Sara Bjersgård

Dagens....

Publicerad 2008-09-30 22:10:47 i Allmänt,

Idag var de dax för kursstart på delkurs 2....uch vad mycket vi har framöver- redan ångest!
Ska ta och beställa alla böcker som behövs imorn och sedan börja läsa...vill inte drabbas av panik redan..........
     
                             Gissa vad vi läser om??

När jag kom hem blev de till att plantera om lite blommor...köpte ljung senast och har inte hunnit sätt ut dom i krukorna. Så jag slängde de vissna blommorna från sommaren, jag kunde spara och plantera om klängväxterna till mindre och nu sätta in dom istället..blev skitbra. Har tyvärr inga fina krukor så de räcker till alla nu så fick bli några av de billiga(mindre fina).

Beställt ett linne nu från pyttis.blogg.se med trycket Today I'm wearing this...helt underbara och nu hade hon fått hem fler så nu hoppas jag att jag inte beställde försent. Finns bara ett ex antal av varje....vill ha!!!!
Har även spanat in bloggen lindaslya.blogg.se och deltar i tävlingen om priser från BelCol men underbara rengöringssaker och så för ansiktet...hoppas jag vinner..tss=)

Min dag i kortfattad variant:
...dag: Lång sovmorgon efter en hektisk gårdag. Haft skola mellan 13-16 med introduction av nya delkursen- Läs-och skrivlärande. Myskväll framför tv:n med Idol och Soo you think you can dance...finalen!!
...hår: Nyduschat utsläppt helt utan hårprodukter i...så ser lite tunt och platt ut=)
...smink: Foundation,rough och brun mascara
...motion: Gått fram och tillbaka till skolan och gått i trappor...thats it!
...lunch: Fisk med potatismos och dillsås
...middag: Fil med flingor,linfrön och russin
...kläder: mörka jeans, nya vita t-shirt och ginakofta. Just nu i mysbyxor(träningsbyxa) och tröja.
...låt: With you- Chris Brown
... läsning: aftonbladet.se och alla bloggar
...bästa: Att känna känslan av att hittat massa fynd...shopping är livet=)
...sämsta: Känslan av panik redan innan kursen har börjar typ.
...kvällssysselsättning: Kolla på tv såklart.....och kanske smaska på glass, börjar känna begäret!

//S

Klädköpen

Publicerad 2008-09-30 20:03:58 i Allmänt,

Var ju tvungen att visa er mina nya klädinköp som gjordes igår....så nöjd med dom alla och billigt va de=)
Som vanligt går skalan i svart och vitt....med några undantag!!

In med det nya och ut med det gamla. Det blev 6st nya linnen.....så ska slänga "alla" gamla nu! För er som inte känner mig så väl ska jag berätta att jag alltid köper linnen och kan aldrig få nog av dom.

Hittade en skjorta som är vit,blå randig(syns knappt på bilden) och så en lång skjorta med snörning under bysten. Kommer även bli helt galen på alla knappar som fanns- men vill man vara fin får man lida pin!

Två tunikor för alla sorters bruk- I love!

Två "Over-size" -tröjor perfekt att ha en slappardag med leggings

Super söta t-shirts med lite av en puffad ärm och går lite utåt så de döljer den lite för stora magen jag har=) Den vita blev de idag med ett par mörka jeans..tss

Sen får jag ju inte glömma att visa det snygga skärp jag införskaffade mig- Me like!


Min köpfest av kläder har nu tagit slut- dock har jag fortfarande ingen jacka så de är prio 1 just nu.
Har ni tips om vart man kan köpa snygga stövlar med så säg bara till.
//S
//S

Inredningsspecial

Publicerad 2008-09-30 19:03:21 i Allmänt,

Jag är en person som älskar inredning och hade jag haft pengar hade jag kunnat köpa det jag vill, men nu är de inte så i nyläget och därför är Ullared himmelriket.(älskar även Ikea)
Men nu behöver jag hjälp att bestämma om jag ska behålla de gamla gardinerna i vardagsrummet eller om jag ska ha de jag köpte igår.

Detta är de gamla gardinerna- spana gärna in  den matchande nyinköpta löparen på bordet.
Jag har fått nippran på mörklila och har även denna färg på toaletten, ville ha en liten varmare färg nu till hösten/vintern än den isblåa som vi hade innan.

Detta är dom nya gardinerna-helt underbart snygga och som alltid lite för långa=)
Men vilken tycker ni är bäst??

Visst är dom alldeles bedårande!!!??

                                     
Glömde köpa passande ljus=)       Äntligen fick jag mina lyktor
                                                        men ska införskaffa mig en större med

Då jag bytte färg i vardagsrummet förflyttade jag de blåa till sovrummet- blev så nöjd med det!


Här är några guldklimpar i vårt hem när de kommer till inredning.
Denna snygga vinhållare fick jag av min syster i studentpresent så vet inte alls vart hon har köpt den, tyvärr.(klicka på bilden för förstorning)
Denna hylla är inget jag köpt själv utan fått av min pappa för länge sen, en av de få saker jag tog med mig när jag flyttade hemifrån. Den är så himla stilren och vi har försökt göra denna mer personlig med en massa kort på oss.

För er som känner mig vet att jag ÄLSKAR ljuslyktor och dessa två är mina absoluta favoriter=)

                 
De första är köpta i en liten inredningsaffär nere på stan som jag inte kommer ihåg namnet på. De har egentligen svindyra saker men passade på när de reade ut en massa. Dessa lotuslyktorna finns i massa olika varianter men dessa är de snyggaste designen jag sätt än så länge. Sen har vi de fina krakelerade från Indiska som jag har i massa olika färger och former- Indiska "is the place to be" om du letar lyktor.
//S

vart tog jag vägen...

Publicerad 2008-09-30 12:23:34 i Allmänt,

Nu har jag inte uppdaterat alls sen i söndags....hoppas ni orkat vänta=)
Igår var vi ju på Gkås i Ullared och shoppade loss....jag och Lina tog fram våra shoppingbegär och ett tag kunde jag nog ryckt åt mig vad som helst typ. Men jag har blivit bättre på att tänka efter om jag verkligen behöver saker nu efter allt för många impuls köp....hmmm
Ska knalla bort till skolan nu så får skriva mer om upplevelsen igår när jag kommer hem.
//S

Älskar landet

Publicerad 2008-09-28 18:22:23 i Allmänt,

Har haft en underbar dag hemma i Hok idag. Jag och pappa har städat och gjort fint lite i köket nu innan mammsen kommer hem ikväll. Vi till och med plockade iordning i kylskåpet, de går så mycket lättare att städa när de är hos någon annan och när man även är 2 som gör de. Linus tyckte inte om vår fina ordning, han menar att de gör de svårare för honom att hitta nu....haha...han lär ändå stöka till de tills imorn så=/
Sedan efter lunchen begav vi oss alla 3 ut för att samla upp löv, klippa gräs och att lägga på presenning och plåten över poolen. Så nu är de försent att ta det sista doppet!!! Det visade sig att jag är urusel på att slå i spik...konstigt nog träffade pappa spiken fast han är blind...haha...vad säger de om mig. Fast han är ju händig den där "karln"=) Men sen fick jag visa att jag kunde bära de 20kilo tunga plåtarna och lägga dom på poolen- de var en sådär 20st. Så då kände jag mig lite duktig igen..........
Ikväll åker jag hem till Torpa igen och till min älskade sambo...hoppas även han har haft en städdag idag!!
Om ågon undrade hur de gick igår att hålla sig vaken....lillbror ringde redan vid 11.30 och ville hem, så jag bara skrek...JIPPI! Han var redan för trött innan han åkte in till stan, då han hade jobbat hela dagen så förstår honom....

Igår var jag och pappa på en promenad igen....vi behöver båda få upp konditionen. Såklart fick pappa en insulinkänning och de blev en lite långsammare promenad denna gång. Som tur var blir han inte så skakig och knäsvag som min syster blir utan han svettas istället(som en gris)!!!




För er som är diabetiker eller har någon ni känner som är vet ni att de alltid har med sig druvsocker....pappa knaprade några medans vi gick och sedan blev de såklart mjölk och digestivekex när vi kom hem....=) Någon som känner igen sig/det??
Tog några underbara höstbilder under promenixen- Jag älskar landet!!!



Detta är det stora klätterträdet vi lekte i förr.


Imorn åker vi ett tjejgäng till Ullared och sedan till Lager157.....ska bli så himla kul. Har längtat hela helgen. Dock kanske de är för att mina shoppingceller går på högvarv och så sugen på en massa nya saker. Så ska hem och skrammla med sparbössan sen=)
Vill bara tacka min bästaste vän Karin för att hon har hittat (snart min) lila tvålpump- Älskar dig min vän
//S

i jkpg

Publicerad 2008-09-27 22:59:11 i Allmänt,

Hej alla....
Av en konstig slump är jag hemma på Torpa igen.....min bror tog bussen in till stan och skulle på disco. Men de visade sig att han behövde legitimation och han hade glömt de hemma...så jag åkte till jkpg och ska hämta honom med senare så jag blir kvar hemma i lägenheten tills kl02, sen bär de av till Hok igen.
Imorn kommer mamma hem från Stockholm....hon har varit på kurs där till massör inom energimassage. Jag ska försöka bli hennes försökskanin sen=)
Vet inte hur jag ska kunna hålla mig vaken inatt.....
//S

Tips

Publicerad 2008-09-27 16:35:38 i Allmänt,

Har ju helt glömt bort att tipsa Britta om en bra sminkremover för ögonen....
Denna är egentligen för vattenfast smink men använder den då man har både ögonpenna och mascara som kanske sitter som berget. Tips överlag är ju att inte använda medel på ögonen för mycket, då de torkar ut dom. Men denna innehåller olja och de är de man ser som mörkblått...därför måste man skaka flaskan ordentligt innan.

Själv behöver jag tips om någon bra basögonskugga....någon man kan ha till alla tillfällen??!! Är ingen person som fixar ögonen med olika skuggor och så, ser altid så konstigt ut på mig tycker jag.
//S

tid till vad som helst!

Publicerad 2008-09-27 13:13:55 i Allmänt,

Känner att jag inte gör någonting......då jag är en väldigt rastlös person börjar jag nu bli väldigt "orolig" i kroppen och har nog varit inne på bloggen mer idag än på hela veckan.....
Har som sedvanligt hjälpt mormor med melodikrysset...de var ett ganska svårt kryss idag så fick hjälpa till med hela 3st frågor....!! Tur att jag är ett väldigt allmänbildat barnbarn...tsss (som kan googla=)
Var ute och tog kort på ena äppelträdet i trädgården nyss....Vi fick var sitt vi barn i familjen men det står bara 2kvar...gissa vilket träd som dog......jo mitt såklart!
Men Annies träd är vinteräpplen och de var massa på det nu...tyvärr är de nog inte ätliga i år men det är så vackert med röda äpplen.
                        


Detta är hemmet i Hok- för er som inte vet. Det är underbart fint när snön har lagt sig eller under sommaren när de finns massor med blommor runt hela huset. Längst upp i de vänstra fönstrena har jag mitt lilla rum, med härlig utsikt över poolområdet och skogen.



Blir många bilder idag.....när jag laddad över kameran såg jag bilder jag tänkt lägga in men glömt.
I veckan hade jag en väldans otur med frisyren....
Vem hade jag varit elak mot??
Men lösningen blev mina nya snygga spännen från Kicks...sitter som berget och är väldigt enkla,silver med en liten "diamant" på.



Dax för att laga lite lunch med pappsen och ska fundera på om jag ska införskaffa mig ett (till) lipgloss från Bellme.se...super sött!
//S

kvällsmat

Publicerad 2008-09-26 19:19:16 i Allmänt,

Hemma i Hok nu.....har mest tagit de lugnt...de brukar bli så på helgerna här ute vid Herrgården=)
Jag och pappsen var ute och gick en runda...pratade om livet i största allmänhet. Nu har vi lagat mat till en middag för 3....blir klyftpotatis,kött och sås...jammi!
//S

dax att packa

Publicerad 2008-09-26 12:02:08 i Allmänt,

Nu har jag äntligen lämnat in den förfärliga slutrapporten...har nog ändrat den 40gånger den senaste veckan. Tur att jag hade mina fina vänner Frida och Lina som kunde kolla igenom den-man stirrar sig blind på sitt eget skrivande efter ett tag......
Filmen igår var superbra tyckte jag...Isse tyckte den var lite lång och seg...undra vad de kan bero på??!!=)tss
Nu ska jag snart ta och packa...åker hem till Hok vid 14tiden.....ta hand om pappa och Linus lite. Se om vädret tillåter en massa promenader ute på landet, ibland saknar man att bo så nära skogen och lite i ödemarken.
Hoppas alla får en härlig fredag....
//S                                                            

underbart

Publicerad 2008-09-25 21:32:58 i Allmänt,

Underbart gulligt videoklipp...

http://www.youtube.com/watch?v=lv38j4lPzd0

Suttit och pluggat hela kvällen...innan dess var vi på Plantaget och köpte lite nya blommor och växter, så roligt=)
Blev lite glass till pluggandet....min nya favvo är Ben&Jerry's -New York Super Fudge Chunk. Är chokladglass med vita och mörka chokladbita i....underbart god.
Nu är de dax för att kolla in den nya Sex and the City- filmen....jag har en underbar pojkvän..tss
//S
-

ajajaj

Publicerad 2008-09-25 12:43:07 i Allmänt,

                                         Jag kan inte konsten av att äta lagom!!

På jakt efter en jacka!

Publicerad 2008-09-24 21:04:20 i Allmänt,


Har varit ute och kollat på internet på jackor nu som jag kan ha i höst/vinter.
Nu behöver jag smakråd från alla er vad ni tycker jag ska införskaffa......tyck till nu...vilken är er favorit??!






 







Den sista jackan har jag testat på H&M och gillade den skarpt...men måste ut i jackdjungeln och testa en massa.

Idag har jag varit effektiv...varit hos Frida och pluggat. Nu har jag inte bara haft en vän som kollat igenom mitt arbete utan TVÅ....så bra de kan bli=)
Sen gick vi och lunchade nere i stan på MackMakeriet...så goda smörgåsar dom har. Blev en halva med chicken curry och andra med tonfisk...men tyvärr hade dom nog råkat hälla i hela citronpeppar-karet i tonfiskröran för den gick inte att äta...illa illa.
Måste nog äta något nu..helt glömt bort att äta kvällsmat!!
//S






ledig...

Publicerad 2008-09-23 22:57:59 i Allmänt,

Jag klarade av dagen.....helt otroligt! Hade redan bestämt mig för att jag skulle gå hem om jag inte orkade vara kvar till eftermiddagens föreläsning. Visst var jag trött efter lunchen men jag och Lina köpte varsin snusklubba och sen gick eftermiddagen rätt smärtfritt.
Dagens kommentar: "De kan inte sitta där med svett i kroppen hela skoldagen."- Eftermiddagens föreläsare pratade om ungdommar som inte duschar efter idrotten.

Gick hem och skrev nästan färdigt mitt arbete idag med...och sen blev de en promenad med Frida idag med....vi är så duktiga vi=)
Så hoppas att de bara var en dag av ren utmattning igår och hoppas jag kommer upp imorn för ännu lite plugg hemma hos Frida.
Hoppas Viktor har de jättebra på sin VFU nu, att Karin inte blir allt för stressad av sin grupp imorn och att Isse inte äter upp hela min dippsås just nu.....
//S

det är nåt fel på mig!

Publicerad 2008-09-22 19:43:27 i Allmänt,

Har egentligen inte så mycket att skriva om idag för har mest sovit hela dagen-börjar bli orolig för att de är nåt fel på mig. Sov ända till kl11 idag och gick sedan upp för att plugga. Men kom aldrig igång...och när Frida undrade om vi skulle ta en promenad blev de de istället. Hade som tanke att äta lunch och sen börja plugga igen när jag kom hem. Men när jag kom innanför dörren hade Isse och min syster bestämt att äta lunch på a6. Vi kom inte hem förrens vid 16.30 ungfär och då var jag så trött att jag la mig och vilade i soffan. Kl 19 vaknade jag igen, lätt förvirrad och yrvaken, där försvann den pluggdagen.
Hoppas nu bara att jag var trött för dagen då jag har heldag i skolan imorn.....hur ska detta gå!?
//S

förlåt mormor

Publicerad 2008-09-21 19:22:36 i Allmänt,

Har haft en väldigt trevlig helg.....igår åkte jag och Viktor till Lina istället och det blev till och med utgång, helt oplanerat. Vi var på Olearys och dansade så svetten rann=)
Idag gick jag upp allt för tidigt för att jag hade lovat att göra äppelpaj idag. Blev två fina formar med mormors äpplen och extra mycket smuldeg...jammi.
Sen åkte vi för att äta lunch hemma hos Isses föräldrar och sen åkte vi till hans bror och de nya huset- där blev de äppelpaj,vaniljsås och kaffe!
Ikväll ska jag bara slappa framför tv:n...de gör jag alltid varje söndag. Men frågan är om man ska kolla på Ensam mamma söker eller Andra avenyn som har "premiär" idag. Blir nog 3:an och så kollar jag på andra avenyn på nätet sen,smart!

Måste skriva lite om mormor oxå...visade sig nu att hon och morfar läste mitt blogginlägg om dom senast. De kan ju göra de nu när de fått dator och internet.....hoppas hon inte tog illa upp....hon är ju världens bästa mormor...de vet hon ju!

//S

vilken dag.....

Publicerad 2008-09-20 17:17:43 i Allmänt,

Känner mig bakfull idag...haha...kan man känna sig bakfull av för mycket släkt,hälsningar och mat?? Har varit och lunchat med min syster idag på.......Kaffepaus..haha....vi kände oss både helt slitna. Men de blev en lyckad dag igår. Mormor stimmade runt och skulle göra massa saker på en gång....jag stod mest vid disken för att hon skulle kunna prata lite med alla gäster. Morfar blev jätteglad för datorn och hoppas han förstod nåt av denna lilla stunden han fick testa internet. Annas får han nöja sig med att lägga harpa som han redan kan tills vi kommer igen.

19/9-08
Dagen replik: Nu har jag nåt att göra, när jag inte har nåt att göra( morfar pratar om datorn, sa samma replik minst 20gånger)
Dagen mat: mormors äppelpaj....underbar
Dagens händelse: När morfar får se att han har fått en dator....blev som ett litet barn igen.
Dagens person: Morfar....underbara människa
Dagens kort:.....vid lunchen innan alla hade kommit testade barnen Bjersgård mormors glasögon som var 1meter tjocka och snea. Visar sig att mormor har satt sig på dom några gånger...haha

Vem vinner snygghets tävlingen???-så jäkla sköna bilder....och vi är egentligen inte så vinnögda...man blir sån=)
Sen måste jag berätta historien om mormors hårfön.....
Som ni ser är den inte av den nyaste varianten men sen finns de egentligen inget nytt i mormor och morfars hushåll. Men grejen med denna fön är att när vi flyttade till Hok 1991 slängde fam.Edberg(som bodde där innan) massa och denna hårfön är deras gammla. Morfar plockade ur den från kontainern och gav den till mormor...hahah..höll på att dö av skratt när jag hörde detta igår. De är så typiskt min morfar...samlar på allt! Men den funkar fortfarande och har iaf funnits i ca 20år, gammla grejer och rediga grejer....

Min kära pojkvän kunde inte hänga med till morfar igår...han satt på akuten hela torsdagskvällen och hade fått ett jack i huvudet under innebandymatch. Så han hade ont och var omplåstrad. Så han fick ligga hemma hos mor och far igår och ta igen sig. Idag är han i sthlm och troligtvis köper ny bil...tss...en audi a4 blir de....blåfärg men fina fälgar! Tänk att vi äntligen byter bort golfen...trodde jag inte skulle hända på år.

Nu ska jag ta och göra mig iordning för en kväll hos Lina....jag och Viktor skulle egentligen ha filmkväll men så visade sig att Sofie och Eve skulle komma till Lina så vi sluter upp där istället. Blir nog singstar och en massa tjöt ikväll.....tsss

//S







åker iväg

Publicerad 2008-09-18 17:16:23 i Allmänt,

Snart kommer mammsen och hämtar upp mig....dax att åka till Vedum. För alla er som inte ens hört talas om detta lilla idylliska samhälle är de bara att kolla på "stinsen brinner" med Galenskaparna....say no more,say no more!
Jag och mor åker dit lite innan de stora kalaset imorn för att hjälpa mormor med de som behövs...men troligtvis blir detta inte så mycket så hon började förra månaden med att städa..haha
För ni som har träffat min mormor vet ju hur underbart konstig och härlig hon är. Hon är inte alls som oss andra...1m lång(på ett ungefär)....hennes gen måste ha kommit bort någonstanns påvägen tror jag. Jag har fått morfars längd och snällhet.....nu ska ni inte tro att min mormor inte är snäll...snällast i världen men hon har en liten tjurig uppsyn,envis som få och säger precis vad hon tycker. Tycker hon att man har en ful tröja på sig eller håret ser konstigt ut är de de första man får höra....gissa om jag har fått många pikar om min vikt de senaste åren...men hon är den som föder än med ljuvliga mat och äppelpaj,som vill veta allt om hur man har de och en person som får en att känna sig helt varm om hjärtat ibland....alltså helt underbar och 82år är damen=)
Min morfar blir 80år imorgon.....GRATTIS GTATTIS!
                                                                
                                                   
                                                       Visst är han söt, min morfar!

Han var väldigt sjuk ett tag för några år sen och var nära på att stryka med, men han lever nog pga sin styrka. Han fick en sjukdom som drabbar så där 1 på miljoner och han fick en ovanlig form av den sjukdomen med....så han är försökskanin nu på Sahlgrenska så fort han är där. Sjukdomen finns ju kvar men han slipper syrgas,slipper rullator....
Han ska få en dator med bredband av oss imorn....han älskar allt de tekniska. I sommar gick han runt med sin nya mobil och tog kort...tss...han är för rolig han!
Hela familjen vid Jul....som ni ser är mormor till höger en aningen mindre än oss andras 2metare=)


Idag träffade jag Linda och hennes nyfödda son Sixten....gud vilken söt bebis! Såklart var Brittis med och även Jennie och Mimmi denna gång. Så härligt att träffas igen...känns ju nästan som förr.
Vi har redan planerat in nästa gång vi ses....för de går alltid för långt mellan gångerna och nu när Linda är hemma med bäbben finns de ingen tid för spontana fikatillfällen.
Hoppas alla får en härlig fredag...vi hörs när festandet är över.
//S

ledig....

Publicerad 2008-09-17 20:58:38 i Allmänt,

Har haft en heldag men plugg idag.....suttit nu sen kl10 till kl19 vid burken och skrivit på min slutrapport. Men nu är den snart färdig...bara visionen kvar....jippi!
Så därför har jag inte så mycket roligt att berätta om idag.....
Imorn blir de att luncha med Britta och Linda och lilla sixten, kanske hänger nån annan med...de vet jag inte förrens imorn vilka vi blir.
Får ta och efterlysa min bästigaste vän Karin som inte har varit anträffbar på hela veckan....har du inte hört av dig ikväll ringer jag dig imorn...lovar!!!
Ligger dubbelvikt av skratt av Idol idag...gud vilka roliga personer. När man trodde man hade "operasångaren" som bäst av alla så kommer damen i lilakavaj.....ååå va kul*tår*
//S

Kaffepaus it da shit...

Publicerad 2008-09-16 22:11:59 i Allmänt,

Kom precis hem från en kväll på Kaffepaus med mina vänner. Var väldans trevligt och tyvärr går ju tiden så himla fort.
Fick ytterligare en utmaning av Eve...att skriva om de bästa bloggar...som jag själv läser.
1. Evelina Kimmehed
- såklart! Hon har en blogg om livet i Vaggeryd och jag hänger med i min väns liv bättre då jag inte träffar henne alls ofta=/
2. Kristina Leek- Skriver mest om saker hon tillverkar, vykort, scrapbooks och fina påsar. Då jag inte träffar henne varje dag längre på HLK får man lite nys om va hon har för sig nu.
3. Karin Gustavsson- har en blogg hon sällan uppdaterar med nya inlägg..(ajabaja). Men har en massa roliga tankar om de mest konstiga saker.....underhållande läsning!
De var de jag kollar på mest....Har inte så många kompisar som skaffat blogg (än).
Sen har jag kollat in bloggen
kanjagblismal.blogg.se.....klart jag skrev in mig och ska kämpa mot mitt mål. Nu gör jag som andra gjort...utmanar er andra....gå med och få inspiration mot de där extra kilona!!!

Får bli en lista idag då jag inte alls orkar skriva mer..haha=)
...dag:
Heldag i skolan,iväg för att köpa dator till morfar som fyller 80år, sen till Kaffepaus för att träffa Kristina och Jessica.
...hår: utsläppt, fönat med volymsprej
...smink: foundation,rough och mascara
...motion: börjat gå fram och tillbaka till skolan, istället för att cykla, doktorn tyckte jag skulle ändra den vanan. Sen gick jag hem från Kaffepaus så ca1h promenix idag.
...lunch: spagetti och falukorv
...midda: En Gi-sallad
...kläder: jeans,linne och kofta+sjal
...låt: kommer aldrig på en låt....sjunger ju jämt!!
... läsning: aftonbladet, jnytt, alla bloggar och hm-katalogen(om den räknas)
...bästa: får ta en lång sovmorgon imorn
...sämsta: vädret....så jäkla trist och kallt
...kvällssysselsättning: Kolla på soo you think you can dance-såklart!

//S

välkommen till den lite varmare sidan...

Publicerad 2008-09-15 21:00:09 i Allmänt,

Som ni säkert har märkt har min blogg fått en liten ny "touch" och med mer inbjudande,varma färger....tycker jag!
Satt hela kvällen igår och försökte ändra och förstå mig på dessa kodmallar som redan finns och som man kan ändra färg och lite så på. Fattade väldigt lite, tog hjälp av blogghjälpen som jag hittade länkad från Eves sida, toppen sida de där!(evelinakimmehed.blogg.se, för er som inte vet redan=)
Men bad min älskade pojkvän om hjälp idag och de visade sig att han var en liten datahacker...visste precis hur man skulle göra.

Skrev en massa på mitt arbete igår...gick rätt bra en stund, sen tappade jag fokus.
Blev en tv-kväll igår med Greek, Ensam mamma söker och avslutning med Helens små underverk...allt avnjöts med HunkyDonky glass.... myspys!!
Idag var de skola och sen en härlig måndagkväll med älsklingen....var visst HV på tv och sen så klart CSI...always on mondays,always!
Imorn blir de heldag i skolan och sen iväg direkt efter de för att införskaffa en dator till morfar....han fyller 80år på fredag=)
Vid 18.15 imorgon kommer jag anlända till Kaffe Paus och fika/äta med Kristina och Jessica. Ska bli kul att äntligen träffa Kristina igen nu när hon inte längre går på HLK. Vi saknar dig så.......
Skickar en "pigga på dig"- kram till alla som känner sig lite hängiga och förkylda i dessa tider....
//S

Jammi

Publicerad 2008-09-14 13:31:11 i Allmänt,

åååå sitter och kollar på reprisen av Idol.....stackarn som är så nervös..sjunga kunde han ju! Kan inte låta bli att skratta åt allt....skojsig är de ju!
Jahopp....igår var en härlig dag, solen lyste då man vaknade och jag tog tag i mitt liv och gick en promenix efter frukost. Sedan inväntade jag att Isse skulle vakna och så lagade vi mat. Sen åkte vi iväg för en stund på Relaxen på Rosenlund. De var varmt och härligt, dock lite för mycket folk för att de skulle bli lugnt och skönt...verkar som om alla hade tänkt som oss denna lördag. Sedan bar de iväg hemåt och göra sig iordning för kvällen. Vi var ute och åt på Jensens med Annie och Johan och njöt av livet får jag allt ta och säga. Jag älskar verkligen att äta ute....
Sedan åkte vi hem till Johan och spelade Buzz hela kvällen....roligt spel de där.
Idag sov vi till 11.30 och precis ätit frukost...men vilken härlig frukost då.

Grönt te,fil med linfrön och flingor och multivitamin jucie.
Ska försöka skriva på mitt arbete idag....hoppas jag får nåt gjort!
//S

fredag hela veckan...

Publicerad 2008-09-12 19:56:05 i Allmänt,

Då var de fredag igen och jag är helt slut. Haft en bra dag i skolan och använt min kreativa sida!
Igår var en härlig kväll med familjen, massa glada skratt och god mat. Min familj är bra konstig ibland men skulle aldrig klara mig utan dom,så är de ju! Vi gav mamma presentkort på A6 så hon kan förnya lite av sin garderob med kläder från detta sekelskiftet....haha...enda kravet är att jag och annie måste hänga med. De första hon sa är att hon vill ha ett par röda stretchjeans....suck!
Igår hade vi även lite klipp och färgsalong här hemma. Jag försökte ännu en gång få mitt hår i en enhetlig färg....gick inte den här gången heller men de blev lite jämnare än innan så får väl vara nöjd. Sedan klippte jag Isse och slingade håret, blev inte alls som jag hade tänkt mig med slingorna..såg mer fläckigt ut...men men!
Ikväll är de bara slappa framför tv:n på schemat.....jag och Viktor tycker lite synd om varandra....vad bra de hade varit om vi hade varit grannar!!!
Fick besked från läkaren idag att proverna visade nån avvikelse på ämnesomsättningen så måste boka ny tid om 3v och ta nya prover. Kanske blir de så att jag får medicin för det eller så är de så lite att de inte behövs, kanske är de svaret på några av de 20kilo de senaste åren.
Dax att fixa lite mat- lax med ris blir de ikväll.
//S

en dag i taget

Publicerad 2008-09-10 22:42:18 i Allmänt,

hmmm...imorn är de den 11september...en tragisk dag på många sätt....men kommer alltid vara min mammas födelsedag med, vilket gör de till en bra dag. Imorn åker vi hem till Hok för att fira och umgås....Grattis mammsen!
Idag har jag varit ledig och ha äntligen tagit mig i kragen och varit på vårdcentralen för att kolla blodvärdet och skörldkörteln....han trodde jag var pigg och frisk men tog massa prover och så för att kolla. Får reda på svaret nästa vecka...hoppas inte de visar nåt alls=) Men de känns jättebra att fått en ordentlig koll med blodtryck,reflexer,hjärta och lungorna och så en massa blodprov-det borde alla göra ibland. Doktorn jag hade var superhärlig och först blev ja lite chockad då han ställde massa frågor om alkohol och hur mycket jag drack...hmmm....men han pratade om de tydligen med alla nya ungdommar han hade....han ville att jag skulle uppmana mina vänner att inte bli fulla....så nu gör jag de mina vänner.....don't drink and get full=)
Har varit en sväng på a6 med och införskaffat present och grejer till nya lampan, hittat en massa fina lycktor nu men dom är så fasligt dyra dom jag vill ha. Någon som har tips på nån fin lyckta,helst en som jag kan ställa på golvet och är rätt stor??!!

Är lite nervös inför imorn...ska upp tidigt och ta mig ut till Månsarpsskolan där jag ska träffa min nya handledare och nya klass. Kommer bara göra observationer imorn under 1h men de är ju dit jag ska till i 5veckor sen så de är lite pirrigt. Wish me luck**//S

testar nytt igen

Publicerad 2008-09-09 23:27:05 i Allmänt,

Nu har jag varit och införskaffat mer produkter som ska göra en finare!!!???....har aldrig köpt samma foundation eller hudkräm utan testar alltid nytt...tycker de är kul och sen får man se om man hittar nån man verkligen fastnar för. Köpte en ny hudkräm på Apoteket nu. Den känns jättehärlig på och luktar super gott.


                                                 "Cliniderm Pure & Clean Matifying Day Lotion är en lätt och skön lotion som hjälper huden att bibehålla fukt. För att motverka blanka partier innehåller lotionen partiklar som effektivt absorberar överflödigt fett och ger huden en sammetslen matt yta. För fet och blandhy."

Sedan har jag köpt den "nya" mineralfoundation från L'Oreal                            
                                                                                                                       
Den ger inte en jättetäckande yta utan blir bara lent och fint. Nackdelen med den är att de blir mycket puder som flyger runt och den luktar lite konstigt också. Men älskar att den tar bort alla blankhet man ger samtidigt en jämnare yta. Här är före och efter-bilder för jag har inget smink på mig alls och sen när jag har lagt grunden med foundation och rough.(hade inte frisyren så den dagen=)   

      
                    Innan-osminkad                                        Efter-med smink

Sen måste jag ju säga något om min absoluta favorit i min sminkväska- Min Brush On Bronze. Använder den året om som rough/blush. Köpt på Bodyshop och är definitivt värt lite extra pengar. Kostar ca200kr och har lite blandade kulor av brunt,rosa och röda nyanser.
                                                             

Tänkte avsluta dagen med en lista då jag har kommit fram till att man kan summera sin dag så enkelt på detta sätt...är inte lika mycket emot dessa listor längre...så tokigt!
...dag
: 10.30-12 Litteraturseminarie...gick jättebra och är så skönt att ha de gjort. 13-16- Föreläsning. Sen hem och sätta upp nya lampan..lite ljus i vårt hus=)
...hår: Uppsatt toffs med spännen
...smink: De vet ni ju redan....tss
...motion: cykel till skolan och trapperna upp till 3våningen, tyvärr inte mer
...lunch: Pasta och köttbullar
...midda: fil och flingor
...kläder: Jeans, linne och kofta...de vanliga
...låt: hmmm...ingen speciell
... läsning: Aftonbladet, jnytt, eves blogg
...bästa: ledig imorn
...sämsta: vädret....så jäkla trist
...kvällssysselsättning: Kolla på soo you think you can dance-såklart!

//S





så komiskt

Publicerad 2008-09-08 20:10:19 i Allmänt,

Haha vad jag skrattade gott när jag läste Eves blogg om hennes utmaning till mig....jag tänkte precis innan jag läste det att alla håller på med dessa listor och att jag inte skulle börja med de=) Men nu måste jag ju fylla i denna bara för att du, Eve, gav mig denna utmaning.

Mitt liv

Hur många har du varit riktigt RIKTIGT
kär i?  2
Vad tycker du om kärlek?  -  lever för de
Har du flashat/strippat nångång? -gör jag jämt...här hemma=)
När kramade du någon sist? - I dag
Saknar du någon speciell person? - Ja
Har du svårt för att bli kär? - Nä
När kysste du med någon sist? - hmm..typ 4h sen
Ångrar du det?  - Nej, de är ju luft för mig
Är du singel? - nej, sambo
När fick du senast en komplimang? - Idag
Har du hånglat med någon av samma kön? - nix

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: - Ja
Gjort något riktigt dumt: - Jag är en ovanligt fin flicka
Gjort nåt olagligt: - Alla skriver fortkörning på denna fråga, men har man inte blivit tagen har de aldrig hänt..tss
Blivit polisanmäld: - Nej
Fått din mamma att gråta: - Nej inte inför mig
Skämts över dina föräldrar: - Har ni sätt min mammas gula byxor??
Skämts över dig själv: - Ja, fast jag nog inte behöver de-är ju bara mig själv för en lien stund
Sagt jag älskar dig och menat det: - Ja,varje dag
Bråkat med din flickvän/Pojkvän:
- Ja
Dricker du: - Ja
Vilka kläder sover du i: - i trosor
Vad hatar du verkligen: - sjukdommar
Varit kär: - Ja
Har du varit kär i någon du inte haft chans på: Ja, de har väl alla
Är du ensam nu: - Ja, men älsklingen kommer hem vilken minut som helst
Vill du gifta dig: Ja
Vill du ha barn: - Ja, efter jag har slutat plugga

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng: - Jag och Isse såklart, kvalsterna oxå
Såg dig gråta:  Isse, lipar till allt på tv nu för tiden
Fick dig att gråta: - Ps I love you-grät floder
Du delade en drink med : hmm fick dricka själv i fredags...men Linda och Frida var närvarande
Du gick på bio med: Isse
Skällde på dig: Isse..fast han skäller aldrig iof
DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU?
Gråtit: Nej
Kramat någon:  Ja
Pussat någon: Ja, har ju den förmånen varje dag
Köpt någonting:  var ju på ikea..
Sjungit:  Ja, sjunger varje dag

Så de var listan de...hoppas ni har fått massa rolig information om mig nu.
Idag blev de en promenix med Frida runt munksjön efter skolan och var skönt att komma ut i solen som sken. Var evigheter sen jag ens gick nu pga förkylningen...men känner mig bättre så hoppas komma igång med träningen igen.
När jag kom hem från promenaden blev de till att plugga inför litteraturseminariet imorn...hoppas de ska bli bra. Sitter nu med en kopp te och smörgåsar....dax för extreme home makeover nu.
                                                                                           
                                                                                                 
Använder mina nya tesilar,underbart snygga och coola                    
Köpta på Granit i Sthlm-75kr styck...de var de värda.


                                                          
                                  Min superhälsosamma kvällsmat-mitt nya liv?=)

söndagsmys

Publicerad 2008-09-07 18:08:40 i Allmänt,

Så nu är snart helgen över och jag sitter här och försöker plugga. Men har kommit fram till att jag inte kan plugga då Isse är i närheten....hahah lite lustigt men min lilla tjötnisse stör mig hela tiden. Men nu har han gått till pokern så nu är de lite lugn och ro här hemma så nu har jag inget att skylla på.
Hade en jättehärlig dag/kväll i fredags men Linda och Frida...vi var på Twin och käkade och sen hyrde vi film och åt geicha....jammi. Igår var vi en säng hos Annie och sen åkte vi till Ikea för att shoppa loss....tyvärr hittade jag inte alls de jag letade efter så blev så besviken. Men nu har vi iaf köpt oss en lampanordning till vardagsrummet så man slipper sitta i mörkret. Tror de blir skitsnyggt med en skena som går genom rummet och så spotlights riktiade åt olika håll...blir kanon de här.
Idag skulle varit min pluggar dag men sov länge, var hos annie länge och sen var typ dagen slut....nu väntar jag bara på att jag ska känna att jag kan sätta igång filmen Isse har fixat åt mig...."Things we lost in the fire", tydligen en riktigt bölfilm....I love! Kommer en recension imorn...
//S

segt

Publicerad 2008-09-04 21:58:40 i Allmänt,

Förstår ni vad kul de hade varit att kunna sjunga......får alltid den känslan när man kollat på Idol. Men sen får jag samma känsla när jag kollar på Soo you think you can dance....ååå vad jag skulle vilja lära mig att dansa så. Men de lär ju aldrig hända så får fortsätta kolla på andra supertalanger...livet är bra orättvist ibland!
Igår hade jag en heldag men bild på schemat...var rätt roligt faktiskt och hann precis med mina 9bilder innan dagen var slut....dock med kramp i handen och seg i huvudet. Hade bestämt mig för att inte plugga nåt alls på kvällen sen då jag varit så duktig dagarna innan uan åkte upp till systeryster på Ryhov istället. Tyvärr hade hon blivit sämre och fick flyttas till ett övervakat rum....och visste fortfarande inte vad det var för fel. Kom hem alldeles orolig i själen och kollade såklart på Idol och sen Soo you think you can dance(älskar Twitch).
Idag har jag varit ledig och skulle egentligen till tandläkaren för att frilägga och skära bort tandköttet kring visdomstanden...något jag fasade för. Men sen ringde dom och väckte mig imorse och då var min tandläkare sjuk.....suck... fick inte en ny tid förrens om 1månad....orkar inte vänta..tänk om jag får en ny infektion,..orkar inte det igen!
Åkte upp till Annie igen för att se om de blivit nån förändring och som tur är har de nu hittat vad som är felet....infektion/bacill i njurarna(läter hemskt)...så nu ska hon bli flyttad till infektionsavdelningen och sen få massa medicin. Så snart får hon komma hem=)
Ikväll har Lina,Frida och Hanna varit här och vi har gått igenom frågorna till litteraturseminariet tills på tisdag. Kändes skönt att se om man fattat frågorna rätt och diskutera dom med andra. Sen blev de pizza och Idol...vilken avslutning på en torsdagskväll.
Imorn blir de skola igen och sen kommer Linda och Frida hit imorn..får se vad vi tjejer hittar på.
Nu ska jag nog gå och kojsa och vänta på att min älskling kommer hem.
//S

effektiv dag!

Publicerad 2008-09-02 21:03:36 i Allmänt,

Snart har halva veckan gått och själv hinner jag knappt med. Igår var jag ledig och passade på att ta de lugnt.....fortfarande förkyld så inga stora rörelser inte. Försökte plugga lite men inspirationen försvann väldigt snabbt. Dock fick vi gjort en massa saker hemma....städning och så. Fick upp speglen i hallen nu som vi fått av Johan....så nu har jag äntligen en helkroppsspegel i hallen. Varför är de så att inte killar inser behovet av att kolla på sig själv en sista gång innan man går utanför dörren??
Idag var de föreläsning på förmiddagen och vi fick även reda på vår VFU-plats idag....vad spänd jag var. Hade en föraning om att jag skulle komma åt råslätt-tabergs hållet då jag var i huskvarna förra gången. Och konstigt nog hade jag rätt....hamnade i Månsarp...så blir att pendla rätt långt i 5veckor där. Men de är ju nåt jag är väldigt van vid....men hade faktiskt hoppats att få mer centralt den här gången,men men.
I eftermiddags pluggade jag en del igen...är mycket i skolan just nu. Hann dock med en härlig promenad...de var så härligt väder ute. De var egentligen som en sån där vårdag så de börjar bli lite varmare och man äntligen kan ta av sig jackan och bara gå i tjockatröja, något jag älskar känslan av.

Vill bara skicka en sista hälsning till min underbara syster som just nu ligger på Ryhov. Hoppas dom hittar nåt nu så du kan bli bättre. Ringer imorn och kollar hur du mår.
LOVE//lillSis

Vänner....

Publicerad 2008-09-01 00:23:58 i Allmänt,

Ikväll har jag mest tjatat till och från med Karin och Viktor på msn.......gud vad jag saknar er...de är allt bra tur att msn existerar för annars skulle de bli dyra telefonräkningar. Ibland är de så skönt att umgås med någon som är så likasinnig och som man kan prata om allt med. De är nog därför jag saknar dom så mycket ibland....då man känner att man skulle behöva ventilerar tankar och skratta en stund. Tack för att ni finns i mitt liv!

Nu är helgen offeciellt över och den har varit väldigt bra. Igår åkte vi ju hem till mor och far i Hok och städade ur en massa från mitt rum. Så himla kul att gå igenom gamla anteckningar och minnen man sparat. Sedan begav vi oss ut i skogen och letade lingon och svamp. Först hittade vi ingen svamp alls och bara väldigt lite lingon. Vi letade säkert på 4 ställen innan vi hittade vår egen "svamphimlen". Vi tog bara med oss en påse denna gång då vi inte trodde vi skulle hitta särskilt mycket men helt plötsligt var påsen full,synd att vi inte tog med korgen som fanns i bilen. . Så jag och älsklingen åt svampmacka igår och mös framför tv:n, en himla härlig dag. Så synd att jag inte hade med kameran så jag kunde föreviga detta.
Idag har jag varit så duktig och pluggat..hann färdigt med inträdesbiljetten till seminariet och det känns så himla skönt....att för en gång skull vara före i schemat och pluggandet.
Hoppas jag är bättre i halsen imorn så jag och Lina kan träna Kibox på friskis....de är sån tur att jag har henne...=)
//S
Ps: Eve, jag saknar dina inlägg på din blogg.....

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela