Sara Bjersgård

Lika?

Publicerad 2009-01-31 21:29:30 i Allmänt,


Är vi inte lika....markanta hakor och spetsiga,långa näsor och mycket panna......vi är ju lika som bär=)
Nu är de bara liknande kropp som saknas......typ!
//S

lördagen....

Publicerad 2009-01-31 20:16:53 i Allmänt,

Haft en underbar dag idag......
Började med att jag fick en härlig sovmorgon och sen begav vi oss upp till A6 för att spana in reorna där uppe...älsklingen ville shoppa lite. Såklart hittar jag saker oxå fast jag inte borde....tss

Denna snygga hoodie köpte jag på Carlings...199kr. underbart skönt med rosa silkigt material inne... sååå mysigt. Den var även en väldigt stor och fluffig så kunde köpa en i storlek XS!!!! och den sitter perfekt....haha.


Isse hittade även en supersnygg skjorta som han ska ha på sin 25års fest på lördag.
Sedan nu i eftermiddag har jag bara umgåtts med min Karin......tiden går så himla fort...för fort.
Men vi gick en sväng först..ner mot stationen och sedan längs med vätterstranden och sedan tillbaka mot centrum. Blev sedan en fika på Claras.

Blev en Chai caffe latte för mig och en underbart god blåbärspaj!


Karin tog en häftig cappocino med after eight.....smaskig och den såg så fin ut=)


Nu har vi pratat ikapp oss lite och de var behövligt....
Men dock känner jag att vill åka upp till sthlm så snart jag bara kan och har råd med en hel helg. Thats the best friendtime you can get!
Tack för en trevlig dag vännen.


//S

fredag..

Publicerad 2009-01-30 13:15:58 i Allmänt,

Åååå vad härligt de är med fredag....me like!
Har varit i skolan och suttit med Hanna och gått igenom vår fakta och gjort en fin PP(Power Point)....känns som vi nästa är färdiga. Har gått förvånantsvärt smärtfritt. Så nu får jag långledigt ända till tisdag......jippi!
Precis slängt i mig lite mat och ska ner till stan för att träffa Lina nu. De blir lite shopping(hårfärg för mig) och sen en mysig fika. Hon åker ju till Vemdalen nu den lilla fuskisen och blir saknad här hemma......
Hoppas ni får en mysig fredag....

Idag kommer Karin hem med....jippi. Ses imorn vännen min!!!!
//S

spännande..

Publicerad 2009-01-29 21:21:37 i Allmänt,

Uch...sitter och kollar på Criminal minds....idag är de lite för läskigt och så är jag ensam hemma.....uch!
Annars kan jag verkligen rekommendera denna serie.....

Helt underbara karaktärer...
//S

ny frisyr kanske

Publicerad 2009-01-29 21:18:19 i Allmänt,

Lina har tipsat om en rolig sida där man kan lägga in en bild på sig själv och sen fixa olika frisyrer. Kanske en framtida frisyr. Testa på Taaz.com

Kanske ska satsa på att färga det brunt igen....


Är ju även lite sugen på att klippa det såhär kort....men vet inte om jag vågar.


Tyckte detta blev snyggt....men skulle behöva lite mer hår då=)


Vilken frisyr tyckte ni var snyggast??
//S

dödläge...

Publicerad 2009-01-29 17:55:41 i Allmänt,

Har inget att göra......ååå...varför skriver folk inte en massa i sina bloggar för!!!???? behöver lite stimulans i min vardag känner jag....ska nog ta tag i de där bokläsandet mamma pratade om. Förr älskade jag att läsa böcker...skönlitterära böcker som trollband mig i flera timmar. Har faktiskt massa olika titlar jag skulle vilja utforska.....den först får allt bli boken: Flyga drake. Har hört att den är jättebra och har tänkt läsa den nu i över 1år.....nu kanske de passar.

Varit ganska duktig idag annars då jag skrivit 2 dataskrivna sidor om utvecklingsstörning och om integrering/inkludering i särskolan. Mycket har jag skrivit från mina egna åsikter och erfarenheter kontra artiklar jag hade. Därför blir jag lite bekymrad för att jag måste hitta lite mer forskning bakom det jag säger....men ska träffa min gruppkompis Hanna imorn och så ska vi gå igenom allt.

Kanske ska gå in på den där roliga sidan Lina tipsade mig om......
Berättar mer sen=)
//S

ååååå

Publicerad 2009-01-29 10:37:15 i Allmänt,

Har ringt till CA nu och klagat på kylan igen.........
Skickade ett argt mejl redan i oktober/november om att de var svinkallt och fick till svars att de skulle kolla upp detta. Inget har hänt och då jag var ledig idag passade jag på att ringa denna gång. Det jag fick till svars var inget roligt.....tydligen har de alltid haft detta problem med dessa lägenheter och de finns inget de kan gör åt det.......därför ska vi börja leta efter ny lägenhet!!! Detta har jag bestämt just nu då jag inte orkar bo en vinter till med tjockatröja,duntofflor och filt. Man kan ju inte leva som man vill i sin egen lägenhet....så ska de ju inte vara. Ska bara få medhåll från Isse så får vi börja ringa runt. Jag vill ju egentligen flytta då jag tröttnat på denna lägenhet men älsklingen tycker de är jobbigt att flytta så blir svårt att övertala honom. Men tror han oxå tröttnat på kylan och han kanske är sugen att byta läge med.

Nu är de dax för mig att äta lite frukost och sedan börja plugga. Har mycket som ska göras idag.
//S

skumt...

Publicerad 2009-01-28 22:12:27 i Allmänt,

Ser ni de olika inläggen med olika storlekar på texten??
Varför blir de så??
Önskar jag kunde mer om datorer.....suck
//S

dagen...

Publicerad 2009-01-28 19:09:37 i Allmänt,

Haft heldag i skolan...8.30-16....hur segt som helst!
Hade ännu en tråkig föreläsning på förmiddagen och alla var bara trötta och besvikelsen på kursen ligger fortfarande tungt över oss alla!!! Detta beklagar vi oss även för varje rast.....
Eftermiddagens föreläsning var den första på 2veckor som varit intressant...handlade om ljud och musik i lärandet. Egentligen gick han bara in på olika slags hörselnedsättningar och vi övade på att prata från magen....väldigt nyttigt då man ska använda rösten i ca 40 år som sitt största redskap.
Jag kände att jag skulle behöva öva på att tex ropa utan att anstränga rösten. Jag kan aldrig få en sån där stark röst som behövs om man skall bli hörd. Han gav massa bra tips och kändes synd att vi inte fick mer av hans ideer och råd.
Kände mig så pigg imorse och igår kände jag knappt några klappningar alls vid andningen....tänkte att nu börjar jag bli frisk. Men under lunchen idag började halsen helt plötsligt skava och göra ont.......suck. Så nu har jag mumsat i mig en apelsin och ska dricka en massa hounungste ikväll.
Hade planer på att hänga med Lina o co till Kåren ikväll då jag ändå skulle bli ensam hemma med inget kul på tv......men vågar inte riskera att bli sämre....vem har tid till att bli sjuk nu???
Så har tänt massa ljus nu, krypit i en hoodies och mina mystofflor. Ska se om de finns nåt ätbart med....hmmm..vad ska man göra för gott ikväll??
Har förresten städat hela lägenheten med, med damsugning, toarengörning och så......gillar när allt ser fint och fräscht ut.

//S

diskning..

Publicerad 2009-01-28 18:54:44 i Allmänt,

Måste få "avreagera" mig lite.......kanske känner någon igen detta samboförhållande=)
Att diska är en av de jobbigaste och mest diskuterade ämnet i vårt hushåll och vi tjaffsar alltid om samma sak. Tyvärr är de alltid när de är dax för Isse att diska och han blir jämt så himla sur så fort han ställer sig framför diskhon. Han säger att de är för att de är så j*kla tråkigt.......men hallå, jag tycker de är lika tråkigt med, men jag tjurar inte ihop för det!!!!
Han anser oxå att jag borde diska mer än han och oftare då jag använder mer grejer enligt honom....detta beror dock enbart på att Isse aldrig äter frukost och alltid köper mat.....därav använder han aldrig tallrikar,bestick,grytor m.m. Men detta gör han enbart för att han är så himla LAT och gör det smidigt för sig. Men jag har i alla fall kommit fram till att om jag skulle diska allt mitt jag använder och han sitt ,skulle han helt sluta äta mat hemma bara för att slippa diska.....han håller med om denna åsikt och så diskar han snällt vidare=)
Sen har vi alltid en diskussion om dessa himla matlådor.....då detta oxå enbart är jag som använder tycker inte han att han ska behöva diska dom, då de är så bökiga att få rena. Detta kanske jag får ge med mig på då jag sagt exakt samma sak till honom då han jobbade och jag åt pedagogisk måltid de året jag jobbade i Skillingaryd. De snuskigaste med dom var ju att han lät dom stå fulla med rester så de började mögla....de ville inte jag diska.....uch uch!

Ibland skulle en diskmaskin lösa alla problem.....vill ha, vill ha, vill ha!
//S

dagen...

Publicerad 2009-01-27 21:55:01 i Allmänt,

Steg upp i ottan imorse för att ta mig upp till Ryhov och för min hjärt- och lungröntgen. Började med att jag inte hittade dit. trodde de var på samma ställe då jag röntgade huvudet men de var numera en byggarbetsplats så lilla hjälplösa jag ringde till infodisken som kopplade mig till röntgen och de fick vägleda mig rätt. Tydligen har röntgen två olika ställen och dit jag skulle låg inne i huvudbyggnaden....suck. När jag kom dit blev inte receptionisterna glada på min remiss eller snarare på min läkare som skrivit min remiss då han skulle skriva om mitt fall var akut eller krävde en dropin-tid. Men fick komma intill direkt och sätta på mig en sån där fin särk(precis Viktor)...en sjukhusskjorta typ som gick omlott. My first time! Själva undersökningen gick jättefort och hade en jättesur dam som sköterska. Är nervös och så får man ett sånt bemötande....illa illa!
Efter det begav jag mig hem, väckte älsklingen och sen skjutsade han mig till vårdcentralen påväg till jobbet, då de var dax för lite blodprover. Hatar nålar och sprutor och gillar därför inte att få en instoppad i armen....! Men de gick bra det med och medans jag satt och väntade fick jag även lite pluggande gjort.....haha..måste sätt roligt ut där jag satt med min bok och mina snygga markeringsmärken/index post-it.

Blev att skynda sig hem sedan och äta och sen direkt till skolan. Tyvärr för ännu en supertråkig föreläsning......

Eftermiddagen försvann i ett naffs då jag ringde en sväng till Viktor....tss...time flies by when you having fun.
Nu är de snart dax för sängen men ska kolla på de senaste avsnittet av The City på mtv.com.......me love!

//S

shopping en måndag..

Publicerad 2009-01-27 21:19:05 i Allmänt,

Efter att igår ha planerat och letat litteratur till vårat fördjupningsarbete om utvecklingsstörning så tog jag mig en sväng på stan för att leta jeans. Fick med mig 2 par hem och är supernöjd....blev även lite fler saker och jag kan ju inte låta bli när de är så mycket reor överallt. Hade jag istället jobbat heltid så hade jag nog köpt en helt ny garderob...tsss

Blev ett par "pösiga" från Vero moda som jag blev så kär i så var tvungen att köpa dom fast de var allt för dyra. Sedan hittade jag ett par med vanlig modell och körde på lite ljusar nyans då de är så fint på vår/sommar. Köpte dom på Kappahl, Frida som introducerade mig för deras byxsortement...mina 3senaste byxor är därifrån=)


På Vero moda hittade jag även superfina linnen- älskar färgerna!



Denna borde jag inte köpt på MQ pga min budget men tyckte den var så fin och billig...bara 199 riksdaler!!



I'm a shoppoholick
//S

dagens outfit

Publicerad 2009-01-27 20:59:21 i Allmänt,

Idag efter allt flängande till röntgen och provtagning så drog jag på mig en av Isses hoodtröja innan jag gick till skolan....älskar hoddisar när man är lite frusen,sliten och myssugen.
Blev även helt kär i färgen.....

Fick den av älsklingen med.......me love!
//S

bloggare...

Publicerad 2009-01-27 20:14:04 i Allmänt,

Här kommer en lista på några av de bloggar jag läser dagligen.....Det roliga är att de flesta av bloggarna/bloggarinnorna känner jag egentligen inte personen alls......men så är de nog för de flesta. 
 
1. 
Eve - barndomsvännen, som jag alltid börjar med att läsa varje dag=)
Läser även alla som Eve har länkat på sin blogg.....haha...så Martina, Jonna m.m
2.
Kristina - skriver allt för sällan men visar mysiga kort och pyssel hon älskar att göra
3.
Linda - min gamla gruppkompis och nybliven 3 barns mamma...skriver om livet med barnen och med en nyfödd.
4.
Britta - oxå min gamla studiekompis och hon skriver allt för sällan.......
5.
Karin - vet inte vart hon tagit vägen den där bloggerskan...hoppas snart på ett nytt inlägg

Läser såklart de "stora" bloggarna som Blondinbellas, Kenzas och storstadspojken. Då jag har tid går jag alltid in på blogg.se och klickar in på de som ligger på listan över de mest sedda.
Börjar bli bloggberoende tror jag=)

//S

vårdcentralen

Publicerad 2009-01-26 18:29:47 i Allmänt,

Tillbaka från vårdcentralen och de tog en faslig tid. Var nästan där i 1½ h. De började med att ta ekg på mig och som tur var var hjärtat bra.....så skönt att veta. Sen fick jag träffa min läkare och vi pratade symtom och vad de kunde vara....så roligt då man alltid får rabbla upp hela sin livshistoria typ=)
Han trodde de kunde vara dubbla hjärtslag som var problemet och att detta hade skapats av stress...dock känner jag mig inte så stressad nu efter jul utan de var ju innan bara. Om det är det så kommer de gå över av sig själv och de vore ju skönt.
Han var väldigt konfundersam av vad de kunde vara dock och gick och frågade en kollega...satt i en evighet och väntade. Men han visst inte mer heller men de bestämde att jag skulle ta massa prover för att se om jag har en infektion i kroppen som har satt sig vid hjärtat eller så. Sen frågade jag om jag kunde ta de där blodprovet för sköldkärteln som jag ändå skulle ta denna månad nu samtidigt och då gick min läkare iväg igen för att fråga min tidigare läkare om detta. När han kom tillbaka hade han även diskuterat mitt fall med min gamla läkare och han trodde de kunde vara en cellförändring (med ett konstigt namn) vid luftrören typ...fattade inte de där riktigt. Ska upp till ryhov imorn för hjärt- och lungröntgen och sedan ner till Hälsan 1 och ta massa prover.....jippi vad roligt!
Men hoppas att allt blir bra till slut och att jag snart kan börja träna igen........tsss
//S

myssöndag..

Publicerad 2009-01-25 19:39:47 i Allmänt,

Vad gör ni denna söndagskväll?
Börjar känna mig lite bättre och har inte haft knappt några obehagliga "klappningar" i bröstet...kanske för att jag inte rört mig idag eller så börjar de försvinna...hoppas!
Har varit skönt att jobba hela helgen nu med för man kopplar liksom bort allt annat i vardagen då och man får faktiskt ett litet break från allt man går och grubblar på....konstigt men sant!
Imorn ska jag till skolan men dock ingen föreläsning utan arbeta med mitt och Hannas fördjupningsarbete om utvecklingsstörningar...ska bli intressant och hoppas vi får en massa gjort.
Skulle verkligen behöva shoppa lite med....har verkligen 1par jeans nu jag använder och sedan 4par svarta byxor....hahha...skulle behöva iaf 2 nya jeans och nu är de verkligen kris....men sen tänker jag hela tiden att jag vill inte köpa en massa kläder och som jag sen inte kan använda då jag gått ner mina 10kilo =).... (positiva tankar)
Jag lever verkligen inte i nuet nu mera utan tänker jämt på hur de kommer bli i sommar när jag känner mig smalare, lättare, piggare osv......börjar nog bli lite knasig av alla dessa tankar tror jag.

//S

uch då...

Publicerad 2009-01-25 14:47:40 i Allmänt,

Jag börjar bli sjuk igen.......varför????!!!!!!!
Känner mig lite deppig pga detta och orkar inte riktigt ta tag i nåt idag. Blev orolig i torsdagskväll då mitt hjärta kändes som de rusade/flimmrade och detta påverkade min andning....och så började jag hosta.....dessa symtom har kommit och gått nu och ska ringa till vårdcentralen imorgon och kolla upp de. Rädd att de kan vara influensan från jul/nyår har satt sig illa eller att hjärtat är belastat nu när jag tränat stenhårt. Därför blev de ingen kibox idag då jag verkligen inte vill göra de värre.
Vill ju träna och gå ner alla de kilo som gör att jag mår dåligt till vardags......vill vill vill. Kan ju inte bli sjuk igen och alla muskler jag forhoppningsvis byggt upp bara försvinner.*tår*
Kanske är de denna j*kla kalla lägenhet och kalla luften som gör att jag blir sjuk......kan man stämma nån då??
//S

mitt i veckan..

Publicerad 2009-01-22 18:04:11 i Allmänt,

Har ni tänkt på att torsdagen egentligen är mitten av veckan fast man alltid pratar om onsdagar då=)
Har haft en riktig slapp eftermiddag och är alldeles varm och känner mig febrig efter att ha legat nerbäddad under filten nu några timmar.
Men måste masa mig upp nu och hoppa i träningskläderna....dax för Kibox kl19.....idag är de även intruktören Johan som håller i passat och han är så himla rolig...jag och Lina brukar alltid skratta gott åt alla hans uttalanden...=)
Igår var som sagt en riktigt stressig dag med skola,spinning och sen umgås med vännerna.....vi hade supertrevligt hos Jeanette och åt god mat och spelade spel....testade "värsta språket" och de gav många skratt....dock gick de skitdåligt för mig....*tår*
Imorn blir de full fart igen med skola på förmiddagen, hem och äta och sen åka till taberg och jobba. Sedan åker jag kanske(om dom är kvar då) direkt hem till Lina där tjejerna ska samlas och prata utlandsresa.......för den ska ju jag med på......jippi=)
Nu ska jag försöka fjäska för älsklingen om att han kanske kan åka lite tidigare så jag slipper gå i mörkret
//S

skynda skynda

Publicerad 2009-01-21 18:37:47 i Allmänt,

Jag lever ett hektiskt liv just nu......
Haft heldag i skolan idag och sen direkt till friskis för att gå på spinning kl 16.30
Sen svettas som en gnu och direkt hem...fick ta bussen idag då de var så bråttom. Nu har jag precis duschar och gjort mig fin och ska nu snart bli hämtade av jessika och vi ska åka till Jeanette och myspysa. Vi ska laga god mat och spela spel och bara umgås....hoppas jag även klarar av en hel kväll med hennes hund=)
Hoppas ni har de bra
//S

tisdag hela veckan...

Publicerad 2009-01-20 13:28:16 i Allmänt,

Tillbringat hela förmiddagen på världens segast föreläsning och alla höll på att somna.....uch va jobbigt det känns när man måste vara där(obligatoriskt) men man orkar knappt hålla uppe ögonen och man lär sig inget alls....
Vet inte om de var hennes tråkiga röst som var som sömnpulver eller om de var själva ämnet som inte alls var intressant....eller de hade kunnat vara intressant då de handlade om utvecklingssamtal men inte hennes upplägg....suck!

Nu har jag varit hemma och ätit och skickat en massa mejl som jag bara skjutit på att skriva. Ska snart bege mig till Sofiahuset inne i stan och ska på möte med jobbet. Ska få godkännande för att jag får delegera medicinen till barnen....
Sen blev de inte promenix med Frida och Lina utan en snabb fika på Kaffepaus och sen åker jag och jobbar.......vill ju jobba mycket nu och spara en massa pengar. Ideen att åka utomlands med tjejgänget känns så himla skojig och valde ju att inte åka senast de var iväg. Nu känner jag att jag kanske kan jobba ihop dessa pengar för att både åka med dom och med min älskling coh sedan jobba resten av sommaren......tror ni de funkar?

Dax att slänga på sig jobbarkläder och bege sig
//S

fredags...

Publicerad 2009-01-19 21:12:45 i Allmänt,


I fredags firade vi Linas 22års dag.....snälla Lina har nu skickat massa fina/min fina bilder från kvällen.



Hmmm.....mindre fina men åå så roliga. Jag och Eve älskar att både sjunga singstar och vara med på kort=)

Födelsedagsbarnet och jag!

    

Tack för en härlig kväll tjejer...
//S

nya inköp..

Publicerad 2009-01-19 20:46:27 i Allmänt,

Varit och införskaffat oss ett nytt diskställ nu......så mycket snyggare och bättre än de förra. Dock kostade ju där efter=)

We love IKEA!
Sen var vi ju på ÖB och köpte en fin lykta....

Syns inte riktigt på bilden men de är 4st ljushållare....me love!

Blir lycklig av att köpa massa inredningssaker...tss
//S

Must have...

Publicerad 2009-01-19 20:42:12 i Allmänt,

Alla har saker de jämt använder och gör att man skapar en viss egen stil.....
Det här är 5st som ni ofta/alltid kan se mig bära:

Mina ginatricot-koftor...fungerar både sommar och vinter
Min mysiga sjal....
Under vintern går jag ingenstanns utan mina underbara vantar -är fingervantar i ett par tumvantar
Mitt stora guldhjärta..snyggt till allt
Min klocka....förstår inte hur man kan leva utan en klocka!?

Vad har ni för saker ni alltid använder??
//S

helgen..

Publicerad 2009-01-18 18:10:38 i Allmänt,

Min helg har varit supermysig och hänt massa skojsigt.
I fredags var jag,Simon och hans son och Mimmi hos Linda och fikade. Supertrevligt att träffas igen och pratat av sig lite.

snodde kortet från Lindas blogg....här sitter vi och fikar och tjatar=)

På eftermiddagen hann jag och Lina med en sväng på gymmet men då halva jönköping var där var alla konditionsmaskiner upptagna så blev mycket mage och armar-känner de fortfarande=)
Försökte även hitta nåt att ha på mig för kvällen men hittade inget alls....vad ledsen man blir då!

Sen åkte jag snabbt hem, duschade och rotade ut hela garderoben för att hitta nåt roligt att ha på dig. Jag är en sån person som måste känna mig bekväm i de kläder jag bär annars sitter jag och tänker på kläderna hela tiden. Blev mina nya svarta jeans och mitt rosa sidenlinne (isse kallar de nattlinne). Skulle vara hos Lina redan vid 18 men kom inte dit förrens 18.30..jag är allt för hopplös.
Men jag kom dit...hjälpte till att fixa välkommsdrinken och sen kom resten av girlsen och kvällen blev väldigt skojsig. Vi åt god mat och såklart blev de singstar. Sedan blev de ju utgång och då de var megakö till Sliver/harrys så blev de O'learys istället. Där var de däremot helt dött och vi hade nästan dansgolvet för oss själva...skojsigt=)
Hoppas att jag kan få några roliga kort av Lina snart...blev många sånna under kvällen

På lördagen skulle jag och älsklingen utföra massa olika ärenden så vi var och storhandlade, ikea och a6 och sen även ÖB.....ska visa allt fint vi köpt senare. Överlycklig över min nya fina lyckta när de hänger ner behållare i som man har värmeljus i......precis en sån jag ville ha.
Sen åkte vi hem till Hok för att fira pappsen....var väldans trevligt och med supergod mat!

Idag hade jag sagt att jag kunde jobbsa 9-15 om de behövdes då de var en som hade varit sjuk i veckan och de visste inte om hon var tillbaka till helgen. Men då hon var frisk nu har jag slappat hela dagen....förbereda lite inför morgondagen måste man ju dock då de är en helt ny kurs men just nu är jag mest förvirrad så jag får ta tag i de imorn när vi vet mer. Schemat är jättkonstigt och väldigt kryptiskt och kursplanen får man inte så många ledtrådar på kursens upplägg som man hade hoppats. Men schemat visar många korta föreläsningar och mycket fri tid....men de får vi se imorn...våre ju toppen annars=)

Hur har er helg varit??
//S

*tår*

Publicerad 2009-01-18 12:03:15 i Allmänt,

Läste på nätet nyss om en dödsolycka utanför Skillingaryd med en 17-årig kille...
Kollade direkt med min 17 åriga bror och såklart kände han honom.....uch så hemskt!
Att världen kan vara så orättvis
//S

japps

Publicerad 2009-01-18 11:41:52 i Allmänt,

Igår fungerade inte blogg.se alls när jag ville skriva så blev inget inlägg då......
Nu sitter jag med min skål med fil,flingor och russin och kollar på reprisen från körslaget och sen kommer lets dance. Inte kollat på nåt sånt i helgen och då är de ju bra att vara ledig en söndag och kunna kolla på repriserna...tss
Ska uppdater om helgen snart...hänt så mycket skojsigt ska ni veta!
//S

suck...

Publicerad 2009-01-16 14:19:17 i Allmänt,

Får inte det där med länkarna att fungera riktigt....eller de funkar men ni ser dom inte om ni inte drar pilen över den......är nåt i stilmallen jag måste ändra men vet inte vart.....någon som kan??
//S

home sweet home

Publicerad 2009-01-16 14:15:44 i Allmänt,

Jahopp nu är jag hemma igen...tagit tag i lite disk medans älsklingen lagar mat=)
Var supermysigt hos Linda och jag hoppas jag får tag på några av de kort som hon tog....haha...hon har även startat en blogg hon med....----)Här!(----- Här skriver hon om livet som 3barns!!! mamma och vardagen med 6 månaders bäbben Sixten......världens sötaste!
Snart ska jag bege mig till stan för en sväng på Gina...vill hitta nåt snyggt att ha på mig ikväll och sen blir de gymmet med Lina.
Vad gör ni denna soliga fredag?
//S

mysigt...

Publicerad 2009-01-16 09:34:06 i Allmänt,

Godmorgon på er.....
Idag skiner solen och de är klarblå himmel.....dessa dagar är de så härligt att göra sig iordning och man blir så mycket piggare. Blev väckt idag av en trevlig överraskning. Min handledare som jag hade under min första VFU/Praktik för ungefär 1år sedan ringde och undrade om jag vill vicka för henne på måndag......gud va glad jag blev!! Tänk att dom kommer ihåg mig ännu och hon sa att barnen hade frågat efter mig...då ler man riktigt inombords! Tyvärr har vi ju kursstart på måndag så jag var tvungen att tacka nej...*tår* men hoppas hon ringer fler gånger så jag kan få träffa barnen igen.....var världens mysigaste klass och världens bästa handledare......tänker på dom jämt!
Nähä nu ska jag mumsa upp min äggmacka och sedan kommer Simon snart och hämtar mig....
Min mysiga fredag har nu börjat!!
//S

härligt...

Publicerad 2009-01-15 22:01:58 i Allmänt,

Nu har jag varit och tjänat pengar....tss...gick jättebra ikväll så då har man en trevlig känsla efteråt när man kommer hem=)
Ska snart gå och kojsa då jag ska upp relativt tidigt imorn (på min lediga dag) och åka hem till Linda. Hon var i min första studiegrupp på HLK och alla vi i gruppen blev så himla tajta (bra sammanhållning) men då hon blev gravid tog hon ett uppehåll från studierna och nu träffas vi väldigt sällan. Hon fick en liten söt son och ska nu dit imorn med Simon (en av de andra gruppmedlemmarna) med sin son och hälsa på dom igen. Var ju flera månader sen sist........
Beroende på hur länge vi stannar där så får vi se om jag och Lina hinner med en sväng på gymmet imorn med. Sen blir de kalas på kvällen med god mat och eventuellt utgång.....kanske blir de bara jag och Lina, men vi ska nog kunna övertala dom andra=)
//S

torsdag..

Publicerad 2009-01-15 12:54:33 i Allmänt,

Hemma en sväng för lunch och lite vila.....hade min sista grej i skolan idag, så nu är denna kursen slut...härligt!
Ska åka till Taberg och jobba snart...14-21. Som tur är behövde Isse inte bilen idag så jag kan ha den...underbart det är. Det blir så mycket jobbigare att jobba när man vet att man måste åka ca 1h innan man börjar och sen att de tar ca 1h innan man kommer hem från att man har slutat.
Imorn är jag ledig..men massa inplanerat ändå...haha
//S

Grattis!!

Publicerad 2009-01-15 12:12:27 i Allmänt,

Idag fyller min pappa 53 år......GRATTIS Pappsen!

Ska ta och ringa honom nu......blir att fira på lördag hemma i Hok med släkt och vänner.
//S

ååååå

Publicerad 2009-01-14 21:56:11 i Allmänt,

Kollar på den nya serien Hopkins.....sitter och gråter då de mest handlar om människor som ska operera hjärnan av olika anledningar. Det har varit min stora farvåga att jag ska få en hjärntumör.......ryser bara av tanken. Tror de sitter i efter en vän till oss fick en hjärntumör bortopererad när han var 17........de gick som tur var relativt bra då han bara har få biverkningar. Dock är dom så allvarliga att han inte har nån mättnadskänsla och sedan problem med ena ögat att han inte fick ta körkort när han fyllde 18.....!
Men för nått år sen fick jag en remiss till röntgen då jag hade konstiga huvudvärkar och de var skönt att få de gjort....nu vet jag att de inte finns nåt onormalt. Fast man skulle bra gärna vilja göra en helkroppsröntgen då jag ibland blir en hypokondriker och inbillar mig saker.
Men är vi inte alls sånna ibland??!!
//S

Konsert..

Publicerad 2009-01-14 20:24:24 i Allmänt,

ÅÅ jag vill gå på Chris Browns konsert på Hovet fredagen den 23 januari........vem vill hänga med?
Biljetterna kostar dock 425kr/st.....nån som vill gå och bjuda med mig??*ler*
I need you boo......
//S

slappar...

Publicerad 2009-01-14 20:09:20 i Allmänt,

Har en till riktig slappar kväll......de är nu jag blir rastlös!! Tyvärr är de inget roligt på tv idag heller...ledsen jag blir!
Sitter och spanar på allas bloggar och allt annat roligt man kan hitta på nätet......men börjar tröttna på de med då jag nog läst allt=)
Ska blir skönt att få helg....imorn har jag skola, den sista grejen för denna kurs...sååå skönt. Sen ska jag hem, äta och sen bege mig till taberg och jobba...så roligt att få jobba och tjäna pengar....känns så bra i hjärtat liksom då jag vet att jag kan spara ihop till en härlig utlandsresa...JIPPI!
Lina och jag pratade idag under träningen om att åka tjejgänget utomlands i sommar.....de vore ju såå himla skoj men har ju bestämt med Isse oxå att vi SKA åka.....då vi inte åkte alls i somras. Men kanske blir de två resor......kanske ska jag unna mig det.....man blir ju sugen!
Hoppas ni har en mysig onsdagkväll..
//S

opponering

Publicerad 2009-01-14 11:14:11 i Allmänt,

Min opponering gick jättebra och fick knappt några negativa kommentarer om mitt arbete....det enda jag behöver jobba på är hur jag skriver.....mitt ordval och att jag skriver mer fackligt.......
Så nu ska jag även försöka influera detta i mitt bloggskrivande så det nästa arbete faller sig mer naturligt.....kommer bli sååå svårt!
Både mormor och mamma har kommenterat mitt skrivande här i bloggen.....ibland är de nog förkortningar som jag använder som är svåra att förstå exempelvis iaf=i alla fall eller iof= i och för sig(skriver man så....när man säger de låter de mer som "iofer sig") och de klassiska slöskrivandet är ju när man skriver också som oxå=)
Nähä nu måste jag packa mina träningskläder och bege mig tillbaka till skolan, möta upp födelsedagsbarnet och luncha på nåt trevligt ställe.
See ya later
//S

lika ledning...

Publicerad 2009-01-14 11:06:37 i Allmänt,

I duellen om vilka snören som är godast står de nu lika.....släktingarna Eve och Viktor har gaddat ihop sig mot oss andra. Fick även ett förslag på lakritssnören.....dom är ju himla goda dom med. Trotts att jag gillar saltlaktris bättre.
Så nu har man 3 olika smaker att välja på......utser en vinnare inom kort=)
                    
//S

bråttom...

Publicerad 2009-01-14 08:03:50 i Allmänt,

Har lite bråttom nu men tror jag ska hinna skriva ett inlägg nu på morgonen....
Igår som tur var märkte jag precis innan jag skulle gå och lägga mig att jag skulle vara i skolan 8.30 idag istället för de sedvanliga 9.00.....tur för mig för annars hade jag kommit försent rätt regält. Blir spännade och se om alla de andra i gruppen uppfattat denna ändring.
Sen efter opponeringen som jag har idag hinner jag hem en sväng innan jag ska möta upp Lina och vi ska luncha och sen träna.....nu kör vi stenhårt. Ska fokusera på mage och armar idag.....YES!
Hoppas ni får en mysig onsdag
//S

GRATTIS!!

Publicerad 2009-01-14 08:00:33 i Allmänt,

Idag fyller min allra bästa barndomsvän år.....Lina blir 22 år gammal.......Grattis Grattis Grattis!



     
//S

omröstning..

Publicerad 2009-01-13 20:04:28 i Allmänt,

Det krävs en omröstning.......vilket är godast: Jordgubbssnören eller kolasnören????
Jag och Viktor har en "hetsig" debatt dom detta smaskiga ämne......
Mitt favoritgodis är Malacos jordgubbssnöre....konstigt men sant. Tyvärr var min älskling så snäll så han hade köpt med sig de från taxfreen och nu kunde jag inte motstå.....begäret var för stort.


                                                          VS

paprikafakta..

Publicerad 2009-01-13 19:24:48 i Allmänt,

Roligt ämne de där med paprika...tycker ni inte!? Nu har jag googlat och hittade en jättebra sida med massa bra fakta.

Finns massa anledningar till att äta paprika ofta........:
- Paprika är en av de grönsaker som innehåller mest C-vitamin. Av paprikan är det röd paprika som innehåller allra mest C-vitamin.
- Förutom C-vitamin innehåller paprika fler antioxidanter. Särskilt är den röda paprikan rik på karoten.
-  Paprika är en mycket rik källa till B6-vitamin. Du får dessutom i dig ordentligt med fibrer och mycket av spårämnet molybden.
- Paprika är också en god källa till folat, mangan, kalium, B1-vitamin, E-vitamin och koppar.

Kanske man ska äta en varje dag......
//S

hmmm..

Publicerad 2009-01-13 18:13:49 i Allmänt,

Jag undrar vilken paprika som är nyttigast??
I mitt sötsug försökte jag stille de med massa nyttigheter så som en hel stor röd paprika....jammi. Men är de verkligen den nyttigaste av de olika sorterna.....vad tror ni?
Jag får nog allt ut på google och ta reda på detta......

//S

min fajt!

Publicerad 2009-01-13 17:59:55 i Allmänt,

Hjälp mig......jag har ett sånt sötbegär just nu att jag nog skulle kunna äta vad som helst....redan varit och nallat i dajmpåsen men sen fick jag direkt ångest. Hur ska jag nånsin bli av med 10kilo till sommaren om jag håller på såhär................!!!!!
Jag och Lina har satt ett datum nu då vi ska fira att vi varit så duktiga och gått ner så mycket(som vi båda ska göra tills dess). Vårt datum är den 12juni.......vill du vara med och kämpa så kan du med ha de som måldatum......och vara med oss och fira!!!
Själv har jag börjat med att försöka undvika snabba kolhydrater på kvällen så som pasta,ris,bröd,flingor. Men detta tar jag bort enbart på kvällen då jag egentligen inte gör av med nåt då jag ligger och slappar framför tv:n. De har inte varit så svårt nu första veckan då man medvetet kan välja bort de och göra nåt annat till tex kycklingen,laxen eller så.
Sen tränar vi för fullt nu.....sket i att jag fortfarande är förkyld efter influensan och har promenerat och varit på friskis. Hoppas jag snart byggt på mig tillräckligt med muskler så de kan börja "äta" av mitt fläsk med...tsss
Nu ska jag fixa lite mat....blir kycklingfile med morötter i ugn ikväll....en favorit även hos Isse!
//S

gäsp***

Publicerad 2009-01-13 10:27:28 i Allmänt,

Uch vad jag är trött just nu....inte för att jag precis vaknat och är lite så där småseg utan för att min klocka ringde 05.45 imorse och de var dax att masa sig upp för att tvätta!!! Ibland förvånas man över sig själv varför man väljer att tvätta på sin lediga dag och speciellt mellan 6-10 på morgonen. Igår tänkte jag att de var en bra ide....jag kommer upp så jag kan plugga idag och inte sover hela förmiddagen....sen fanns de inga bra tider heller i tvättstugan så de fick bli idag. Men nu är klockan lite efter 10 och jag är så trött så jag lär inte orka plugga....vilket genidrag!
Har i alla fall gjort mig en kopp te och ska försöka läsa igenom en kompis arbete nu...blir spännande och se hur hon har lagt upp de och så ska ju jag sen opponera på det imorn.
Vid 14 ska jag sedan vara nere på stan och möta upp Lina då vi ska ta en promenix...synd att de är så trist väder idag. Bara de inte börjar regna....då är de inget skoj!

Igår var vi och tränade på friskis....ki jympa blev de och Johan(instruktören) tog dö på oss....men han är så himla härlig och rolig så man orkar de där lilla extra. Dock märker man att mina armmuskler som jag hade börjat få är nu helt borta....men de kommer väl!
nähä....få se hur långt jag hinner läsa innan jag somnar*tss*
//S

I love kort....

Publicerad 2009-01-12 21:35:42 i Allmänt,

Suttit och kollat på en massa bilder....älskar att drömma mig tillbaka till tider man hade kul med vänner eller familjen. Man får en riktig "må bra" känsla av det.....
Hittade t.ex. en fin bild på mig och min syster som jag tog inne på toaletten på Harrys....

Tycker ni vi ser lika ut?

Eller bilder med mina underbara vänner på.....har massa bilder där vi kör singstar....we love!

Vissa är rätt nya och andra är gamla...nostalgi på hög nivå

Tänk....dessa bilder är när vi var 15-16år...vilka småskitar vi var då=)


Man drömmer sig tillbaka till resor man har gjort.....jag älskar London och bästa sätt är att uppleva den med en vän=)



Nu väntar CSI och älsklingen i soffan.....tss
//S

bio mys...

Publicerad 2009-01-11 20:26:10 i Allmänt,

Igår åkte jag direkt från jobbet in till stan för att gå på bio med Lina, Eve och Lotten. Vi skulle kolla på den omtalade Australia....ååå vilken fin film! Romantisk som attan och ibland så spännande så jag fick nypa Eve lite...haha.
Den är verkligen värd att gå på och tror den är bäst på bio......
 
De roligaste var nog ändå då Lotten frågar precis när filmen börjar "Vad handlar den om?".....då kunde vi inte hålla oss för skratt. Säkert jättepopulärt av resten av biofolket...hahaha

Jahopp

Publicerad 2009-01-11 18:15:11 i Allmänt,

Min sambo är galen.......
Han har suttit på en buss de senaste 24timmarna.....och gissa vart han är nu!? Han spelar innebandymatch.......hur dum får man va??  Bara för att de hade ont om folk så stack 3 av de 4killarna till Huskvarna nästan direkt....Så nu sitter jag här själv iaf...jahopp!
//S

jobbarhelg...

Publicerad 2009-01-11 09:30:07 i Allmänt,

Igår jobbade jag ju mellan 10-20......blir att jag åker dit en sväng idag med men bara mellan 10-15...därför kände jag att jag kunde säga ja!
Ska hämta älsklingen kl18.30 ikväll......jippi.
Får berätta mer om den härliga filmen jag såg igår lite senare.....helt underbar!
//S

Let's dance

Publicerad 2009-01-09 21:32:57 i Allmänt,

Helt klart har ju Morgan varit bäst.....så skön kille
Blev lite besviken på Isabella då hon inte hade nån taktkänsla alls....hoppade ju fram...haha
Tror på Laila....känns som hon kommer vara bra...men man kan ju ha fel om de med.
Kitty visste jag väldigt lite om och fyyy vilken jobbig människa......hatar folk som bara klagar!!!!!!
Sen måste jag bara säga....Elisabet Höglund...vilken rolig dam.....super härlig ju!

Måste erkänna...aldrig kollat på Let's dance innan och lär nog inte följa de slaviskt heller. Men tyvärr fanns de inget annat som lockade på tv ikväll.
//S

jahopp..

Publicerad 2009-01-09 21:22:01 i Allmänt,

Nu börjar jobbångesten komma......den flyger alltid över mig kvällen innan. Nu har jag verkligen ingen lust för att jobba imorn och vill bara ligga under täcket hela dagen. Varför blir de alltid så här......vill ju jobba, tjäna pengar och vara sysselsatt.....men alltid kommer denna ångest och motvilja....skärp dig!
Men har massa annat skoj som händer efter jag har jobbat.....de får jag tänka på istället. Imornkväll blir de bio med Lina och Eve så ska skynda mig från jobbet...så tur att man har bil. Sen på söndag kommer ju älsklingen hem........gud vad ja längtar tills söndag!!!
Har hunnit med och städat  nu...bara lite disk kvar så älsklingen kommer hem till ett fint hem.......
//S

vilken är finast?

Publicerad 2009-01-09 20:48:57 i Allmänt,

Ikväll kommer massa gamla saker som jag borde skrivit om för länge sen.....men efter alla omständigheter blir de nu...tsss!

Vilken tycker ni är finast?? Ville ha alla 3 av klänningarna men pga taskig budget fick de bara bli en av dom.

Jättemysko färg på denna och därför valdes den bort. (försök att bortse fläskarmen=)


Denna svarta blev jag sååå kär i men har redan 2svarta klänningar så därför föll den bort. Dock ångrar jag mig nu...åååå!


Denna festblåsa hänger i min garderob just nu...älskar färgen!!


Tyckte ni jag gjorde ett bra val? Hade så svårt att välja att jag ringde ner min syster som fick hjälpa mig i mitt val.
//S

sjukstuga...

Publicerad 2009-01-09 20:28:48 i Allmänt,

Såhär såg de ut hos oss när jag var sjuk....nu har jag äntligen lagt undan alla meduciner nu. Använder bara lite nässprej.....jippi!

Jäkla influensa.....
//S

men hallå...

Publicerad 2009-01-09 20:21:26 i Allmänt,

Men hallå.....är de så här man gör sig av med sin julgran i en storstad???
Ligger 2st bara påvägen till skolan och tycker de är konstigt när man tror man kan dumpa granen utanför på trottoaren.......hur tänker man då?
Eller är de nåt jag inte vet....kommer nån från Jönköpingskommun och samlar upp allas granar???


Svårt för oss lantisar att förstå oss på storstadsfasoner!!!
//S

helt slut..

Publicerad 2009-01-09 20:15:38 i Allmänt,

Jag och Lina gick säkert 8-10km idag....var hemma efter 2h ungefär.....helt döööö i mina ben nu! Men var jätte mysigt och härligt när solen sken.
Vi gick inte runt munksjön som vanligt utan runt rocksjön. Där kan man gå på massa mysiga broar......dock var de rätt halt på vissa ställen så man fick spänna benen sjukt mycket...haha!


Superhärligt i solen.....
Drog fram min nya fina mössa när solen gick ner=)


Nu ska jag fortsätta kura i soffan och kolla på Let's dance.....
//S

ååå va skönt...

Publicerad 2009-01-09 13:24:18 i Allmänt,

Det är helg....gud va skönt!!
Precis ätit lite tortellini med kyckling och vitlök i....jammi. Ska snart masa mig ut och gå en promenix med Lina i de fina vädret. Älskar när solen skiner så och de börjar bli lite varmare......känns som vår trotts att de är januari ännu.
Seminariumet gick bra.....nu är de bara nästa vecka kvar på kursen sen dax att ladda om på nytt.
Ikväll ska jag mest slappa...STÄDA är ett måste här hemma. Skulle egentligen umgås med Karin som åker hem till sthlm nu i helgen men hon har blivit sjuk så*tår* - Krya på dig vännen!
Imorn ska jag jobba i Taberg mellan 10-20 så där går hela den lördagen. På söndag kommer min älskling hem och guddd va de ska bli härligt. Hatar att leva singelliv...........
Nästa veckas skolgång är rätt lugn och blir en lten uppladdning....härligt!
Nu är de dax för en härlig promenix men vännen och hoppas att hostan inte blir för jobbig.
//S

hmmm

Publicerad 2009-01-08 18:16:22 i Allmänt,

Hur blev de såhär....??
Vaknade nyss av en allt för lång powernap......skulle ju läsa en massa och planerade att vara färdig till kl18 för att göra en massa annat mer skojiga saker.....Men jag hann läsa typ 7 sidor av 50 innan jag kände mig helt dööö och la mig lite med huvudet mot kudden.....sen helt plötsligt vaknar jag upp och ser att klockan är 18.00.....där gick dom pluggtimmarna. Så nu måste jag verkligen sätta mig med papprena och stryka över allt viktigt som man kanske måste säga nåt om imorn på seminariumet.....hata!
Just nu läser jag en otroligt konstig text om gruppskillnader i den kognitiva förmågan med sociala och ekonomiska skillnader. Förstår ni att jag somnar....
//S

rekord...

Publicerad 2009-01-08 14:20:31 i Allmänt,

Igår slog jag nytt rekord i telefonsamtal.......min bästiga vän Viktor ringde igår vid 22-tiden och jag somnade inte förrens 01.30.......3 ½ timme tjötade vi....hahha..helt galet!
Vi kom fram till en massa bra saker och man känner hur bra vänner vi är....framför allt hur lika vi är. Då vi gick på gymnasiet tog vi oss namnen Piff &Puff då vi tänkte lika och gjorde alltid samma saker typ. Sen efter studenten började vi jobba på samma ställe inom särskolan och blev kollegor. Efter 1år började vi både plugga till lärare för de tidiga skolåren och vi vill både läsa samma specialiceringar och jobba med samma sak när vi är klara.......så synd att vi inte är grannar!
 
                           Två tjötkvarnar=långa samtal
//S

middagstips...

Publicerad 2009-01-07 20:11:09 i Allmänt,

Idag till lunch åt jag nåt riktigt smaskigt....
Jag gjorde bulgur med massa persilja i och så lite olivolja. Till detta hade jag en laxfile och en klick cream frech så de inte blev för torrt. Att blanda persilja med bulgur är super gott och fräscht......rekommenderas!

Till kvällsmat idag fick de bli morötter och palsternacka i ugn med lite flingsalt och sen en kycklingfile till med härlig vitlökssås...jammi!
Vitlökssåsen idag fick bli av turkisk yoghurt då jag hört hur mycket nyttigare det är än exempelvis cream frech. Med en massa pressad vitlök i smakar de ju nästan likadant oxå.
//S

*tår*

Publicerad 2009-01-07 19:45:03 i Allmänt,

Igår när jag var och handlade gick mitt fina nya snö-armband sönder......så ledsen blev jag. Fick ett fint svart av Isses föräldrar i julklapp och knappt hunnit använda det...suck!
Såhär såg de ut fast med varierande storlek på pärlorna.....


Ni kan ju tänka er mig springa runt vid äggen på Maxi för att få med alla pärlor hem.....

Hoppas man kan reklamera de och få ett nytt....

//S

tvmardröm

Publicerad 2009-01-07 17:58:18 i Allmänt,

Har ni sätt tv-tablån för kvällen......uch va tråkigt! Är verkligen inget roligt att se på....förut var ju onsdagar riktigt mysiga tvkvällar med bonde söker fru och greys anatomy. Det enda man kan tänka sig kolla på är de nya Top model 11......så får man en dos av skratt och intriger.
Ännu en anledning till att ägna kvällen åt att läsa.....jobbigt jobbigt!
//S

jobbigt

Publicerad 2009-01-07 17:28:03 i Allmänt,

Precis hemkommen från en heldag i skolan. Gick förvånantsvärt bra för att vara efter jullovet.....kanske för att jag verkligen fått vila upp mig(mot min vilja=).
Nu har jag precis slurpat i mig min först kopp te då halsen kändes som sandpapper. Hugger snart in på min andra...jammi!

Ska ta och läsa en massa massa sidor nu som vi ska ha seminarium på på fredag....lika bra att sätta igång så slipper man sitta och stressa med de imorn......
Har börjat fippla på min Ipod nu med...våre kul att kunna få in lite musik på den tills imorn.
Denna fina finns i mina ägor nu...bara att knipsa på på jackan/tröjan/fickan. Älskar färgen med!!!

Som ni kanske förstår blir de ingen promenix idag då hostan kommer i attacker när jag är ute och jag har allt för mycket att göra för att jag ska känna att jag har tid med att promenera. Sen är de inte alls lika kul att gå själv i mörkret.....tänkte fråga Frida idag men de visade sig ju att hon har ju flyttat nu. De hade jag helt glömt bort och nu kommer jag inte ha en promenadkompis här på torpa längre*tår*

Nu väntar en hög med papper och min rosa överstrykningspenna på mig.......jippi!
//S
 

suck...

Publicerad 2009-01-06 17:45:57 i Allmänt,

nu har jag blivit masserad och fått mina torra fötter knodade....ååå så skönt de är!
Nu är de dax för mig att packa ihop mina grejer och åka mot stora staden....suck....vill inte då jag vet vad som väntar mig!
Hoppas även att jag får en säker resa hem....igår höll jag på att knocka ett litet råddjur...som tur var såg mamma den så snabbt att jag hann tvärbromsa. Dock flög alla matvaror iväg.....tsss
//S

promenix..

Publicerad 2009-01-06 15:41:42 i Allmänt,

Nu har vi kommit tillbaka från en promenix jag och pappsen.....Mamma och Linus åkte skridskor på sjön istället. Pappa tror att jag behöver Hok-luft för att bli frisk nu och det ska även hjälpa mig i min viktnedgång....hahha..han är för rolig han. Men jag måste hålla igång nu med promenader så jag slipper bli sjuk mer och bygga upp mitt immunförsvar.....jag måste!
Nu sitter mamma med min text igen, jag ska hoppa in i duschen och sen bjuds det på både zonterapi och energimassage...lyx! Sen måste jag tyvärr börja dra mig hemåt Jönköping...måste ju handla och sen hem och fixa de sista inför imorn. Kanske hinner med att öppna min Ipod shuffle ikväll och lägga in lite låta så kan jag ha den med mig på min promenix imorn=)
//S

Utställningen Bodies..

Publicerad 2009-01-06 13:07:47 i Allmänt,

I mitten av december åkte jag, min mor och min syster till Köpenhamn för att kolla på utställningen Bodies. Jag hängde mest med för att de skulle bli en mysig tripp till ett ställe där jag sällan besöker och kanske hinna med lite shopping=)Min syster som kan "allt" om kroppen och mamma som är utbildad energimassör ville verkligen gå på denna horribla(som jag trodde den skulle va) utställning med riktiga döda människor som de på olika sätt sprättat upp, konserverat och ställt upp för oss att kolla på. Det låter hemskt och jag trodde allat skulle vara i montrar....men de var de inte utan man kunde ta på dom(fast de fick man förstås inte).
Här är en av människorna, alla kroppar var alla väldigt lika varandra....han ser inte riktigt ut dock,tycker jag och detta gjorde de lite enklare att gå omkring där.


Dessa tyckte Annie och mamma var häftigast och annie berättade massa intressant om alla muskler man såg och så. Var bra att ha med henne då man slapp läsa de små danska/engelska skyltarna hela tiden. Här är en människa där de har fläkt upp alla muskler....denna tyckte Annie var så häftig att hon ville ha med sig den hem...UCH!


Vissa grejer var rätt vackra att kolla på och var upplysta i ett mörkare rum. Här ser vi lungornas blodkärl!


Det jag tyckte var häftigast på utställningen var alla roliga faktarutor de hade på väggarna överallt. Då de var kortförbud där inne kunde jag inte ta på dem heller. Den enda jag kommer ihåg var att:
- efter 11 veckor har fostret i magen utvecklat de största organen. Helt plötsligt var jag väldigt anti mot abort....

Sen hittade jag en rolig sida på bodies hemsida med massa av dessa roliga fakta.....här kommer några favoriter.
- man tappar omkring 40-100 hårstrån per dag
- om man kollar på ett vitt papper efter att ha suttit framför datorn en längre tid ser man troligtvis det som rosa
- en vanlig människa har 100.000 hårstrån på sin hjässa
- vart är alla mina då??
- det krävs 17 muskler för att le
- bäbisar har 300 ben i kroppen när de föds men när man blir vuxen har man bara 206st
- varje centimeter av människanskropp är täckt av ca 32miljoner bakterier
- lungorna är det enda organ i kroppen som kan flyta på vatten

http://www.bodiestheexhibition.com/bodies.html
Häftigt va!
//S

min mamma är bäst

Publicerad 2009-01-06 11:36:53 i Allmänt,

Igår satt mamma med mitt arbete jag har förändrat och förhoppningsvis förbättrat som är själva uppgiften. Dock är min mamma bäst på att rätta så hon har kladdat på varje sida med ändringar hon tycker jag ska göra......hon är bäst att ha och bolla med. Så nu ska jag ta tag i de hon hann igår av de 11sidorna och börja rätta. Hon ser ju sånt jag själv missar då jag tycker vissa saker är en självklarhet och jag har läst de för många gånger själv......

Igår mös vi hela kvällen med räkor,sallad, vitlöksbröd och brieost med kex.....sen bänkade jag och mamma oss framför tv:n för att kolla på nya avsnitt av CSI NY=)
Idag ska jag åka hem till jkpg och hem till mitt kaosartade hem.....då jag själv varit sjuk och Isse inte tagit tag i nåt innan han åkte så ser de ut som ett slagfält med fortfarande oupppackade julklappar,diskhögar och förkyldningspreparat över hela lägenheten. Sen ska jag även mentalt förbereda mig för att de är dax för skola imorn med heldag av föreläsningar. Måste även åka till Maxi och storhandla då kylskåpet gapar tomt.....suck!
Hoppas ni har en härlig dag.....hoppas ni är lediga allihop(även du Eve) och kan njuta av dagen.
//S

gud va mysigt

Publicerad 2009-01-05 17:29:46 i Allmänt,

Nu har pappa kokat upp glögg och så ska han tända en brasa nu....gud va mysigt vi har de!




Ikväll har mamma köpt räkor......me love!



//S

måndag...

Publicerad 2009-01-05 13:17:30 i Allmänt,

ångest.....de är måndag idag!!!!
Fick inte ett skit gjort idag då vi åkte till Vaggeryd.....tippen var stängd, preem kunde inte ta emot bilen förrens onsdag, och grejen de skulle måla på väggarna idag fanns inte. Det enda vi kunde göra idag var att beställa tapeter..så 2rullar är beställda till Linus fondvägg.
Nu har jag precis ätit lite och tanken är att jag ska sätta mig och skriva färdigt arbetet nu.......men ägnat bara nu en massa tid till facebook..hahah....vilket liv man har!
Borde få de färdigt idag så mamma kan kolla igenom de och se om hon tycker jag ska ändra nåt. Sen på onsdag hade jag tänkt skriva ut skiten och dela ut till min grupp som ska få läsa de.....
Vad gör ni denna klämmdag....ute i de fina vädret kanske?
//S

jahopp

Publicerad 2009-01-04 19:21:35 i Allmänt,

Det känns som jag har blivit berövad min ledighet.....att jag trodde jag hade en massa ledigt och så berättar nån att de inte är så...snopet liksom! På onsdag börjar skolan igen och då ska jag ha skrivit om arbetet och få de snyggt....jag ska läsa en massa sidor och göra mig mentalt redo för de återstående veckorna av denna kurs. Sen ska ja byta kurs med......till en (av ryktesvägar) riktig tråkig kurs delvis....är inte alls motiverande!
Men nu ska jag bli klar med de sista.....
Myst framför brasan med mamma och pappa nu och de planerar för imorn....haha..med räkor och ost och smaskigt. Ibland är de allt för mysigt att komma hem=)
//S

hemma i Hok

Publicerad 2009-01-04 12:24:11 i Allmänt,

Nu är jag hemma i Hok........får iof sova i gästrummet då de rensat ut mitt rum nu och har börjat ta bort lister och riva tapeter. Imorn ska vi åka till syntema och fixa färg och tapeter.......Linus kommer bli som galen därinne så pappa vill ha med mig för att hålla honom inom realistiska ideer=)
Nu ska jag sätta mig och skriva på arbetet....har valt att förfina mitt svenska arbete istället för matten då jag kände att de fanns mycket att lägga till på båda. Och då jag ändå måste komplettera svenskan så blev de den.....japps!
Sen ska mamma, linus, annie och johan ut och åka skridskor på sjön idag med......skulle oxå vilja vara med men vi får se om jag ens orkar gå ut. Får sånna häftiga hostattaker av kylan......
Hoppas ni har en mysig söndag och kan njuta av vädret
Hälsa extra till Viktor och Karin som kommit hem nu från fjällen....hoppas bilfärden gick bättre hem nu!
//S

ensamhet

Publicerad 2009-01-02 22:08:54 i Allmänt,

Uch va jag hatar att va ensam.......
Älsklingen åkte imorse på sin Österrike-resa och jag ska klara mig själv i hela 10dagar!!!!
Alltid för att jag kommer klara mig men saknar honom alltid så himla mycket....de blir så trist här hemma, jag blir oerhört rastlös och att sova ensam är hemskt. Men jag har klarat mig innan så de kommer bli så bra så......kan leva singelliv nu i flera dagar och bara tänka på mig själv...japp! Fast ska faktiskt åka hem till Hok imorn för att slippa sitta här själv...har ju bilen nu oxå i 10 dagar...jippi...så därför kan jag åka ut en sväng dit. Ska ändå skriva på arbetet och de kan jag göra hemma med. Blir bra sen att be mamma läsa igenom de oxå innan jag lämnar iväg de för opponering.

Sitter och kollar på Sagan om ringen på tv4.....älskar ju dom filmerna men att sitta här ensam gör dom faktiskt lite läskiga...fast jag kan den utantill. Kanske ska göra mig lite popcorn så jag har nåt att tugga på....tsss
//S

jippi......

Publicerad 2009-01-02 15:45:42 i Allmänt,


Nya H&M- katalogen kom precis nerdimpande genom brevinkastet!!! Så nu släpper jag allt pluggande som jag nyss satte igång med, gör i ordning lite nytt te och börjar bläddra.
Blev så avis på Lina när hon ringde i onsdags och berättade att hon hade fått den.....att de ska ta 2 hela dagar för den att komma till andra sidan stan!!!! Hoppas de finns massa fint nu så man kan beställa.....hm är de enda stället jag beställt kläder från som kommer med posten, vill helst testa grejerna först och så älskar jag att shoppa med så=)
Förr handlade jag allt på H&M och kunde ha saker från topp till tå från den affären......men sen Gina tricot kom till stan har de blivit där jag köpt allt.
Nähä....dax för lite katalogshopping innan jag tar tag i mitt liv igen.

//S

uch då..

Publicerad 2009-01-01 20:39:05 i Allmänt,

Snor eller nasalt mucus är det slem (mucus) som bildas av slemhinnorna i näsan. Slem bildas även av ackumulerad extracellulär vätska, vilken ökar i omfattning vid ett inflammationssvar. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter snor.

Förstår ni hur jag har de?

Mår bättre idag då febern, som i en vind, försvann under natten men hostar så jag har ont i magen, huvudet och hals. Lever även för nässprej....
Tyvärr blev de ingen nyår hos Mats och Karin utan vi var hemma. Isse "lagade" god mat och vi spelade spel och kollade på tv. Efter tolvslaget tog vi fram alfapet och körde en match och drack cola och filmjölk(jag).......vilket konstigt firande de blev från andra år!
//S

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela