Sara Bjersgård

Men Eve då....

Publicerad 2009-08-31 21:11:41 i Allmänt,

Ville bara länka till min underbara vän Eve som har lagt upp gamla mejl från mig på sin blogg. Jag höll på att dö av skratt och har ni inte redan läst dom, gå in och se hur härligt obekymrad man en gång var....hahaha!

//S

snart är helgen över...

Publicerad 2009-08-30 14:10:18 i Allmänt,

Här blixtrar de och mullrar för fullt......och regnet de bara öser ner. Vi har snart en liten insjö utanför fönstret!
Hade en riktig slappardag igår, då jag kollade på massa repriser på tv och så.
Idag gick vi upp rätt tidigt för att ta oss till Hotell Viktoria här i stan för att äta frukost. Vi blev bjudna av vänner till oss och det var verkligen trevligt. Åt till och med en våffla....det är inte varje dag=)
Sen åkte vi en sväng till A6 golfklubb då killarna skulle kolla lite på rean och testa lite klubbor. Har nu konstaterat att både jag och Isse är shopaholics.....tss!
Nu ska jag försöka övertala älsklingen att kolla på film med mig och ha lite myspys. Tycker jag är tillåtet när de är skitväder ute.
Ska bara öva färdigt på min text tills morgondagens redovisning (fick inte sitta i soffan för isse tyckte inte om när jag satt och mumlade för mig själv...haha) och sen blir de en lugn lugn em/kväll här på Töööööpa.

//S

Min fredag...

Publicerad 2009-08-29 16:05:21 i Allmänt,

Har verkligen haft en toppen början på min helg.....
Igår var jag ledig och började dagen med en skön sovmorgon.
Sen blev de städning och skönhetsfix. älskar mina naglar just nu då de är starka,tjocka och automatiskt fin form på=) Därför har jag nu bara markerat de vita med en mer vit/rosa och sen vanligt glans över.


Vid sex-tiden kom Lina och Frida och vi började kvällen med att gå ut och äta. Blev att vi gick till Jensens och åt tills vi mådde illa=) Men gud vad gott de är att äta ute.....älskar!

Efter de begav sig jag och Frida oss ut på stan och till Olearys för att dansa loss och dricka drinkar.


Jag tog en som skulle smaka banan, vilket den inte gjorde så blev ingen hit. Dock blev de några strawberry daiquiri.....jammi!
Tack för en toppen kväll tjejer!
//S

uppdatering

Publicerad 2009-08-29 15:27:25 i Allmänt,

I torsdags hade jag en bra dag med massa shopping och träning med Lina.
Hittade massa av härliga stickade tröjor och cardigans som jag kan ha nu i höst och vinter, perfekt!! Köpte även en underbar sjal, nya jeans och ny mascara. Nästan allt blev köpt från Gina och HM. Fick även med mig två snygga baslinnen från Vero Moda. Så vill ni ha billiga (69kr) boxarlinnen i höstiga färger är de en affär för dig.

Blev ett härligt stopp på Mackmakeriet för att ladda inför träning. Tog deras salami/brie och andra delen en mozarella med basilika....jammi!


Sedan blev de ett tufft Kibox-pass, och vi var inte alls laddade=) Men gick rätt bra och gud vad kul de är att slåss..tss. Dock har jag träningsvärk idag....men de ska ju kännas att man tränat ju!

//S

Min onsdag.....

Publicerad 2009-08-26 22:13:04 i Allmänt,

Hade en lugn förmiddag då jag inte skulle träffa gruppen föörens 12. De är konstigt de där, att ju mer tid man har på sig dessto senare blir man....
Nu är vi nästan helt färdiga med vårt grupparbete och tillhörande PP (power point). Därför är jag nu ledig torsdag och fredag....jippi!
Efter skolan träffade jag min syster för fika och en massa tjöt. Vi drog oss till vår älskade Claras=)

Testade äntligen deras Claraccino med kaffe-vanilj. Superdupergod och något jag ska testa fler gånger.
Dock efter lite mer matig mat så var vi sugna på nåt sött. Inget på Claras föll oss i smaken så vi drog vidare ner på stan för att fika vidare. Efter att ha spanat in en sådär 3-4 olika cafeer och deras utbud hamnade vi tillslut på Waynes. Blev en god chokladboll och en stor kopp te ute i solen.....underbart!

Dagens outfit blev en härlig blus och mina favvo jeans....


//S

Klädsel för dagen...eller tisdagen!

Publicerad 2009-08-26 21:36:31 i Allmänt,

Tisdagens klädsel blev väldigt casual då jag hade förläsningar hela dagen....man måste ju klä sig smart=)



Vi hade en jättebra föreläsning på eftermiddagen, där en mamma till en pojk med down syndrom berättade. Hon sjöng och spelade upp massa olika scener, bla på hur hon blev bemött av läkare och andra experter. Endel började nästan gråta då allt var väldigt omtumlande och vissa stunder ledsamt.

När jag kom hem kände jag att jag behövde en långpromenix, så jag svidade om till min favvotröja och mysbyxor och med ipoden i högsta hugg.


Sedan blir de en myskväll vid tv:n.....underbara tisdag!
//S

Kvällen...

Publicerad 2009-08-22 20:44:08 i Allmänt,

Har en myskväll med älsklingen idag.....dock sitter han ute och grillar nu och jag fixar med potatisgratängen och sånt här inne. Men snart blir de mys med god mat, vin och INGEN tv. Vi har bestämt att vi ska ha verklig kvalitetstid genom att inte sitta framför tv:n och kolla på film (som vi brukar göra) utan umgås, sitta och prata och kanske spela nåt roligt sällskapsspel. Låter som vi är ett gammalt par, men känns som vi behöver bara umgås med varandra....tror alla behöver de ibland.
Så nu har jag tänt massa ljus i hela vardagsrummet och fin musik på. Har våra myspys-skiva som vi gjorde tillsammans när vi precis hade blivit ihop. Bara massa kärleksballader! Åååå vad nostalgisk man blir.....tss


//S

Fredag och helg....

Publicerad 2009-08-21 10:30:54 i Allmänt,

Godmorgon godmorgon!
Ledig idag och har därför tagit mig en välförtjänt sovmorgon....underbart.
Hade en väldigt mysig och trevligt gårdag som inleddes med skola och väldigt givande föreläsningar, då känns de roligt att sitta där på "pinnstolarna" och bara lyssna. Speciellt bra var den om Autism och det är ju ett område jag verkligen är intresserad av.
Efter skolan åkte jag hem en snabbis och bytte om innan jag skulle möta upp kompisar från skolan på Claras. Dessa underbara människor är de jag först blev vän med på HLK, typ och ingick i min första studiegrupp. Vi har alltid haft så kul ihop och försöker träffas så ofta de bara går. Så massa prat om allt man missat sen senast och mumsmums fika blev de.

Idag är planen att sitta och läsa en massa om Rett syndrom och sedan sammanfatta kort vad denna utvecklingsstörning innebär. Detta ska vara grunden för vårt fördjupningsrarbetet och tror de kommer bli kanon. Måste även hinna med att damsuga lite här och sedan kommer VirreViktor ieftermiddag, så då blir de kvalitetstid. Han åker tillbaka till Växjö imorn, så man vet aldrig när man får träffa honom igen.....

//S

Onsdag...

Publicerad 2009-08-19 19:57:58 i Allmänt,

Har en dålig dag......känns som jag inte har sovit alls inatt och som jag varit vaken 24h redan och går på reservenergi. Hade en sån dag förra veckan med och är en obehaglig känsla. Är tung i huvudet redan när jag vaknar och så trött så de känns som jag drömmer, i vaket tillstånd. Masade mig till skolan och som tur var skulle vi bara ha grupparbete så var hemma vid 11-tiden igen. Hade planer för em/kvällen men kände att orken inte fanns där alls så la mig i solen en sväng och somnade nästan. Blir att äta kvällsmat snart och kojsa tidigt, annars blir de kämpigt imorn att sitta still och vara konentrerad hela dagen.

Imorn ska jag även fika med några av mina gamla klasskompisar. Ska bli så kul och vi har inte träffats på evigheter. Ens första studiegrupp är något speciellt, ialla fall för oss. Vi vill fortfarande hålla kontakt med varandra, vi fick ett speciellt band den där första terminen. Så imorn blir de fika på Claras (stammisstället) med hela gruppen förhoppningsvis och pratat om allt nytt som hänt.

//S

Gårdagen..

Publicerad 2009-08-19 19:32:12 i Allmänt,

Igår efter skolan var jag bjuden till min gammla klasskompis, Hanna för en skönhetskväll med Mary Kay-produkter. Vi hade de verkligen supertrevligt och hittade massa skoj=)


Vi satt ner och fick testa en massa saker.....deras hand-serie var underbar men oxå ren lyx. Själv köpte jag endast bas-serien vilket bestod av rengöringskräm, ansiktskräm och en underbar fountation.


Efteråt bjöd Hanna på en fantastisk kvällsbuffe med frallor,frukt och grönt och mörk choklad.....jammi!
Tack igen för att jag fick vara med!

//S

Veckan planer

Publicerad 2009-08-17 19:25:30 i Allmänt,

Veckan är fullspäckad med massa "måsten"och en massa roliga saker.

Måndag
Skolstart 10.30-16.00. Fika/luncha med Jessika. Beställa kurslitteratur. Träna. Fixa matlåda. Kolla upp skönlitterära böcker inom ämnet utvecklingsstörningar.

Tisdag
Skola 8.30-14.30.  Låna bok. Träna. Skönhetskväll hemma hos Hanna.

Onsdag
Självstudier/gruppstudier. Påbörja vårt fördjupningsarbete. Löpa/jogga. Fixa matlåda.

Torsdag
Skola 8.30-14.30. Fika med min gamla studiegrupp. Träna med Lina?

Fredag
Självstudier/gruppstudier. Eventuellt hemma och läser en massa fakta om valt område. Löpa/jogga. Date med Viktor=)

Lördag
Ledig

Söndag
Fira Isses kusin


//S

första dagen

Publicerad 2009-08-17 19:10:17 i Allmänt,

Avklarat första skoldagen idag.....känns konstig att vara tillbaka, i en ny klass med massa okända ansikten och med en helt ny lärare/föreläsare som man aldrig träffat innan. Vi är en klass på ca 50elever och de flesta går faktiskt, till min förvåning, till förskolelärare och fritidsledare. Vi är endast 4 tidigare år lärare i hela klassen....mysko tycker jag!
 Dessutom verkade jag ha mest erfarenhet av särskolan i hela klassen, vilket oxå måste bara vara ett sammanträffande....hahha. Men intrycket av första dagen och kursen(delkursen) känns bra.....så min höst kommer nog bli toppen!

Sitter nu och myser i soffan. Maten står i ugnen och jag har precis duschat efter en powerwalk........
Idag tog även jag, Jessika och Anna oss en mysig lunch på Johans cafe i stan för att prata om allt kul som hänt i sommar. Blev gravad lax med dillstuvad potatis.....ååå vad gott!

Imorn blir de åter skola och en mängd föreläsningar.....dock slutar vi nästan jämt vid 14.30 framöver och det gör väldigt mycket då man inte behöver känna att hela dagen försvinner.

Är roligt att se alla nya studenter nu komma hit och ha sina insparkar runt om i stan.....de var en rolig tid då man lärde känna en massa nya sköna människor. Hoppas dom tar vara på denna veckan innan allvaret börjar.....tss

Hoppas ni haft en bra måndag mina vänner
//S

inför hösten.....

Publicerad 2009-08-15 17:52:46 i Allmänt,

Jag är inte riktigt redo för hösten känner jag, varken mentalt eller i klädväg. Det är tur att man jobbat så mycket i sommar så man kan investera i lite nya tjockatröjor.

En sån här mysig kofta skulle jag kunna tänka mig. Gillar när dom är lite längre och går ner över rumpan=)


Sen har jag bestämt mig för att slänga många av mina cardigans jag har och införskaffa nya....de är verkligen på tiden. Hittade denna snygga gula som jag verkligen gillar. Är sådär söt och härlig som jag tycker om.



Längtar tills lönen kommer, så jag kan ta en shoppingrunda eller två...tsss!
//S

helgen..

Publicerad 2009-08-15 17:45:03 i Allmänt,

Idag har jag inte gjort alls mycket. Tog en välbehövlig sovmorgon, då jag sovit väldigt dåligt i veckan. Har även skitit i de mesta här hemma denna veckan, då jag pendlat med buss och kom inte hem förrens sent på em/kväll. Var då så trött att jag hamnade i soffan direkt med lite mat och sen sängen runt 21......Så därför har jag diskat upp vår gigantiska hög av disk. Plockat iordning den stora klädhögen jag bildat och plockat iordning, så lägenheten ser lite fräschare ut.

Älsklingen har varit borta hela dagen, med innebandyn, så varit ensam hemma och då passar jag även på att spela hög musik,sjunga och dansa omkring. Ska ta och lägga en ansiktsmask nu och fixa mina naglar......lite alone time, liksom=)
Är så tråkigt väder idag....regnat nästan hela dagen, här i Jkpg. Hoppas på bättre imorn, för då blir de nog en löprunda eller en långpromenix.

Vad ska ni hitta på denna lördagkväll?
//S

laddar på nytt....

Publicerad 2009-08-15 17:23:10 i Allmänt,

Har en helg av uppladdning.....uppladdning för skolan-nya klasskamrater,inköp av kurslitteratur, läsning med överstrykningspenna i handen, matlåda, rutiner, stress, krav och allt annat skolan innebär. Men längtar till att läsa mer om autistism m.m. och hur de funkar i skolan. trotts att jag nog redan har en väldigt bra grund pga av min bakgrund så hoppas jag att jag lär mig en massa nytt=) Hoppas hoppas hoppas att detta ska bli den bästa kursen i min utbildning...hoppas hoppas hoppas!

Jag har redan avklarat 2v i Skillingaryd med ett gäng trotsiga tonåringar och är glad att vi överlevde. Vi har haft de fruktansvärt tufft och alla andra (personal) har förstått hur tufft det varit. Dom undrar hur vi kan bedriva någon slags undervisning alls med det gänget och dom förutsättningarna vi hade.....men tror vi lyckades rätt bra. Fast nästa år får vi köra intensivt med övningar för socialt samspel......herregud,ni ska bara veta!!!
De är tur att jag hade Frida vid min sida....att ha en vän som man känt i många år är så skönt i en tuff situation. Vi har verkligen rådfrågat varandra och suckat åt allt tillsammans...hahha. Men vi har verkligen lärt oss mycket på vägen och de är så jag väljer att se på det, såhär efteråt.

Nu är tyvärr mitt sommarlov över och har verkligen haft en bra sommar. Hade iof önskat fler soltimmar på stranden, då jag lyckades pricka in dessa dagar med jobb! Kan verkligen konstatera att jag är en riktigt sommarmänniska och mår så bra under dessa månader. De som väntar nu är en kall och trist höst/vinter.....ska försöka att undvika att bli deppig och hålla mig sysselsatt. Är ju sommar snart igen...tsss

Lovar att försöka hålla bloggen uppdaterad mer än jag gjort. Har hittat på massa skoj i sommar som jag helt glömt bort att skriva om.


Fina blommor fick vi av rektorn som tack för de 2v av sommarskola. Tack Frida, för att du hjälpte mig att få hem dom, tillslut=)

//S

helgen är här....

Publicerad 2009-08-08 11:25:59 i Allmänt,

Nu är första veckan av sommarskolan avklarad och jag är åter hemma i jkpg.......
Vi har de tuffare iår med elever som inte vill jobba, svärdomar och annat skit, hela tiden. Men vi har satt upp stenhårda regler som vi tror börjar funka.....de återstår att se nästa vecka.
Varit härligt att bo hemma i Hok och kunna åka hem direkt när man planerat färdigt och nu när de varit fint väder, lägga sig i solen och steka nån timme. Jag och mamma här även hunnit träna endel och sprang för första gången på månader nu......svettigt!
I helgen blir de att ta de lugnt. Ska snart ut i solen och steka lite, men tyvärr kommer inte solen till den lilla gräsplätten förrens vid 12-tiden. Sen ska jag fixa lite här hemma och packa upp. Ikväll kommer tjejerna hit för lite förfest och sen blir de utgång....mysigt. Sitta på en uteservering och bara tjöta......underbara sommar!
Imorgon blir därför oxå lugn och förhoppningsvis massa sol. Måste ju ladda för en ny vecka med trotsiga tonåringar och åka buss 2h varje dag.....hahah
Nu kollar jag på reprisen av soo you think you can dance.....ååå vad jag älskar de programmet!
Hoppas ni får en underbar helg
OXOX
//S

helt dööööö

Publicerad 2009-08-03 18:43:41 i Allmänt,

Är så trött nu...mina ben värker och mitt huvud känns tungt. Men dagen har vi överlevt och tror att veckan bara kan bli bättre och bättre. De kom 18st ungdomar idag och troligtvis kommer någon mer dyka upp i veckan......alltså några fler än vi hade förra året. Hoppas dock att detta inte skall påverka oss för mycket och att vi inte ska kunna hjälpa alla. Spannet mellan eleverna iår är oxå större. endel förstår vi inte ens varför dom ens erbjuds sommarskola när de kan prata jättebra svenska och varit i Sverige i flera år.......därför anser vi att ledningen skött detta väldigt dåligt och vi känner oss mer som nått "sysselsättnings-ställe" än en undervisningsmöjlighet.......vad kan de egentligen bli när man erbjuder 30elever sommarskola med endast 2lärare.  Sedan i vår grupp har vi även en som endast varit i Sverige i 5dagar.......alltså inte ett enda svenskt ord. Men duktig på engelska är eleven som tur är, så jag fortsätter att prata engelska varje dag=)

Blir att kojsa tidigt och upp tidigt som attan........
Hoppas ni haft en underbar måndag mina vänner
X0X0
/S

Hemma i Hok!

Publicerad 2009-08-02 21:50:14 i Allmänt,

Sitter hemma i Hok nu.....ska vara här hela veckan!
Imorgon börjar sommarskolan och jag ska "leka" lärare i 2veckor......ska bli så spännande. Hoppas hoppas hoppas att de blir lika roligt och givande som förra året. Då vet jag att de kommer bli två riktigt roliga veckor.
Har packat ner hela mitt liv nu och tagit med mig ut hit......svårt att veta vad man kommer behöva ha.

Helgen har gått jättefort förbi och innehållit massa skoj. I fredags grillade vi och umgicks med Karin och Mats. Sen åkte vi till Köpenhamn i lördags med mamma och Christine. Vi lunchade på ströget och sen lämnade vi över Christine till hennes vänner i Danmark. Idag åkte hon hem till USA och så tråkigt när man måste säga hejdå. Man vet ju, tyvärr, att de kommer dröja länge innan man ses igen. men de har varit väldigt skoj att öva engelska hela veckan och höra hur alla i familjen har det.
Nu ska jag vara duktig och försöka gå och lägga mig....ska upp kl6 imorgon, tidigaste uppgången på mycket,mycket länge.........känner mig trött av bara tanken.
Hoppas ni får en bra start på veckan.
XOXO
/S

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela