ha smygkikat på lärarens anteckningar) ett "utmärkt presentation"...tsss.
Så nu är jag väldigt glad, trött och lättad att det är över. På måndag börjar det nya äventyret och den nya kursen.....så skoj de ska bli. Kommer bli en sån omställning både från att nästan bara ha praktisk undervisning och sedan kommer vi ha saker nästan varje dag. Lite skillnad från att kunna sova hur länge man vill och ta allt i sin egen takt!
Har nu officiellt tagit långhelg vilket kommer innebära tvättid, kalas och jobb. Tror det kommer bli en bra helg=)



                                                                                                                                       //S

guttenmurgen....

Publicerad 2010-01-19 11:31:18 i Allmänt,

Min dag blir inte som jag planerat och nu gäller det att planera om......
Ska ta mig ett träningspass på crossen nu innan jag sätter igår och får ihop min redovisning. Måste till skolan en sväng med då man inte äger en fungerande skrivar...suck! Men ska försöka njuta av att snön faller sådär fint idag med och att jag får en "gratis" promenad pga av detta.
Dom ringde från jobbet.....åå ville jobba men kan ju inte idag....lovat att sätta skolan före jobb....dubbelsuck! De är lätt att vara efterklok, för kunde ju varit duktig och gjort redovisningen igår men gjorde inte nåt alls.....då hade jag kunnat jobba idag, men de visste jag ju inte igår!!! Förstår ni mitt dilemma?!
jaja....dax att ta tag i dagen

Trevlig tisdag mina vänner

                                                                                                                                         //S

bara så ni vet.....

Publicerad 2010-01-18 20:43:11 i Allmänt,



Hittade denna artikel på Expressen......inte konstigt att jag känt mig låg idag.....så nu vet jag varför=)

                                                                                                                                              //S

foundation...

Publicerad 2010-01-18 19:50:32 i Allmänt,

Måste få hjälp med att köpa en ny.....vilken använder du? Vilken tycker du är bäst?



                                                                                                                            //S

måndag hela veckan lång...

Publicerad 2010-01-18 19:46:01 i Allmänt,

Jahopp då var det måndag v3 och många på skolan tar examen på torsdag......om 1år är de jag som gör de....ååå vilken konstig tanke!

Hade en riktig slappardag i lördags med tv-repriser, romantiska komedier (filmer) och scrabbel och glass med älsklingen.
Min söndag bestod av att skriva på min uppsats....igår blev den klar och har även hunnit lämna ifrån mig den till en annan person för kritisk granskning (till mamma). Är så himla bra att låta mamma läsa texter, då hon är duktig på de svenska språket och hon ser de man skriver med andra ögon liksom. Det sköna var att hon fattade allt jag skrivit och var bara några stavfel. Nu är det bara en redovisning som skall utformas.
Igår blev de även 50min på crosstrainern och ännu mer romantiska komedier....me love!

Igår kväll tänkte jag vara duktig och lägga mig relativt tidigt (innan 12) och lyckades rätt bra med de. Dock kunde verken jag eller älsklingen sova så vi låg och pratade/försökte sova/pratade/försökte sova/pratade osv...klockan var typ 02.30 innan vi somnade.....suck, förstör verkligen min dygnsrytm! Sov länge, trött hela dagen och inte gjort nåt alls typ.....fick dock nog efter ett tag och tog mig en härlig promenad. ÅÅååå vad härligt det var, föll megastora snöflingor som dalade ner sådär fint så man kan lätt fånga dom i handen.......älskar!! Ibland gillar jag verkligen vintern......

Nu ska jag försöka sätt ihop min PP (power point) och sen CSI-kväll.
Älsklingen har äntligen 1 ledig kväll, vilket inte hänt på evigheter och vet ni vad han gör.....kollar på innebandy på tv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                                                                                                            //S

Hälsotips...

Publicerad 2010-01-18 19:28:50 i Allmänt,


Nyttig smoothie:
Färsk mango (finns fryst att köpa)
Kiwi
Hallon
Toppa med krossade lonfrön=extra fiber

                                                                                                                           //S

bikinisäsong....

Publicerad 2010-01-17 11:40:28 i Allmänt,

Godmorgon!
Satt hela kvällen igår med robinsson i bakgrunden och kollade på bikinis inför sommaren. Längtar såååå till värmen nu och därför kom jag in på det. Kanske är de för att vår lägenhet är så kall så man skulle göra rätt mycket för att få lite värme.
Men tyvärr var de många sidor som inte hade några bikinis alls...kansk är lite fööör tidigt=)
Här kommer mina favoriter...








Dom sista två är mina favoriter och ska troligtvis klicka hem dom....iår vill jag ha nåt med massa färg=) Både kommer från H&M så är också överkomligt pris.....me like!

                                                                                                                                      //S

outfit

Publicerad 2010-01-16 16:12:09 i Allmänt,

Bjuder dagen till ära på en "dagens outfit"......

Svarta byxor- Vila
Linne- Lager157
Kofta-H&M
Sjal- H&M

Är en riktig slöar dag då jag är trött efter gårdagens äventyr och så är de ju lördag! Blev en lång sovmorgon och även hunnit med en tripp till Maxi för storhandling. Dock valde vi helt fel dag då de var sååå mycket folk, dom firar 20år idag så var massa saker runtomkring som tipspromenad och grejer. Dom bjöd även på prinsesstårta (min favvis)...mums!
Kvällen blir lugn med god mat och myspys. Älsklingen är inne i en intensiv innebandy period nu så lever rätt ensam nu=/ Men köpte chokladglass idag så kommer nog överleva kvällen ändå..tss

                                                                                                                               //S

Livet är för kort för dålig planering...

Publicerad 2010-01-16 16:04:49 i Allmänt,

Hade en supermysig dag igår- det är så himla bra för själen att åka hem ibland!
Vi började med ett träningspass på längdskidorna på golfbanan....att åka ner för 18hålet på parkbanan var inte att leka med, men jag klarade de=) Kom fram till att jag verkligen verkligen behöver bättre armmuskler, då mina armar blev som spagetti! Men var rätt mysigt ändå att åka längsmed älsklingen i spåret jämte och psyka varandra, fast jag är underlägsen i muskelkraft!
Efter skidorna så blev de att göra sig fin inför kvällen och massa matlagning. Sen blev det 3rätters och trevligt umgänge=en lyckad kväll. Efter att gästerna åkt hem satt la familja och pratade i timmar....vi är en rätt knasig familj ska ni veta! Kvällens bästa uttalande av min bror var ändå " livet är för kort för dålig planering"! Tror att detta fina ordspråk kommer stå i alla kalendrar inom nåt år......detta skall även bli min brors jobb, kalendercitat/visdomsords-skrivar....tror det blir en lysande framtid=)

Igår körde jag lockigt hår med rosetthårband-sådär sockersött!


Vad hittade ni på för skojsigt igår?

                                                                                                                                //S

fredag...

Publicerad 2010-01-15 10:44:09 i Allmänt,

Pga magvärk har jag varit uppe länge....Ipren biter inte riktigt lika bra längre, får nog ta och fixa Karins dunderkur-tabletter framöver!
Idag ska vi hem till Hok efter lunch. Blir lite skidåkning på golfbanan för mig och älsklingen. Sen hoppas vi på mys framför öppna spisen och fika=)
Ikväll blir de firande av Pappa som fyller idag..Grattis pappsen!

Hoppas ni får en mysig fredag min vänner

                                                                                                                                           //S

måste köpa ny....

Publicerad 2010-01-14 22:20:50 i Allmänt,

Min foundation är snart slut vilket innebär att jag måste köpa ny. Jag tycker de är jättekul att testa nya hela tiden och aldrig riktigt hittat den där perfekta foundation som jag återkommer till.
Behöver därför tips om nån bra foundation som ni gillar och använder??
Jag vill ha en som mattar ner och är halvtäckande/heltäckande....


                                                                                                                    //S

snart är de klart....

Publicerad 2010-01-14 19:02:45 i Allmänt,

Hunnit med lite plugg idag iaf trots den sena uppstigningen. Nu är jag faktiskt färdig med min faktadel och har bara inledningen och slutsatserna kvar att skriva. Dock kommer nog faktadelen behöva lite finslipning (som man alltid gör det sista), har inte riktigt fått ihop vissa delar ännu så texten flyter på bra. Är så svårt när du ska behandla 11 olika texter/avhandlingar/artiklar/antologier och få det sammanhängande!!!

Idag har jag dock kommit fram till följande:
- mitt favoritord är "dock".....hittar verkligen inget annat ord som passar så blir ett dock i rätt många meningar. tar gärna emot förslag=)
- Autism är en invecklad diagnos.....gud vad mycket man måste tänka på!
- Tyda.se är min nya favoritsida.....underbart enkelt lexikon på nätet...testa vettja!
- Jag kan verkligen inte träna innan jag ska plugga...vet inte om det är att jag blir för pigg eller trött för att koncentrera mig. Vet bara att kombinationen inte funkar, efter egna studier=)

Nu ska jag ta och fylla på min kopp med te...älskar mina teer, idag har vi kört på Mareld, men favoriten just nu är NK's champagne....såååå gott! Tyvärr är ju detta lite svåråtkomligt för oss här på "landet" men borde finnas nåt liknande på Kahls eller Olgas.

                                                                                                                              //S

Lina 23!

Publicerad 2010-01-14 11:46:21 i Allmänt,

Idag fyller min fina vän Lina 23år.....Grattis Grattis!

Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra Hurra............
Hoppas hon får en mysig dag så kommer vi tjejer för firande nästa helg=)

                                                                                                                              //S

bra början....

Publicerad 2010-01-14 11:43:01 i Allmänt,

Skulle gå upp tidigt idag för att plugga och få massa skrivet.....men såklart sover jag skitdåligt hela natten och har "precis" stigit upp. Började med att jag låg och vred mig i säkert 1h och kunde verkligen inte sova...hade även ångest över att jag ställt klockan och skulle "bara" få 7½h sömn. Sen vaknade jag vid 03-tiden med världens mensvärk...så efter kanske 1½h lyckas jag somna om.....det kändes så typiskt att just denna natt skulle jag inte alls sova..nej...
Men nu är jag uppe och ätit frukost så nu blir de dax för plugg..
                                                                                                                          //S

Nostalgisk....

Publicerad 2010-01-13 21:58:00 i Allmänt,

Suttit hela kvällen och kollat på gamla bilder...gud vad mycket skojsigt man har gjort genom åren.
Dock märker jag hur påverkad jag är av min viktökning och det enda jag tänker på är hur smal jag var förr och önskar att jag får tillbaka samma form igen.......
För er som inte vet hur jag såg ut innan kommer här en bild tagen 5½år sen....


Vet att jag inte ska vara så fixerad vid kroppen men kan inte hjälpa de....de är så sjukt stor förändring, med helt ny garderob,bristningar av för snabb viktökning, en megaklyfta vilket jag tycker är jobbigt faktiskt, helt nytt ansikte, allt sitter åt och är obehagligt och jag trivs inte längre med mig själv.
Men mitt nya liv har redan börjat och tränar varje dag nu....måste få igång min ämnesomsättning igen. Förr kunde jag äta vad som helst och hur mycket som helst, nu är de inte så längre och måste acceptera det.....nu är de regelbunden träning som gäller....beach 2010 here I come=)
Så, nu har jag pratat av mig om min kroppsbild och ska inte nämna de igen......vill ju skriva om roligare saker här i bloggen!
                                                                                                                                             //S

the longest time.....

Publicerad 2010-01-12 20:01:09 i Allmänt,

Haft en bra helg...i fredags hade jag och älsklingen en mysdag med kvalitetstid hela långa dagen. Kvällen avslutades med god mat och filmmys. På lördagen var de dax för min syster förlovningsfest så begav mig dit redan vid 12 för att hjälpa till.
Vid 18-tiden kom alla gäster och partyt drig igång...var en väldigt lyckad kväll, trots en trött Sara och tidig hemgång för oss. Hörde att festen slutade vid 5tiden....tss

Såhär såg jag ut i lördags...fick panik då de visar sig att min syster inte äger en hårfön=megaplatt hår...vilket inte alls var min plan, blev dock en fin inbakad fläta i luggen..så fick resten av håret se platt och tunt ut.

Vill inte lägga ut bilder från festen här då alla kanske inte vill vara på bloggen=)

Min söndag började väldigt trevligt...dock allt för tidigt efter en festkväll. Var uppe redan vid 8 för att bli upphämtad för överraskningskidnappning av en gruppkompis som fick jobb i veckan. Först blev hon tjurig då hon inte alls var redo, med myskläder och bakfull. Men vi fick med henne och vi åkte in mot stan. Väl i stan gick vi till Scandic för att äta hotellfrukost...gud vad jag älskar hotellfrukostar!!! Efter att jag var hemma vid 11.30(!!) så var jag helt dööö....rörde inte en fena under resten av dagen=)
Igår var en riktig pluggdag då jag satt från morgon till eftermiddag med min uppsats...blev klar med min abstract,tillvägagångssätt, referenserna och 5 sidor faktatext (huvuddelen av arbetet)....
Detta ville jag ha klart då jag idag skulle på handledning och då vill man ju ha nåt att visa upp och rådfråga om. Han tyckte mitt arbete såg bra ut och fick bara positiv feedback, vilket var så otroligt skönt. Nu har jag typ 3sidor till att skriva på fakta delen och mina slutsatser, sen är jag färdig...jippi! Tänkte försöka hinna med så mycket som möjligt imorn, så får vi se hur det går.

                                                                                                                                   //S

pluggeliplugg...

Publicerad 2010-01-07 22:48:35 i Allmänt,

Känner att jag börjar bli piggare nu...till och med vågat träna 2 dagar nu, dock vet jag inte om de är så bra!
I tisdags hände inte så mycket.....har lyckats vända på dygnet rätt bra med att vara uppe sent och sova länge och då förlorar man stor del av dagen. Blev lite storhandlanden med älsklingen och en mysig fikastund med Lina, Eve och Lotten på kvällen.


Igår hade jag en effektiv dag med träning och plugg...känns fortfarande bra inför min B-uppstats men som sagt, nu väntas skrivandet och hoppas de flyter på bra. Idag har varit som gårdagen....tränade lite på morgonen...kom fram till att jag måste verkligen öva armhävningar, klarar verkligen inte alls många vilket känns lite pinsamt. Trots att jag aldrig haft just dom musklerna ever så får jag allt ta och träna upp dom....hur ska jag kunna gå en idrottskurs utan att kuna göra armhävningar??!!
Läst och antecknat det sista nu och kan sätta mig ner och få ihop allt till en bra text, ska försöka börja imorn är de tänkt, då jag gärna har de mesta klart tills nästa tisdag då böckerna ska vara inlämnade och jag ska ha handledning.
Ska bli kul med helg nu då den innehåller planer....klarar inte riktigt av mentalt att ha sånna här slappa dagar där man bara planlöst strövar omkring och gör mest ingenting.

                                                                                                                                       //S

min nya favvo!

Publicerad 2010-01-07 22:21:34 i Allmänt,

Detta är min nya favvo tröja.....supermysig och lite konstig...tss. Tror att de är en sån tröja som man antingen tycker är häftig eller ful, då designen är lite udda. Själv älskar jag udda saker.....därför blev jag kär i mitt senaste reafynd=)



Vad tycker ni...hiss eller diss?

                                                                                                                                 //S

ute i det fria.....

Publicerad 2010-01-04 23:39:11 i Allmänt,

Idag är jag äntligen lite bättre...inte lika tung i huvudet och så. Tog därför äntligen en härlig dusch efter många dagar i pyjamas och gjorde mig fin för kvällen. Kvällens outfit blev detta...mitt senaste reafynd....50% på Vila inne i stan....superskön skjorta/tunika.


Imorn ska jag ta tag i mitt pluggande....ställa klockan på någorlunda tidig tid för att börja komma in i bra rutiner igen och plugga plugga plugga.
                                                                                                                         //S

Grattis.......

Publicerad 2010-01-04 23:25:24 i Allmänt,

Har precis kommit hem från en mysig middag hos min syster med sambo....dom höll en överraksningsfest ikväll för deras båda familjer och annonserade då att de hade förlovat sig!!! Detta visste jag förstås om redan innan..tss...men för dom andra blev de en överraskning. Grattis grattis era turturduvor......


                                     3/01-2010

                                                                                                                          //S

Tårfest...

Publicerad 2010-01-04 15:00:46 i Allmänt,



Såg denna fina film igår....jag grät och grät och grät så jag fick skavsår under ögonen. Den var så himla hemsk, fin, sorglig och bra, allt på en gång. De värsta var att de inte var en sån där film där man gråter i slutet, utan jag grät redan efter 10min och så höll de på sen. Helt klart sevärd film och kanske skall ses ensam om man vet att man har lätt att gråta och tycker, som jag, att de är jobbigt att gråta bland andra....Dock fick jag tillslut sällskap då Isse började bli orolig för mig ett tag och kom för att hålla om mig=)

                                                                                                                                   //S

dvala....

Publicerad 2010-01-03 16:54:03 i Allmänt,



Är sjuk.....varit sängliggande sen nyårsdagen och börjar bli smått rastlös nu. Har ingen feber vilket är underbart skönt men ont överalt annars...huvudet,öronen,halsen,näsan och trött. Hade hoppats att den där svin-sprutan hade satt stopp för alla influensaliknande baciller men icke.
Hoppas ni har en bra början på nya året och hittar på massa skoj i de fina vintervädret.

                                                                                                                                  //S

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela