Sara Bjersgård

sista dagen på de gamla året...

Publicerad 2009-12-31 14:10:15 i Allmänt,

Helt sjukt att vi lämnar 2009 inatt....vart tog detta året vägen? vad har jag åstakommit detta år?
Just nu kommer jag knappt ihåg allt som hänt....tur att allt är dokumenterat i bloggen så man får en liten tillbakablick. Bästa upplevelsen detta året tror jag var Korfu-resan med tjejerna....njutbar semester, precis lagom och helt underbart...längtar verkligen tilbaka. Bästa investeringen detta år.....helt klart en diskmaskin*tss*...nu har vi verkligen inget att bråka om i vårt lilla hushåll och ett viss harmoni har uppstått=) Mest njutbara detta året...åå detta är svårt att välja, men måste vara när första vårsolen värmer mot ens ansikte....då är jag genuint lycklig!
Känns som jag har ett kanon år framför mig med alla dom planer jag har under 2010. Vecka 4 börjar jag min nya kurs med Idrott....ska bli superskoj, och har höga förväntningar på denna kurs. Sen HT 2010 åker ju jag och Lina till Fillippinerna i 2månader om allt går som vi vill. Tror att 2010 har alla förutsättningar att bli de bästa året "ever", eller vad tror ni?
Igår hade jag en riktig kompisdag med Karin....då vi träffas allt för sällan!=/ Vi tog en sväng på mellandagsrean och hittade massa fint. köpte mest träningskläder, då de är de jag behöver! Sen blev de promend hem i de fina vädret, laga mat, och sen tog vi en långpromenix. Kvällen bestod av spel, choklad, Libanesiskt och filmmys. Tack för en toppendag vännen!

Idag mår jag dock inte allt för bra.....hängig och superförkyld, så typiskt att bli dålig då jag var liggande förra året med. Men efter att ha tagit en Ipren, honungsvatten och nässprej känner jag mig rätt okey nu. Dock kommer jag nog inte var superpigg och social i kväll...men men! Vi är iaf bjudna till Mats och Karin där vi blir runt 12pers...känns väldigt lagom och ska bli skojsigt. Fick ju som sagt inget firande förra året så nu vill jag klä upp mig och umgås med vänner detta året, skoj tycker jag=)

Hoppas ni får en toppen nyårsafton och så hörs vi igen 2010.....
Massa kramar

                                                                                                                            //S

julklappar...

Publicerad 2009-12-29 11:27:44 i Allmänt,

Tänkte jag skulle visa allt fint jag fick i julklapp....så de får bli ett litet bildmaraton!

Crosstrainer från älsklingen.....naglar från hans föräldrar...toppen julklappar!


Fick pengar av mormor&morfar, egengjort presentkort av min bror =) och så fick vi konsertbiljetter av mina föräldrar....Lars Winnerbäck på Hok i augusti!


Smycken och smink från min syster


Fina örhängen av Isses föräldrar....me like!


Fick ni några fina julklappar?
                                                                                                                          //S

Jul jul strålande jul...

Publicerad 2009-12-29 11:20:35 i Allmänt,

Nu är jag igång igen efter julen....mitt julfirande har varit supermysigt och längtar redan till nästa år=)
Hur har eran jul varit?
Jag åkte hem på onsdagen för redan då börjar vårt julmys...klä granen och bara umgås. Vid 8 trippade vi ner till soffan och brasan som pappa hade tänt, där blev de te/kaffe och paketöppning. Efter de blev de frukost och sen blev de till att göra sig fin. Vid 13-tiden kom kusinerna och då blev de julbord.....mätt mätt mätt!
Efter att kusinerna åkt blev de scrabble (alfapet) med mamma och mormor, Isse kom och joynade oss för kvällsmat och sen bar de hem till oss för vårt eget firande.
Här fick jag verkligen en riktig överraskningsjulklapp av min älskling....bästa julklappen oxå!

Fick en häftig crosstrainer....här ska de tränas!

Har faktiskt kört 45min på den varje dag nu sen julafton...skitbra konditionsträning, man svettas som en gris=)

Dagarna efter den där aftonen har varit väldigt lugna...i söndags var vi hemma i Hok och åkte faktiskt längdskidor, har inte åkt på hur många år som helst men de gick rätt bra ändå...har ju dock ingen teknik så får skitont i händerna då jag krampaktigt håller i stavarna och jag vinglar värre än en pingvin åt sidorna...hahha....men ramlade bara 1 gång!
Igår var jag och fick en annan julklapp gjord.....av Isses föräldrar fick jag bl.a. fina naglar på Sköna jag.

Dom blev jättefina och de är väldigt bekvämt att slippa tänka på naglarna nu ett tag, ser fina ut hela tiden=)

Idag är de pluggdag....plugg för hela slanten. Ska läsa massa engelska avhandlingar, vilket inte alls är motiverande men ett måste!
Hoppas ni får en härlig tisdag
                                                                                                                        //S

Nu önskar jag er en riktigt................

Publicerad 2009-12-23 13:04:53 i Allmänt,



Hoppas ni får en underbar julafton och härlig ledighet....
Massa kramar
                                                                                                              //S

myspys dagar...

Publicerad 2009-12-23 12:57:33 i Allmänt,

Måndagen gick fort...blev massa fixat med eget julbord, med skinka, egna köttbullar och annat gått. Då jag och älsklingen inte firar tillsammans så brukar vi göra detta varje år någon dag innan. Dock är jag redan trött på julbordsmat..haha
Igår hade jag en toppen toppen dag....han med en sväng på stan, promenix och städning, innan mina fina vänner Viktor och Karin kom. Då bar de av till Maxi för lite *blipp, blipp*(tss) och sen hem för att laga mat. På kvällen kommer alla våra vänner för lite julmys nu innan julafton. Vi åt gott, smaskade på allt julgodis och tävlade om klappar...tack för en fin kväll!
Under hela eftermiddagen snöade de en massa och nu är de sååå fint ute......älskar verkligen när de lägger sig och allt blir vitt, lite lycklig blir man=)
Just nu sitter jag med färgning i håret för att fixa den fasansfulla utväxten...allt för att bli julfin. I em bär de hem till Hok där vi ska inleda julfirandet. Älskar att komma hem dagen innan, då alla är samlade, granen klädes (hur stavas de kläs?) och sista julmaten lagas. Har förstått att vi firar lite annorlunda i jämförelse med de flesta då vi öppnar våra klappar på morgonen, innan frukost framför brasan....bästa stunden på året!!!! Dock när vi var mindre öppnades bara nån klapp på morgonen och sen kom ju tomten med resten efter Kalle.....såklart!
Sen kommer släkten vid lunch för all julmat och ännu mer mys.....firar alltid med kusinerna. Kvällen blir lugn med julgröt och umgås med familjen, då är man rätt trött och mätt och vanligtvis är de här sällskapsspelet brukar komma fram.
Jag och Isse gör även så att vi åker hem till Torpa på kvällen sen och firar tillsammans här....de är även då vi öppnar våra julklappar från varandra.

Hur firar ni jul??

                                                                                                                         //S

Ont!

Publicerad 2009-12-21 17:10:45 i Allmänt,

Har en konstigt stickande magont.....undrar vad det kan vara?! Har haft det i flera dagar och det kommer och går...finns inget samband i när det kommer heller, kan vara när jag är ute och går, efter jag ätit, morgonen.....
Kanske är allergisk mot nåt eller så gillar inte magen denna förbaskade kyla.....
Någon som haft liknande symtom?
Ska ta och googla och se vad jag hittar................
                                                                                                                                //S

festlig helg....

Publicerad 2009-12-21 11:10:53 i Allmänt,

Min helg har varit toppen....Var hemma i Hok i fredags med min syster för att förbereda lite inför julafton. Hade sedan en egen myskväll med popcorn och bra film=)
Lördagen var de tidigt uppgång då vi skulle iförskaffa de sista julklapparna....tog en tur upp till A6 (där resten av Jönköping var) och hittade faktiskt allt. Själv var jag inte så stressad då jag hade fixat mina men hade en stressad sambo som ringde runt och försökte komma på bra grejer att ge..haha! Väl hemma var vi helt utslagna och de tär verkligen på krafterna att gå bland så mycket folk, man blir ju helt knäpp!
Tyvärr hans det inte med någon powernap då vi skulle bort på kvällen på 25års fest. Isse drog iväg för att bowla med grabbarna medans jag gick till tjejfesten. Sedan möttes vi upp på Palas Athena för god mat och trevlig sällskap. Tanken var att vi skulle gå ut efter maten men då de flesta ville hem till dom istället tillbringades resten av kvällen där. Hade väldigt trevligt, trots malande huvudvärk.
Efter en ipren och många många timmars sömn mådde jag lite bättre...känner mig fortfarande lite hängig och förkyld. Men just nu bor vi i en igloo så är kanske inte så konstigt!
Igår gjorde jag verkligen inget alls....städade dock och våttorkade,så nu är de kliniskt rent här=)
Idag tänkte jag ta nya tag efter helgen och vara effektiv och få massa saker gjorda...dock har jag blivit sinkad lite då jag började med att ringa fastighetsskötaren om att vi har haft 17-18grader i lägenheten nu, vilket inte är acceptabelt! Så nu blev de att jag sitter och väntar på honom istället för att ta min tänkta promenad och handlingstur...så de kan gå!
Hoppas han kommer snart så jag kan sätta igång med dagen!

Hoppas ni har haft en bra helg mina vänner
                                                                                                                             //S

Glad....

Publicerad 2009-12-18 10:49:12 i Allmänt,

Åå är en bra dag idag....eller igår var det egentligen men det smittar av sig på idag=)
- fick reda på att jag är godkänd på min hemtenta, den jag inte alls var nöjd med när jag lämnade in den....hade varit superjobbigt att behöva komplettera nåt nu då man knappt kommer ihåg vad man skrev. Men nu är jag godkänd i den delkursen med....ska hämta ut den idag hade jag tänkt, ska bli intressant om man har fått nån kommentar om arbetet.
- Vi har fått brev/svar från Louie från Fillipinerna som är ansvarig på internationella kontoret på San Carlos....vår kontakperson på skolan här i Sverige har haft kontakt med honom hela tiden innan men nu skickade vi ett "hej"-brev och även varsitt personligt brev om oss till honom, så han får en bättre ide vilka vi är och vad vi vill göra när vi är i Fillipinerna. Han skrev att han skulle kolla allt med rektorn på skolan, men att han inte såg alls några hinder för att vi ska få komma dit och göra både vfu och examensarbete....jihooo! Börjar kännas mer verkligt att vi ska dit nu...dock skulle dom gå på jullov nu så han skulle ge oss ett mer okey i jan...så de är bara att vänta och se!

Nu ska jag svida om till långkalsonger och promenadkläder....ut i kylan och röra lite på fläsket=)

                                                                                                                             //S

nya hyllor

Publicerad 2009-12-17 20:39:54 i Allmänt,

Fick Isse att köpa hyllor till vardagsrummet....tog ett tag att övertyga honom men de gick=)
Efter mycket strul fick han upp dom....så nu har jag pyntat dom med massa fint, dock behöver jag verkligen beställa och framkalla kort, då vi bara hade massa gamla.



Idag har varit riktigt seg....inte på humör för nåt och bara allmänt nere. Legat under täcket och läst mina engelska avhandlingar och drickit massa te. Blev även en promenix på fm i de iskalla!!! vädret....kändes som jag förfrös ansiktet och blåste nästan bort vissa stunder.....dock var den varma duschen underbart skönt efter...hahha!
Imorn blir de lite pluggande till och sen bär de av hem till Hok för lite pre-fix inför julafton..myspys!

                                                                                                                                  //S

kort och gott...

Publicerad 2009-12-16 22:31:17 i Allmänt,

Har inte så mycket att berätta idag.....var uppe tidigt idag för att vara i bibblan vid 8. Av någon konstig anledning hade jag kommit på den ideen att vi skulle plugga tillsammans i gamla gruppen bara för att vi ska hinna träffas innan jul. Då vi inte har skola förrens 20jan igen så blir ens social liv rätt trist.... Som jag nästan kunde listat ut fick vi inte så mycket gjort, men skoj var de. Sedan tog vi en lunch på stan innan vi tog jullov=)
Känner mig lite krasslig idag och väldigt hängig, med huvudvärk och halsont...har dock hunnit städa lägenheten som var full med råttor av de värsta slaget och få bort alla kläder som vuxit i en stor mega hög. Dock ser de ändå stökigt ut då Isse håller på att få upp våra nya hyllor över soffan....gick tydligen inte som planerat och han skulle försöka igen imorn....så fint kommer de bli=)
Kollat på bonde söker fru med.....så mysigt program och jag hoppas verkligen på Thilde och Stefan, har lite inside information då Isses mamma rider med henne.....så hon berättade lite spännande grejer när vi åkte till Ullared senast...tsss!
Imorn ska jag sova läääänge...bara så ni vet

                                                                                                                                      //S

ja ser de snöa....

Publicerad 2009-12-15 21:28:14 i Allmänt,



Varit en sån fin vinterdag idag då snön bara vräkt ner i stora, fina flingor och hela stan blev vit.....me like!
Började dagen rätt tidigt för att få så mycket gjort som möjligt innan jag skulle iväg vid 11.30. Lunchade med Lina och så sammanställde vi det vi ska skicka till skolan i Fillipinerna...imorn skickas de...spännande!
Efter lunch blev det hem en kort sväng och sen iväg för promenix och julkortsjakt, då mina igår inte räckte....men nu är dom skrivna och postade..yayyy!
Kvällen har bara tillbringats i soffan med varm glögg och Navy CIS-kväll....me like even more=)
Imorn blir de tidig uppgång då jag skall till bibblan och plugga vid 8....hoppas på en produktiv och trevlig dag!

                                                                                                                                      //S

Måndag v.51....

Publicerad 2009-12-14 14:01:06 i Allmänt,

En produktiv måndag får jag lov att säga....dock glömde jag att ställa klockan igår kväll och därför sov längre än tänkt idag...!
När jag sedan väl gick upp, fungerade inte internet och kunde därför inte ta min dagliga kolla-på-nätet-runda (har ni inte alla en sån??). Vet inte om datorn försöka säga mig något??....kanske att de var dax att sätta igång och plugga istället för att fastna på facebook och msn......tss.
Nu har jag ialla fall gjort grunden i mitt arbete, mallen för vad jag ska skriva om. Mitt nästa steg är nu att börja läsa alla de engelska doktoravhandlingar, forskningsrapporter och artiklar jag skrivit ut och på något fint sätt få ihop detta till en vetenskaplig studie...hmmm

Har även tagit min dagliga promenad och konstaterat följande
- ta aldrig på dig gympaskor när de är snö ute= halkrisken är stor och man går och spänner sig som attan= skitjobbigt och inte alls njutbart!
- tycker synd om alla gamla som går med sina rullatorer...fatta vad dom måste hata snön!
- Jag måste sätt helt knäpp ut då jag ena stunden gick med elefantsteg och flaxande armar till att gå ministeg och spänna hela kroppen för att inte ramla.
- jag älskar snön då de gör att de blir mycket ljusare....känns även som min hy i ansiktet blir babylen (men är nog ren inbillning)
- Jag hatar när man precis börjar bli svettig och de känns som de tränger genom huden...uch va obehagligt de är!! (någon som fattar vad jag menar??)

Nu ska jag försöka få upp älsklingen från den varma sängen och ta och storhandla på Maxi....blir nog inköp av julskinka idag! Ska heller inte glömma köpa en bibba/bunt/några styckna frimärken då jag iår har bestämt att skicka julkort...yayyy!
Kommer på posten inom kort=)

Ikväll blir det volleyboll, sista för denna termin och sen Svenska hjärtar- galan.....brukar vara ett tårdrypande program och ett måste att se, typ!

                                                                                                                                           //S

julmysigt...

Publicerad 2009-12-13 20:55:24 i Allmänt,

Har haft en riktig slappar helg....i fredags blev de lite pluggande, sen julshopping på stan med syster. Nu har jag fixat alla Isses julklappar med så nu är de bara till mor kvar...skönt att de mesta är fixat tycker jag. Hann med 2 promenader och julklappsinslagning innan de blev dax för idolmys....underbar fredag.

Mysigt med massa paket under granen...

Resten av helgen har bara varit att slappa hemma i soffan men bra tv och mys....och så lite promenader i den härlig vinterluften. Nu vill jag bara ha lite snö så de blir ljusare ute och få lite julstämning med...

Hur har din helg varit?
                                                                                                                          //S

Ullaredsfynden...

Publicerad 2009-12-12 18:43:30 i Allmänt,

I torsdags åkte jag, Isse och hans mor till Ullared för lite julhandlande....Vi valde helt rätt dag då de inte var nån kö alls, parkering nära ingången och lite folk inne i varuhuset. Var första gången jag inte behövt köa eller trängas med folk...mycket skönt!
Blev faktiskt inte så mycket saker denna gång...mest hushållsartiklar och så. Dock kommer här dagens bästa klipp, enligt mig=)

Efter att ha pratat om att skaffa en vattenkökare i typ 3år gjorde vi äntligen de.....


I ullared har dom så billiga sällskapsspel så de blir alltid 1-2 nya varje gång....dock är de Isse som ville ha Risk...gillar inte de spelet!!


Hittade denna fina tunika...enkel och billig. Enda klädesplagget jag köpte förutom de sedvanliga underkläderna.


Bästa fyndet dock var dessa små fina,goda chokladisar...sånna brukar jag köpa i skolan ibland och ger då 8kr/st. Dyrt men helt klart värt de, anser jag. Gissa vad jag gav för denna förpackning med 8st i.......19kr!!...så jag köpte 2=)


Fanns väldigt lite fina julsaker tyvärr och heller inte mycket inredningsgrejer...sånt som är så skoj att köpa där....hoppas på nästa gång istället.

                                                                                                                                         //S

Träningstips...

Publicerad 2009-12-12 17:36:08 i Allmänt,

Lyckats hålla mina dagliga promenader och de känns bra faktiskt...hoppas se resultat inom kort. dock känner jag hur bra jag mår av att få luft och speciellt dagssol....viktigt för att inte bli deppig av detta ständiga mörker.
Här kommer lite träningstips som verkligen funkar.....=)


Absolut bästa låten för powerwalk/promenad.....rytmen i denna låt är så oslagbar och skitbra att sätta igång när du börjar bli trött...ger verkligen extra kraft! Chris Brown - Forever



Efter all träning är de bra att fylla på med protein och även få i sig kalcium.....(har jag hört). Därför är en god smoothie perfekt att ta efter. Själv är jag väldigt dålig på att äta nåt alls efter träning...måste bli bättre på de.
Här är en smoothie av enklaste form....mjölk,hallon,blåbär=mixad med endast stavmixer. Toppa med krossade linfrön för nyttiga fibrer.


Har ni några träningstips som jag kan använda mig av???...behöver all hjälp jag kan få=)
                                                                       
                                                                                                                       //S

En fin gåva...

Publicerad 2009-12-12 17:18:24 i Allmänt,

För er som inte vet vad ni ska köpa i julklapp kommer här ett litet tips....en gåva som både är fint och där du skänker till bröstcancerfonden.


Detta fina armband går att köpa på Guldfynd för typ 70kr och pengarna går till forskning...en god gärning och en fin present!

                                                                                                                                 //S

shoppat någon??

Publicerad 2009-12-09 21:01:48 i Allmänt,

Ni som känner mig förstår nog såklart att jag inte kom hem tomhänt från en helg i Stockholm...tsss!
Dock försökte jag tygla mig och köpte bara nödvändigheter...typ=)

Var på Cubus och köpte 3 för 2....blev en svart kofta med likadan som den vita.


En supersöt tunika från Gina tricot som Karin hade på sig..och då köpte jag en med..haha


Detta var mitt enda inpulsköp...men ser ni inte hur söta dom är.......perfekt till julafton!!


Köpte även julklapp till min syster men de kan jag ju inte visa, de fattar ni nog=) Men blev väldigt nöjd och tror hon kommer bli de med.....Dock har jag inte köpt resten av julklapparna men vet nu vad de blir.
                                                                                                                               //S

Min härliga helg i Sthlm!

Publicerad 2009-12-08 12:18:03 i Allmänt,

Har haft en toppenhelg med mina fina vänner Frida och Karin i storstaden....här kommer lite bilder från helgen!

Fredagen bestod av bussresa och sedan konsert på Hovet....


Vi satt högst upp och jag var sjukt höjdrädd...men gick över efter ett tag och under konserten stod vi upp och dansade som galna=)



För er som inte vet var vi på Backstreet Boys konsert.....alla gamla goingar! Nostalgi på hög nivå...


Under lördagen hade vi en heldag på stan och de var julmarknader överallt och trots småregn var de mysigt att gå runt och kolla...


Var och kollade på NK:s julskyltning och tog även en sväng inne...julstämning!


Vi hade verkligen en toppen helg...tack vännen!

                                                                                                                 //S

tröttis...

Publicerad 2009-12-03 19:40:08 i Allmänt,

klockan ringde 05.45 imorsen så därför är jag redan trött som attan. Ska äta lite risgrynsgröt nu och mysa framför tv:n hela kvällen.....här tänt massa ljus och de doftar kanel i hela lägenheten (av ett av ljusen).
Min dag har varit stressig men effektiv....jobbade 7-12 och sen åkte jag hem fort som attan för att äta och byta om, vid 13 - 16 var de dax för skola. Har nu hunnit packa inför min och Fridas Stockholmsresa som inleds imorn och de ska bli så skojsigt.
Imorn kväll blir det konsert på Hovet....och gissa vilka vi ska se.........dadadadad....Backstreet boys!=) Ska bli så himla häftigt att se dom live, dom man växt upp med och kan alla låtar utantill. Är faktiskt min första riktigt stora konsert...kommer bli häftigt!
Vi kommer spendera resten av helgen tillsammans men min bästaste vän Karin med massa julmys på stan och skoj. Hoppas att jag kommer hitta alla julklappar denna helg med...men de återstår att se=)
 
//S

dagarna som gått.....

Publicerad 2009-12-02 18:41:13 i Allmänt,

Hade en toppendag på jobbet igår....fick även beröm för mitt sätt att vara på....blev jag lite lycklig resten av dagen=) När jag väl kom hem var jag helt färdig då jag hade varit i farten hela förmiddagen...vi hoppade studsmatta som galningar fast de låg ett snötäcke över, spelade fotboll,gungade och gick gick och gick. Detta + all frisk luft man fick tog ut sin rätt på eftermiddagen då jag knappt ville röra mig från soffan under min varma filt. Därför väntade jag länge länge med min dagliga promand och hjärnspökerna försökte göra allt för att jag skulle skita i de helt.....dock tog jag tag i det och det blev en härlig promenix tillslut och fick upp värmen tillslut=)
På kvällen mötte jag upp Lina på Kaffepaus för lite sallad (mums!) och lite skrivande av brev till Fillipinerna med. Längtar sååå tills vi väl är där....är en lång process fram tills dess dock!
För er som inte vet vad vi ska göra så har vi bestämt oss för att åka till Fillipinerna, där skolan har samarbete med ett universitet. Vi ska först göra praktik i 5v och sen vara där ytterligare 3v för att göra studier till vårt examensarbete. Vi är nu mitt uppe i att söka ett stort omfattande stipendie som skolan utser på 25000kr per person...de vore toppen om vi fick detta för att bekosta våran resa!

Idag har solen strålat och himlen varit blå och de har varit skitkallt ute......de är så de ska vara en vinterdag, inte regn och rusk och mörker! Tog en låång sovmorgon innan de var dax för skola....har bestämt vad jag ska skriva om nu i min B-uppsats- "Goda lärande miljöer för barn med autism". Fick detta godkänt av vår lärare så nu är de bara att tuta och köra och skriva som attan.
Haft en lugn eftermiddag/kväll annars och ska gå och lägga mig tidigt idag hade jag tänkt, trots att de är soo you think you can dance, på tv då jag ska upp innan sex för att jobba. Blir ett lagom jobbpass från 7-12 imorn och sen direkt hem, äta och till skolan vid 13-16...stress!

Hoppas ni får en fin torsdag
                                                                                                                                    //S

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela